2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Földes Tamás - „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Bemutatták Földes Tamás Negyvenedik Tél lemezét
A Szépség
MÁZS - Te vagy a végzetem...
Menyasszonytánc - A világ első klezmer-musicaljének ősbemutatója az Operettben
Képgalériák
Valentin napi fotók Szilveszterről
Kapcsolódó Kiadványok
Földes Tamás: „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Kapcsolatok
Szabó P. Szilveszter
Budapesti Operettszínház

... és a Szörnyeteg

Szabó P. Szilveszter neve egyre szélesebb körben válik ismertté. A Gór Nagy Mária Színitanoda növendéke 1995-ben csatlakozott a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz, majd 1996-ban az Operettszínházhoz. 1997-ben felvételt nyert a Színház és Filmművészeti Egyetemre, amelynek elvégzése után ismét a Budapesti Operettszínház tagja lett. Jelenleg minden sikerdarabban játszik, emellett polihisztor - rendez, szobrászkodik, novellákat ír, forgatókönyvet, fotózik, vág és tanít. A Szélmalom Sorozat CD producere és összetartója a lemezen szereplő kedves kis kompániának.

- Márciusban lesz a világ első Klezmer-musicaljének ősbemutatója az Operettben. A darabban Jonel szerepét kaptad meg. Beszélnél a történetről, milyen karaktert alakítasz?

- A történet egy Erdélyben játszódó, akkori román - zsidó, katolikus és református illetve magyar, kolónia közt morzsolódik. Valami különös ellenszenv, gyűlölet - szeretet és „közös a sorsunk” életérzés keveredése sugárzik a darabból. Jonel – egy román csendőrtiszt, aki tulajdonképpen, hasonló karakter, mint a Szépség és a Szörnyeteg Szörnye. Egy csendőrtiszt, akinek a feladata, hogy rendet teremtsen és bizonyos hierarchiákat betartson, betartasson a városban. Belül viszont egy érző szív dobog. Nagy vágya az, hogy Rózsit megkaparintsa magának. Iszonyatosan érzékeny, ami kisfiúvá teszi. Mint csendőr ezt nem vállalhatja fel, ezért erőszakosan romantikus, a kettőt ötvözi. Néha magára talál.
Ez megint egy karakterszerep, egy keménykedő ember, belül érző szívvel.
Béres Attila volt osztálytársam rendezi a darabot, nagyon emberi megközelítésben, szeretem eddig a szerepet. Rengeteg jó karaktert vonultat fel,  érdekes színe lesz ez a darab az Operettszínháznak.

- Egy másik készülő világpremierben is főszerepet kaptál.
- Rudolfban Taffe miniszterelnök szerepét kaptam meg, ő egy 50-es, megalkuvós karakter, az udvar és a köznép közötti szócső, picit kavarós természettel. Kíváncsian várom, lassan kezdődnek a próbák. Közben készülünk az Elisabeth-re is, ezzel nyit a színház a jövő évadban. A Halál szerepe egyik kedvencem, szeretem a darabot.

- A Szélmalom Sorozat producere vagy, saját cd-d is a sorozat része. Te vagy az Ősz.
- Vagyunk egy páran a színházban, akik hosszú ideje hasonlóan gondolkozunk, nem csak az Operettszínház köteléke tart minket össze. Szeretnénk megmutatni, hogy mi van még bennünk, mik azok a színek, amiket a szerepeink nem adnak vissza feltétlenül. Közös álmunkat szeretnénk megvalósítani egy Színész cd sorozattal, a 4 évszakkal és a 12 hónappal. Földes Tamás a Tél, Siménfalvy Ágota a Tavasz, Németh Attila a Nyár és én vagyok az Ősz. Az első kiadvány, Dzsoni 40. Tél című maxija már megjelent. Emellett a Január és a Február cd anyaga is készen áll. Január egy tangó cd, a február egy mozgókép lesz, egy francia sanzon előadás. Sokan vesznek részt a Szélmalom sorozatban, alkotóként, fellépőként egyaránt, körülbelül 12 ember. Reményi József, Pálfalvy Attila, Földes Tamás és Németh Attila, ők szövegírók és dalszerzők egyben a lemezeken. A következő cd Ágotáé lesz, melyre már 3 dal elkészült. A zenét és a szöveget is mi írjuk, az egészet teljesen önerőből csináljuk. Minden cd tartalmazni fog egy-egy verset és egy mozgóképet is, melyet számítógépen le lehet játszani.

- És a saját cd-d?
- Az én cd-men 2 Reményi dal lesz, Attcsika 3 dalát énekelem, van rajta Ágotával, Attcsival és Dzsonival duett, melynek Attila írta a szövegét. Én vagyok az ősz, nekem szimpla lemezem lesz, baloldalon egy könyvecskével a novelláimmal. 33 éves leszek, 33 novella lesz benne. Egy része már megjelent 1992-ben a Billegők ballagók című kötetben. Az elképzelésem az, hogy ezeken a lemezeken mindenki magát tudja adni.
Ezzel a csapattal készülünk egy Est megrendezésére is, ahol élőzenekarral lépnünk fel, melynek a nagy részét mi alkotjuk. Nagyszerű zenészekkel vagyok körülvéve, többek között Németh Attila zongorázik, Pálfalvy Attila dobol. Terveim között szerepel egy cd, melyen zsoltárok lesznek, de erről később beszéljünk és egy Németh – Földes – Szabó P. verses - novellás kötet. Benne a szobraim fotói - illusztrációként. Az illusztrációban egy számomra nagyon fontos ember segítségére is számítok. Talán sikerül megfűznöm.
Ha szárnyra kell, akkor szárnyra kel, ha nem, nem...

szilviac

[2006.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még