2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
... és a Szörnyeteg
MÁZS - Te vagy a végzetem...
Menyasszonytánc - A világ első klezmer-musicaljének ősbemutatója az Operettben
Képgalériák
Mara a Valentin napi gálán
Kapcsolatok
Kékkovács Mara
Budapesti Operettszínház

A Szépség

Valentin-nap a szeretet, a szerelem ünnepe. Ebből az alkalomból Szívből szeretni címmel adtak gálaműsort a Kongresszusi Központban a Budapesti Operettszínház művészei. A Valentin-napról, a gáláról, és egy új bemutatóról beszélgettem a gálaműsor egyik fellépőjével, a Szépség és a szörnyeteg című musical címszereplőjével, Kékkovács Marával

Mivel Magyarországon csak néhány évvel ezelőtt vált fontosabb ünneppé a Valentin-nap. Ez egy külföldről jött szokás. – kezdi Mara. Úgy ünneplem, és azt szeretem benne, hogy még nincs kötelező jellege. Gondolatban persze már 2-3 héttel előtte készülök rá – ahogyan mindenki -, de egy pici, jelzésszerű dologgal ünneplem, hiszen ennél sokkal fontosabbnak tartom a Valentin-nap mondanivalóját, mint egy átadott ajándék vagy tárgy értékét. Ezt szeretem benne.

- A Valentin-nap alkalmából rendezett gálaműsor dalait milyen szempontok alapján választottátok? Mire kell figyelni – általánosságban – amikor egy ilyen felkérés érkezik a színházhoz?

- Először végig kell gondolnunk azt, hogy melyek azok a dalok, amiket a témakör, az esemény köré lehet kapcsolni. Ebben az esetben ezek nyilvánvalóan szerelmes témájú szóló számok és duettek voltak. Ezekből rengeteg „kincset” találni a musicalirodalomban. De végig gondoltuk azt is, hogy melyek azok a dalok, amiket régóta szeretnénk megtanulni, csak eddig nem volt olyan alkalom vagy lehetőség, hogy megmutathassuk őket. Egy ilyen gála nagyon alkalmas arra, hogy 1-2 újdonságot, tőlünk még nem hallott, de már nagyon régóta vágyott dalokat is megtanuljunk. A dalok többségénél azonban mindenképpen alkalmazkodnunk kell az eredeti, a megrendelő által meghatározott koncepcióhoz, ebben az esetben a Valentin-naphoz.

- Számtalan musical dal önálló életet él a színházon kívül is, slágerré vált. Mennyire törekedtek arra, hogy egy ilyen gálán a dalok előadásával, az adott darab hangulatát is visszaadjátok?

- Mindig törekszünk erre, hiszen a gálákon ülhetnek a nézőtéren olyanok – és biztosan vannak ilyen nézők -, akik még nem látták valamennyi előadásunkat. Az ilyen fellépések alkalmával lehetőségünk van felkelteni a nézők érdeklődését az előadásaink iránt. Persze vannak olyan dalok is, amiket szinte soha nem énekelünk gálákon. Egész egyszerűen, mert nem lehet kiragadni az előadásból. Ilyen például a West Side Storyból Anita és Maria duettje. Gyönyörű szép dal, de nem tud önálló életet élni az előadás nélkül.
Mindezek mellett nagyon fontos a műsor felépítése. Nálunk a gálák úgy vannak megszerkesztve – és ez a rendező dolga -, hogy a dalok ne okozzanak „törést” a néző lelkében, ne érezzék úgy, hogy „úristen, ez most hogy jön ide?”. Törekszünk rá, hogy egyik dalból következzen a másik, még akkor is, ha az egy másik musical betétdala, de hangulatában összeköthető a kettő. A lényeg, hogy ne essen ki a néző a hangulatból, hanem egyik dal felvezesse a másikat.

- A gála után most egy újabb nagy feladat vár rád, mégpedig a Menyasszonytánc című klezmer-musical főszerepe, melyet 2006. március 17-18-án mutat be a Budapesti Operettszínház. Hol tartanak a próbák, és milyen lány az általad megformált Rózsi?

- Nemrég fejeztük be a rendelkező próbákat, most az emlékező próbákat tartjuk, ami azt jelenti, hogy ilyenkor már hosszabb időt szánunk egy-egy
jelenet kidolgozására. Nagyon örülök, hogy újra együtt próbálunk Ágotával és felváltva játszuk majd Rózsi szerepét.Amikor az Operettszinházhoz szerződtünk, szintén együtt kezdtük el próbálni majd játszani Maria Rainer szerepét a Muzsika hangjában, ez volt az első szerepünk, és nagyon szép emlékek fűződnek az egész próbaidőszakhoz. Rózsiról elöljáróban csak annyit árulnék el, hogy egy fiatal, szerelmes lány a házasság
küszöbén, akinek viszont sehol nincsenek papirjai. Se születési bizonyitvány, se keresztlevél, a szülei pedig meghaltak. A házassághoz szükséges iratokat Kolozsvárról kéri meg a falu jegyzője. Ezekből az iratokból azonban olyan dolgok derülnek ki, amelyek Rózsi boldogságának útjába állnak, és a faluban is összeütközésekre adnak okot. A humort és a tragédiát csodásan ötvözi a darab, gyönyörű, élő klezmer muzsikával és rengeteg tánccal.

Sok sikert kívánok Rózsinak és Neked is céljaid elérésében. A zene.hu természetesen beszámol majd a Menyasszonytánc premierjéről is.

kaber

[2006.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még