2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A hivatalos honlap
Kapcsolódó cikkek
Nézd meg a Kowalsky Meg A Vega klipjét és pontozd!
Öt csillagot érdemel a Kowalsky meg a Vega újdonsága
Három helyszínen lesz a PONT Ott Parti 2010 - íme a teljes program
Öröm Fesztivál Nagykárolyban - Ismert magyar zenekarok a határon túl is
Klipprömier! Kowalsky meg a Vega: Ki van ez találva
Új tagokkal bővült a Kowalsky meg a Vega
Kapcsolódó Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: ***** Öt csillag
Kapcsolatok
Kowalsky Balázs Gyula
Kowalsky meg a Vega

"Nekem tényleg az életem a Kowalsky meg a Vega!"

Számos hír jelent meg a Kowalksy meg a Vega háza tájáról mostanság, szó esett a Fonogram díjról, a szétválásról és az újjáalakulásról. A zene.hu a frontemberhez, Kowához fordult a részletekért.

– Hogy vagy a Fonogram díj megnyerése óta?
– Köszönöm kérdésedet. Voltam már kipihentebb is, de ez a jelenlegi helyzetben nagyon is érthető. Egyfolytában próbateremben vagyok/vagyunk, hiszen készül a kibővített Kowalsky meg a Vega a nagy tavaszi megmozdulásokra. Emellett stúdiózom is, mivel két vadonatúj számot is szeretnék adni ajándékba a zenekedvelő barátainknak. 2011-ben is maradt az elv ugyebár: adni jó! A Fonogram díjért meg nagyon hálás vagyok/vagyunk, de soha nem voltam az az ember, aki leáll veregetni a saját vállát. Jobbszeretek inkább dolgozni, végezni a dolgomat. Hiszen nekem tényleg az életem a Kowalsky meg a Vega!

– Modern pop-rock kategória győztesek lettetek az Ötcsillagos lemezzel. Hogy fogadta a csapat a hírt?
– Természetesen ezt a hírt örömmel fogadta minden érintett, az más kérdés, hogy ismét ilyen zavaros körülmények között került hozzánk a díj… Arra célzok, hogy korábban a Black-Out zenekarral is akkor ítélték oda nekünk a Fonogrammot, amikor éppen kiléptem a zenekarból (azóta újra közösen dolgozunk), most pedig akkor vehettem kézbe, amikor a Kowalsky meg a Vega mindenkori hangszeres részlege a Vega újul meg… Persze mindez nem befolyásolhatja az elismerés fölött érzett örömömet/örömünket!

– Maradjunk még egy kicsit a lemeznél. Ez az eddig legjobb hanghordozótok?
– Ez olyan mintha megkérdeznél egy apát, hogy miként érzi a dolgot: a legkisebb fia a legszeretetreméltóbb? A válasz egyértelmű: semmiképpen sem. A korábbi lemezek is mind a jelöltek között voltak, és volt több olyan is korábban, amelyikről slágerlistát vezető számok kerültek ki. Az Ötcsillagosról még csak fel sem került egy szám sem a listákra…mégis ez nyerte el a Fonogram díjat .Azt gondolom az elmúlt hét év komoly munkájának és eredményeinek köszönhető most ez az elismerés.

– Ne kerülgessük tovább a témát: ha nem is olyan régóta, de már mindenki tudja, hogy a Kowalsky meg a Vega szétvált. Avass be minket a válás okaiba!
– Nagyon egyszerű okok vezettek a váltáshoz… Szerettem volna már régóta kibővíteni a hangszeresek létszámát, hogy ne csupán a lemezeken, hanem élőben is sokkal színesebb és élvezetesebb előadást tudjunk nyújtani a közönségünknek. A korábbi zenészek viszont úgy gondolták, hogy ebben ők így nem akarnak részt venni. Inkább maradtak volna hárman a továbbiakban is. Mondtam, hogy ezen nem fogunk összeveszni, úgyhogy ők maradtak is együtt hárman (egy új zenekart megalapítva) kilépve a Kowalsky meg a Vegából, ahol ebben a felállásban három évet töltöttek. A Kowalsky meg a Vega pedig folytatja az eddigi hét év munkáját és nyolc főre duzzadva készül a fergeteges „forradalmi” koncertjeire. Hamarosan lesz is alkalom találkozni a kibővült csapattal: április 2-án Debrecenben a Lovardában, április 8-án pedig Budapesten az A38 hajón…és így tovább…

– Állítólag egyszerre volt - közhellyel élve – könnyes és tányérdobálós a szakítás. Egyetértesz? Milyen hangulatban váltatok el?
– Mindig az számít, ami végül a történet végén megmarad. A hirtelen indulatokat az emberek utólag általában megbánják. Nagyon remélem, hogy a srácok az elmúlt éveket nem feledve azt őrzik meg a szívükben, hogy mit hozott az, amikor felkértem őket zenésznek a Kowalsky meg a Vegába, és nem az amikor úgy érzeték nem tudnak benne tovább maradni, mert nem tudtak azonosulni azzal, hogy most még másokat is felkérek arra amire őket korábban… Egy biztos, bennem nincs sem harag,sem neheztelés a döntésük miatt, sőt annak módja miatt sem. A szememben ők továbbra is ugyanazok akik voltak két, három vagy akár öt évvel ezelőtt.

– Semmiképp sem lehetett volna folytatni úgy, ahogy az elmúlt sikeres éveket végigzenéltetek? Három évekről szólt a tájékozató…
– Nem három éve sikeres a Kowalsky meg a Vega. Már öt évvel ezelőtt is - amikor a Jimmyt meghívtam a zenekarba - egy olyan koncerten debütált, amelyen kétezer ember tombolt önfeledten, a második(!) fellépését meg rögzítettük is, hiszen videoklip készült belőle. Csak meg kell nézni a Balul sül el című szám klipjét… A többiek meg valóban három éve voltak így együtt, és együtt élvezhettük az elmúlt hét év eredményeit…. Soha nincs olyan feladat,ami megoldhatatlan! Soha nincs olyan nézeteltérés, amit ne lehetne megoldani… De sokszor több időt igényel, mint amit mi emberek ki tudunk várni… Ezzel együtt előbb utóbb minden a helyére kerül!

– A közönségetek hogyan fogadta a változást?
– Majd a koncerteken kiderül… Egyelőre nincs semmilyen felfordulás, vagy nagy véleményezés. Mindenki várja az új ,kibővített „forradalmi” egylet első megmozdulásait.

– Vezetéseddel 8 tagúra bővült a zenekar. Mesélj kérlek az új srácokról!
– A ritmusszekcióval kezdeném, mert nem hétköznapi ebben az országban: Csányi Zoli –régi zenésztársam és barátom a BO-ból- ül a dobok mögött, mellette van Tar Gergő percussion varázslattal és Giret Gabi basszusgitáron. Mindhárman énekelnek is, így a vokálok alapjait is ők jelentik. Aztán itt egy nagy visszatérő:Juhász Rob gitárral a kezében. Nem titok sokak előtt, hogy Robbal készült az első két-három lemezanyag, hiszen szerzőtárs volt akkoriban. Mellette Vidák Rob akusztikus gitározik (bár a hajón Zámbó Tomi fogja helyettesíteni, mert ő egy világsztár előadóval játszik aznap Tunéziában!!!). Majd ott van még Pagonyi Andris, az ország egyik legjobb tangóharmonikása és Sári Szabolcs a trombitájával. Én már hallom őket a próbateremben. Egyszerűen zseniálisak!!!

– Mennyiben lesztek mások, mint a régi tagokkal?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy több, színesebb lesz az élő előadás! Hiszen a korábbi hangzás marad, csupán igényesebb és változatosabb lesz! Bizton állíthatom, hogy csak az előnyére változott a Kowalsky meg a Vega.

– Elképzelhető, hogy Jimmy, ChaCha és Soci vendégként megjelenik majd az új Kowalsky meg a Vega lemezeken, koncerteken?
– Koncerten elképzelhetőnek tartom… ez csak rajtuk áll. Ez már az ötödik átformálódása a Kowalsky meg a Vega hangszeres részének, és a korábbi tagok közül is látható volt később a fellépéseken egy két régi barát, mint például Jávorszky Béca ,vagy Zámbó Tomi. Ha már itt tartunk érdemes is felsorolni az eddigi zenészeit a Vegának, hiszen köszönet jár mindenkinek az eddigi segítségéért: Jávorszky Béla (gitár,akusztikus gitár), Juhász Rob (gitár), Újvári Petya (dobok), Temesi Berci (basszusgitár), Márkus Gergő (billentyű), Zámbó Tamás (gitárok), Bensó Pali (dobok), Szórád(Jimmy) Csaba (basszusgitár), Csanádi Krisztián (gitár), Vajda Péter (dobok), TarGergő (percussion), Csányi Zoltán(dobok), Giret Gábor (basszusgitár,vokálok), Pagonyi András(tangóharmonika), Vidák Robi(gitár), Sári Szabolcs(trombita)….és mindez csupán hét év alatt. Ők mindannyian a mindenkori Vega részei!

– Akkor összegezzünk! Mi a teendő a jövőben?
– Folytatni és hirdetni a „szív forradalmát” a Kowalsky meg a Vega társdalom megújító szándékát és fergeteges koncerteket adni azoknak akik az üzenet mellett a szórakozást is elvárják és kedvelik!Ennyi az egész!

- Havassy Anna Katalin -

[2011.03.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még