2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Színvonalas fellépők a 2010-es Sitkei Rockfesztiválon
Minden fesztivál egy helyen, a zene.hu-n
Képek a 2010-es Pohoda Fesztiválról
Képek és beszámolók a 2010-es EFOTT-ról
Szigetfone a szigeteseknek
Képek és beszámolók a 2010-es Hegyaljáról
Újabb fesztivál marad el
Újabb fejlemény! Ezért marad el a Part Fesztivál
"Hol vagy? Egy fa alatt..." - A Campus Fesztiválon jártunk
Kapcsolatok
Ladánybene 27
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Hooligans
Quimby
Kowalsky meg a Vega
Irie Maffia

Öröm Fesztivál Nagykárolyban - Ismert magyar zenekarok a határon túl is

Újabb rendezvény csatlakozik az amúgy sem szűkös fesztiváltabellára, augusztus 5 és 8 között a romániai Nagykárolyban rendezik meg az első Öröm Fesztivált. A négy napos eseményen a magyar fesztiválélet legjobbjai szórakoztatják a nagyérdeműt, mellettük pedig fiatal zenekarok, humoristák is várják a közönséget határon innen, és túlról.

A Nagykárolyi Öröm Fesztiválnak a város strandja és kempingje ad otthont. A négy napos eseményen három színpadon és egy nagy programsátorban zajlanak az események, de a termál strandon bárhol szembejöhet a látogatóval egy-két érdekesség. A szervezők igyekeztek a kínálatban mindenki igényét kielégíteni, és az esti koncertek mellett a napközbeni szórakozást is biztosítják.

Buli négy napon keresztül

Ha valakinek a napi fürdőzés kevés lenne, akkor a strand Hawaii színpadán minden délután egy órától a húrok közé csap a Bombariadó Rockabilly Cirkusza, hogy a legjobb koktélok mellett beindítsák a fesztiválozókat. Fácánékat (a Mystery Gang egykori dobosának bandáját) pedig egy igazi hawaii party követi, ahol a sziget hangulatát idéző dallamokkal és színpadképpel pörgetik tovább a közönséget.

Minden délután fiatal, többségben erdélyi magyar fiatalokból álló zenekarok lépnek fel a kisszínpadon, esténként pedig olyan zenekarok adnak koncertet, mint a Kowalsky Meg a Vega, a Hooligans, a PASO, a Quimby, a Ladánybene 27, az Irie Maffia vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel.

A koncertek előtt és közben alternatív szórakozási lehetőséget is kínálnak a nagykárolyi fesztiválra érkezőknek. Fellép a 4 for Dance és a Folk Error, szövegel Badár Sándor és Rokker Zsolti, Bakáts Tibor pedig a Tilos Rádióval települ ki egy napra. Settenkedő több közönségtalálkozót is moderál majd, a gasztrobarátok pedig a Paprika Televízióból ismert Kozi és Döme zsűrizése alatt főzhetik meg kedvencüket. Lesz freestyle foci bemutató, képregény workshop és „nem létező tárgyak interaktív tárlata” is.

Közel van…

Nagykároly (románul Carei) a magyar határtól körülbelül 10 kilométerre található. Vállaj településnél érdemes átlépni a határt és az 1F úton haladni. Az ország fizetőeszköze a román lej (RON). Románia Európai Uniós tagország, azonban nem része a Schengeni övezetnek. Ez annyit tesz, hogy ugyan útlevél nélkül utazhatnak az EU tagjai a szomszédos államba (kivéve Bulgária és Ciprus), de a határon ellenőrzés van. Fontos, hogy csak az új típusú személyi igazolványt fogadják el a határon.

A Nagykárolyi Öröm Fesztivál a hazaiaknál jóval olcsóbb, a hetijegy elővételben már annyiért megkapható, amennyibe idehaza átlagosan egy napi belépő kerül. Az étel-ital árak is alacsonyabbak, minőségi sört például már 100-180 forintnyi lejért csapolnak. A napijegy és a fesztivál bérlet a strand használatára is feljogosítja a vendégeket.

[2010.07.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még