2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Átadták a ZENE.ON pályázatok díjait 

Átadták az E.ON Hungária Zrt. által meghirdetett két felhívás, a Liszt-évhez kapcsolódó ZENE.ON elnevezésű tehetségkutató pályázat díjait csütörtökön Budapesten. Mindkét pályázatra a Facebook közösségi portálon lehetett szavazni. 

A zenei amatőr tehetségkutató 500 ezer forintos közönségdíját az esztergomi Fenyves Krisztián kapta. A zsűri, amelynek az energiaszolgáltató munkatársain kívül Harcsa Veronika és Ittzés Tamás volt tagja, a 250 ezer forintos egyéni díjat a bajai Makaji Máté zongoristának ítélte oda.

A nyertes ugyan Pécsett építészetet tanul, de egy Liszt-művet igen kreatívan dolgozott föl. Ugyancsak 250 ezer forintos egyéni díjat kapott Barbarics Csanád, a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási intézmény zongorista növendéke.

A budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola zenekara is 500 ezer forintot érdemelt ki, mert Devich Gergely, Dolfin Benedek, Harangozó Máté gordonka-, Dolfin Benjamin fagott- és Nguyen Vivien orgonajátékát a Facebook közönségének tetszési mutatója alapján a zsűri igen magasra értékelte a 14 évesnél fiatalabbak kategóriájában. Harcsa Veronika énekesnő kiemelte: az öttagú zenekar nagy és örömteli meglepetést szerzett neki felkészültségével, zene iránti odaadásával. Ugyanilyen összegű elismerést kapott a 13 értelmileg sérült fiatalból álló Parafónia Zenekar a 14 év fölöttiek korcsoportjában.

Kreativitásáért kapott 100 ezer forintos különdíjat a debreceni Fábry Bálint, aki beküldött videójában három hangszeren is játszott.

A pénzdíjak átadása után koncertet adtak a nyertesek, valamint a Harcsa Veronika Quartet és a Bohém Ragtime Jazz Band a Vörösmarty téren. Emellett az idei Sziget fesztiválon a Fidelio Octopus Összművészeti Színpadán is felléphetnek a fiatal muzsikusok.

 

[2011.06.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még