2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sziámi
Gödör Underground (Gödör Klub)
Kapcsolódó események
Insomnia - A művész nem alszik
[2006. március 17. 05:00 - 19. ]

A Sziámi zenekar Guinness rekordra készül - közöljük a részleteket

Az együttes egy maratoni koncerttel szeretne bekerülni a rekordok könyvébe.  A zenei rekordkísérlet egyik hivatalos tanúja Bozóki András kulturális miniszter lesz

Fáradhatatlan művészeket vár a Sziámi zenekar március 17. reggel 5-től 19. reggel 5-ig az Erzsébet téri Gödör Klubba. A lemezbemutató koncerttel egybekötött Insomnia című rendezvényen az együttes az egyhuzamban zenélés Guinness-rekordjának megdöntését tervezi, s mindemellett olyan művészek jelentkezését is várja, akik péntek hajnaltól vasárnap hajnalig velük együtt létrehoznak valami figyelemreméltót (ottalvós workshop jelleggel). A zenei rekordkísérlet egyik hivatalos tanúja Bozóki András kulturális miniszter lesz.

Sziámiék a budapesti bemutatón a világon elsőként zenélnek majd két teljes napon át, péntek reggel 5 órától vasárnap reggel 5 óráig a Sziámi zenekar a Gödör Klubban. Ebben a műfajban a korábbi Guinness-rekord 2005 augusztusában született: ekkor egy török zenekar 44 órán és 20 percen keresztül bírta egyhuzamban a színpadon.

A nézők és a zenészek ébrenlétét és figyelmét biztosítandó, a Sziámi minden olyan, egyéb művészeti ágakban tevékenykedő művész részvételére is számít, aki ebben a 48 órában részt akar venni az alkotótáborozáson, és ezalatt létrehoz valamit, aminek vagy az eredménye, vagy a folyamata megmutatható. Az alkotóvágy által megszállottak, azaz a már bejelentkezett művészek között olyan világszerte ismert nevekkel is találkozhatunk, mint Pál Balázs rajzfilmes, Szkok Iván festőművész, ef Zámbó István képzőművész, Juhász Kata táncművész, és „divat”Király Tamás.

A Guinness szigorú szabályokkal gondoskodik a rekordok tisztaságáról: legalább négy embernek kell például folyamatosan játszania, s az egyes zeneszámok között legfeljebb 30 másodperces szünet lehet. A számok 4 órán belül nem ismétlődhetnek, és mivel a koncerthez alapvetően a közönség is hozzátartozik, legalább 10 fő nézőnek folyamatosan jelen kell lennie.

Maratonok esetében – és állóképesség szempontjából ez a rendezvény ebbe a kategóriába esik – egyéb előírásokat is megfogalmaz a versenyszabályzat, például folyamatos egészségügyi felügyeletre van szükség. A művészek mellett így a szervezők önkéntes orvosok, ápolók jelentkezését is várják.

Bővebb információ és jelentkezés: http://www.sziami.hu/insomnia.html

Guinness szabályok a következő oldalon.

[2006.03.08.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
schmidthoffer 2006.03.08. 18:33 • [2]
Szerinted nem ciki, hogy egy zenei teljesítmény a hosszúsága alapján ítéltessen meg? Vagy ez nem a zenéről szól? Akkor nem is zenélni fognak? Most ez mennyiségi kérdés vagy minőségi? Vagy egyszerűen csak hírértéke van, tehát jól szól a médiában? Összekavarodtam, gyerekek...
bizso 2006.03.08. 10:25 • [1]
Szerinted sikerül a kisérlet?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még