2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Példátlan mértékű összefogás a hazai zenei életben
A Disco Express a századik
Kapcsolatok
Hooligans
Kapcsolódó események
Együtt a Zenéért
[2006. április 9.
vasárnap 10:00]

Nyereményjátékkal erősítenek az Együtt a Zenéért kampányban

A tavaly ősszel nagy sikerrel és több ezer látogatóval zárult D-Day után az előadók és az akciót támogató és koordináló ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet tökéletesen egyetértettek: ezt a kezdeményezést feltétlenül érdemes folytatni. Olyannyira, hogy a tavaszi megmozdulásnak már hagyományteremtő célja is van: a ProArt évente kétszer, tavasszal és ősszel készül megrendezni a Dedikálás Napját, nem kizárólag Budapesten, sőt, már az idén őszi rendezvényt egy vidéki nagyvárosban tervezi.

A hagyományteremtés egyik pillére természetesen maga a hagyomány: így az Együtt a Zenéért kampány elindításának pillanatában - csakúgy, mint tavaly - idén is ott volt sok-sok hazai előadó, és mindannyian újra föltették a tavalyi akció során is hordott narancssárga karszalagot. Az összefogás jelképét idén is viseli, viselheti mindenki, aki szeretne tenni a zenéért, annak életben maradássáért, az alkotók munkájának elismeréséért. Aki ősszel nem vett részt a megmozdulásban, lehetősége van "újoncként" csatlakozni: a narancssárga karszalag a www.egyuttazeneert.hu weboldalon keresztül ingyenesen megrendelhető. Ennek viselésével a rajongók kifejezhetik a céllal való egyetérésüket, és csatlakozásukat kedvenc előadóikhoz, akik közösen szóltak, szólnak a közönséghez. A művészek arra kérik rajongóikat, tiszteljék meg munkájukat, erőfeszítéseiket azzal, hogy a zenét legális forrásból szerzik be - hiszen csak így van esély arra, hogy a ZENE életben maradhasson.

Ahogy Kiss Endi, a Hooligans dobosa is fogalmazott: "Tudom, hogy az embernek sokszor nincs pénze minden CD-t megvenni, nekem sem volt, hiába szerettem sok-sok zenekart, vidéki kis s**rháziként sokszor nem tudtam megvenni a lemezeiket. De most sincs ez másként: el kell döntenem, kiket szeretek a legjobban, hiszen nekem is vannak nagy kedvenceim, és mint igazi rajongó, úgy érzem, az ő albumaik egyszerűen meg kell, hogy legyenek. Tudom, hogy ha nem fogynak a lemezeik, akkor nem lesz lehetőségük újat csinálni - mint ahogy nekünk sem. Ha nincs új lemez, akkor nincsenek új dalok, s nem tudunk mit játszani a közönségünknek a koncerteken sem. Ezért kérünk mindenkit, összes zenész barátunkkal közösen, hogy legális úton jussatok hozzá a zenéhez."

A zenészek összefogása idén is a műfajok legszélesebb skáláját lefedi, olyannyira, hogy most már nem csak a könnyűzenészek, de a jazz, a world music és a komolyzene képviselői közül is rengetegen csatlakoztak az akcióhoz, mely március 7-én, az MCD Könyv- és Zeneáruházban vette kezdetét.

Nyereményjáték lufikkal

[2006.03.12.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még