2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolódó cikkek
A 12 Latin Grammy-díjas Juanes nagykövet lett
Juanes újabb elismerésben részesült
Leáldozóban Robbie Williams Intensive care-ja
Palcsó Tamás letaszította az első helyről Lolát
Gnarls Barkley zenetörténeti lépése
Madonna Sorry-ja a legkedveltebb dancedal
Jimmy dalai még mindig bennünk élnek
Kapcsolatok
Gnarls Barkley
Juanes
Rihanna
Tokio Hotel

Listamustra

Kollégánk a német és az angol listákból szemezgetett.

A világ két legfontosabb zenepiacán nem sok babér terem a kolumbiai Juanes számára. A környékünkön hónapok óta hódító La Camisa Negra című dalát április 17-én Nagy-Britanniában is kiadták – egy hete a 32. helyre iratkozott fel, a héten pedig már csak az 52. pozícióban találjuk. Csalódásról viszont mégsem beszélhetünk, helyezése megfelel a várakozásnak, a nem angol nyelvű felvételeket ugyanis a zeneileg konzervatív britek nem igazán fogadják be. A La Camisa Negra az USA-ban sem vált slágerré, a Billboard magazin kislemezlistáján mindössze a 89. helyig jutott.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Gnarls Barkley: Crazy
2. Rihanna: SOS
3. Infernal: From Paris To Berlin

Nagylemezek
1. Gnarls Barkley: St. Elsewhere
2. Shayne Ward: Shayne Ward
3. Bruce Springsteen: We Shall Overcome – The Seeger Sessions

Shayne Ward újabb bravúrja

A dalok összesítésének élén nincs változás. Ötödik hete a hip-hop lemezlovas, Danger Mouse és a rapper, Cee-Lo alkotta Gnarls Barkley vezet. A Crazy 2006 eddigi legsikeresebb felvétele a szigetországban. A duó a héten duplán ünnepelhet, első nagylemeze – ahogy várható volt – rajt–cél győzelmet aratott. Az albumlistán eggyel mögötte a manchesteri Shayne Ward található. A The X Factor című tehetségkutató műsor legutóbbi győztese az elmúlt év második legsikeresebb dalát tudhatja magáénak hazájában. A That’s My Goal december 21-én került a boltokba, és az évből hátralévő tizenegy nap alatt 874 444 darabot (!) vásároltak meg belőle. Az énekes első lemeze két hete látott napvilágot. A megjelenés hetében 201 266 példányban talált gazdára, aminek köszönhetően az elmúlt héten a lista csúcsára iratkozott fel. Craig David 2000-es sikere óta férfiénekes nem adott el ilyen sokat első albumából az első héten. A harmadik helyen Bruce Springsteen debütált. Ezúttal nem szokványos stúdiólemezzel rukkolt elő, pályafutása során először átdolgozásalbumot készített Pete Seeger folkénekes dalaiból.

Németország
Kislemezek
1. Tobias Regner: I Still Burn
2. Texas Lightning: No No Never
3. Rihanna: SOS

Nagylemezek
1. Tokio Hotel: Schrei (So Laut du Kannst)
2. Andrea Berg: Splitternackt
3. Rosenstolz: Das Grosse Leben

Rihanna sikeres segélykiáltása

Az idén a Texas Lightning képviseli Németországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lehetséges, hogy a No No Never című felvétel a versenyt követően átveszi a vezetést a kislemezlistán. A hamburgi countryzenekaron kívül más trónkövetelők is akadnak, a Deutschland sucht den SuperStar című tehetségkutató műsor harmadik szériájának győztese, Tobias Regner trónját két szólóelőadó is veszélyezteti. A legnagyobb favorit a szóban forgó verseny második helyezettje, Mike Leon Grosch, aki könnyen elképzelhető, hogy a Don’t Let It Get You Down című dalával a jövő héten az első helyre iratkozik fel. A barbadosi Rihanna is esélyes a listavezetésre, az SOS című felvételével a héten a harmadik helyen debütált. Februárban a 18. életévét betöltött énekesnő bemutatkozó dala, a Pon De Replay világsláger lett, ám a következő, az If It’s Lovin’ That You Want jóval várakozáson alul szerepelt világszerte. Most már biztos azonban, hogy nem egyslágeres előadóként vonul be a zene történelemkönyvébe, újdonsága valószínűleg pályafutásának eddigi legnagyobb sikere lesz.

Az albumlistán a magdeburgi Tokio Hotel visszatért a csúcsra. A tini rockerfiúk Schrei című lemezének március 24-én jelent meg a második kiadása új borítóval, Schrei (So Laut du Kannst) címmel. A dalokat újra rögzítették, és kiegészítették három vadonatújjal. A múlt heti listavezető, Andrea Berg korongja a második helyre csúszott vissza.

Puha József (Új Szó)

[2006.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még