2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Film készül Jimmyről - Zámbó Árpy lesz a főszereplő?
Vasárnap Zámbó Jimmy emlékkoncert
Kapcsolatok
Zámbó "Jimmy" Imre
Mester Tamás
Shane54
Madonna
NOX
Eros Ramazzotti
P!nk (Pink)
Halász Judit
Lola
The Black Eyed Peas
Juanes
Depeche Mode
Pet Shop Boys
Romantic

Jimmy dalai még mindig bennünk élnek

Mivel kezdhetnénk a Mahasz Top 40 lemezeladási lista elemzését, mint sem azzal hogy 5 hete az első helyen áll Zámbó Jimmynek az albuma.

Lássuk az első 10-es pakkot. Mester Tamás egy jó időre elköltözött hazánkból megújult erővel és új gondolatokkal tért vissza közénk, bő két évvel ezelőtt. Nem is tétlenkedett. Feldolgozott Shane 54-gyel közösen egy saját régi számát, az album is biztosan sikereket könyvelhet el a régi rajongó tábor körében. Aki pedig eddig nem kedvelte, lehet, hogy most a régi hang új világa elvarázsolja. Tehát az album most a 4 helyen áll.

Madonna ugyan a Hung up–pal és a Sorryval döntögeti a rádiós játszási listákat és egy szórakozó helyen sem mondhatjuk el, hogy valamelyik ne lenne valamilyen formában feltéve mégis az egész nagylemezt tekintve a 6. helyen áll.

A Megasztáros album a 8 helyen áll. Ebből is kiderül a közönség nagyon kedveli ezt a műsort és a benne szereplő személyeket. Ez előtt pedig érdemes megemlíteni, hogy egy hellyel előrébb áll, a Nox: Ragyogás című albuma. Lassan a két fellépés között ők is biztosan produkálnak egy új albumot.

A 9. helyen Pink áll, aki mindig felkavarja a nagyszájával a közönséget. Soha sem volt az a nő, aki nem állt volna ki azért, amit ő úgy gondolt. Szóval az őszinte szabadszájú nőt kedveli a közönség, aki mindig változik. Szédületes karizmatikus hölgy. Az igazi Pink rajongók nem csalódhatnak ebben az albumban.

Eros Ramazotti zárja a 10-es listát. Őt már többször hallhattuk Magyarországon.

A többi 30 helyezésből szemezgetve és végig olvasva Juanes a Mi Sangre-val a 12 helyen tündököl. Lola nem csak a 24. helyen áll ezen a csodás lemezeladási listán az albumával, de a Viva Comet-en idén ő is jelöltként lép a többi hazai magyar jelesek közé. Meglátjuk, hogyan ítéli meg a közönség Lola hangját és zenéjét. Sok külföldi jeles előtt Halász Judit: Hívd a Nagymamát - című albuma a 25 helyen szerepel.

A legnagyobb meglepetést a listán a - külföldön nagyon elismert - Black Eyed Peas hanyatlása jelenti. A számtalan film betétdalának az agytrösztjei, a maga területükön, mindig produkálnak egy furcsa, vagy mégis kicsit hétköznapi dolgot, itthon mégsem van a megérdemelt helyén, vagy netán nem kedveli a közönség annyira.

Az utolsó 10 helyezettből szemezgetve, megtalálhatjuk a Romantic együttes, a The Ten Tenors és a Depeche Mode albumát. Érdekes, hogy régen mekkora ellentét feszült a Pet Shop Boys és a Depeche Mode rajongók között. Mára mindez feledésbe merült. Mégis mindkét csapat mindig előrukkol valami igazán fantasztikus dologgal, mint ez az album is a Playing The Angel. A Pet Shop Boys-nak is új albuma született, amiről még keveset hallunk, de kint már most a legelismertebb albumok közé sorolják.

- Urbán Andrea -

[2006.05.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még