2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2013: rockdalt választott Örményország
Eurovízió 2013: lecserélte győztes dalát Fehéroroszország
Eurovízió 2013: egzotikus duettel készül Albánia
Eurovízió 2013: mellesleg jól domborít Izrael választottja
Eurovíziós Dalverseny: sokkoló választás Montenegrótól
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2013
Márta Alex (ByeAlex)

Eurovízió 2013: ezúttal a románok vállalták a "ripacskodást"

2013-ban nem igazán lehet panasz az Eurovíziós Dalverseny felhozatalára. Többségében komoly, slágergyanús, vállalható produkciókat küldtek a résztvevő országok. Voltak azonban most is olyanok, akik inkább a szélsőségekben bíznak, és választott daluk minden, csak nem győzelem-esélyes.  

Ilyen többek között Románia indulója, az operaénekes Cezar és It’ My Life című dala. Aki ezt a címet meghallja, annak első blikkre szinte azonnal a Bon Jovi slágere ugrik be. Ez azonban nem az az It’s My Life. Sem stílusában, sem műfajában semmilyen hasonlóságot nem mutat a két szerzemény.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


Cezar Ouatu normál énekhangján kezdi el a dalt énekelni, aztán a körülbelül 40 másodpercnél kezdődő refrénnél operára vált, és abba sem hagyja a dal végéig. Hogy ez kinek jó, és ki tartja esélyesnek az Eurovíziós Dalverseny malmői nemzetközi mezőnyében, kérdés. Az biztos, hogy a tizenkét résztvevős nemzeti döntőben a közönség harmadik helyre szavazta, míg a zsűri az első helyre rangsorolta a dalt. Összesítésben pedig legnépszerűbbnek bizonyult a 31 éves kontratenor.

Cezar Ouatu egyébként Milánóban tanulta a szakmát, és pályafutása alatt volt szerencséje a pop világában is sikerrel érvényesülő Andrea Bocellivel is együtt énekelni.

Románia máig tizennégy alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Televiziunea Română elnevezésű román műsorsugárzó 1993 óta tagja az Európai Műsorsugárzók Uniójának, a versenyhez 1994-ben csatlakozott. Pedig már 1993-ban is jelentkeztek, de akkor még a csatlakozni kívánó kelet-európai országok számára Kvalifikacija za Millstreet néven tartottak elődöntőt Ljubljanában, és ott nem sikerült továbbjutniuk.

1994-ben szerepeltek először a nemzetközi versenyen, de az 1993 és 2003 között érvényben lévő kieséses rendszer értelmében minden második évet ki kellett hagyniuk rossz eredményeik miatt. Első és második szereplésük között érdekes módon négy év telt el, mert az 1996-ban rendhagyó módon rendezett előválogatóról nem sikerült kivívniuk a részvétel jogát.

2004 óta azonban minden évben döntősök, a legjobb eredményüket 2005-ben érték el, amikor a harmadik helyen sikerült befejezniük a versenyt. 2006-ban negyedikek, 2010-ben ismét harmadikok lettek. Az elmúlt két évben nem sikerült a legjobb tízbe jutás, talán most…(?).

-kiko-

 

[2013.04.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még