2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Feke Pali osztatlan sikere
Kapcsolódó Kiadványok
Feke Pál: Musical
Kapcsolatok
Feke Pál
Nádasi Veronika
Nagy Sándor
Musical Est
Musical Színház
Kapcsolódó események
Feke Pál - Élő lemezbemutató
[2006. június 16.
péntek 19:30]

Feke Pali osztatlan sikere

Lemezbemutató a New Orleansban.

Hölgyeim és Uraim! Feke Pál...

Az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy a magyar zenés színházhoz kitűnő hangokkal rendelkezünk- e különleges tehetséggel megáldott emberek méltán úgy gondolták, hogy ideje többet adni magukból, ezért növekedett azoknak a száma, akik saját lemezt adtak ki. Nem volt ez másként Feke Pállal sem, akit bizonyára a legtöbben úgy ismernek, mint „legfiatalabb Jézus”- jogosan, hiszen a Musical Színházban korán kapta meg Webber és Rice örökidejű művének, a Jézus Krisztus Szupersztárnak a főszerepét.

Az azóta eltelt években újabb lehetőségeket kapott, s egyre többen figyeltek fel rá- végül eljutott odáig, hogy saját musical válogatás lemezt adjon ki, s ezzel turnéra induljon. Az önállóság e formája nem ismeretlen számára, hiszen Székesfehérvárott Jónás Andreával sikeres önálló estet készítette Musical Másképp címmel.

A „hivatalos” turnét megelőzően tartott 16-án egy előbemutatót, melynek sikere alighanem még őt magát is meglepte. Várható volt, hogy a musicalek és igényes zene kedvelői elmennek a New Orleans Music Clubba eme eseményre, de az ott kialakult hangulat a fanatikusok várakozását is felülmúlta.

Kedves, kissé zavart félmosolyáért és egyedi humoráért, no meg fantasztikus hangjáért minden alkalommal nevetés és taps volt a válasz - érthető, hiszen közvetlensége minden korosztályt azonnal megnyert. Be kell látni, nem lehetett könnyű dolga- részint, mert az elnéző rajongóknak is vannak elvárásaik, másrészt, mert csaknem egyedül énekelt végig könnyebb-nehezebb számokat. Két vendégét, Nádasi Veronikát és Nagy Sándort üdvrivalgással fogadták- a két ifjú színész szintén bizonyította a feljebb írt állítást: el vagyunk látva jó hangokkal. A hölgytől a Whistle down the wind, a Diótörőnktől pedig a Le Temp des Cathedrales c. számokat kaptuk ajándékba.

Nehéz lenne kiemelni, mely szám nyerte meg leginkább a közönséget, ám a taps alapján a Getshemane és az István, a király összeállítás- az előbbi alapvetően nehéz, hiszen egy ária, és komoly tudást követel, ez utóbbi pedig végig rockos és pörgős, egymás után ugyanannak a darabnak három szereplőjét kell megvalósítani. Emellett élőzenés tolmácsolásban hallhattunk tőle egy-egy számot a Hairből (amit ő már csak „asztalon táncolós”-ként emleget), az Rómeó és Júliából, az Atlantisból (e sajnos rövid ideig futó darabból), a Rentből, a Diótörőből, We will rocky you!-ból, a Hotel Mentholból és a Valahol Európában-ból (természetesen a Zene c. számot). Az est vezetőjeként ő maga le is zárta volna a bemutatót a bónusz számmal, a Táncol a véreddel- csakhogy a közönség másképp döntött. Heveny szeretete jeléül a hálás sereg a legnehezebb dalt kérte vissza (először az egész showt újra szerették volna indítani, sajnos azonban erről végül másképp döntöttek). Feke Pál félénk-hitetlen mosollyal állt, míg rá nem jött, hogy tényleg kénytelen újra három szerepbe bújni és előadni az István, a király részleteket- hogy neki is öröme legyen, mindent megtett a közönség bevonásáért, míg a hangulat csaknem őrjöngővé vált. A szám végére az emberek többé-kevésbé elfogadták, hogy vége a műsornak - igen ám, de mintha még nem tapsoltak volna eleget, jött a tenyércsattintás, mígnem állva, tapsorkánnal hívták vissza újra és újra Palit, aki csak mosolygott, lévén egyebet nem tudott tenni.

Mire az utolsó tapsok elhaltak, a leleményesebbek kiosontak megvárni a színész-énekest egy autogram erejéig.

Rachel

[2006.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még