2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Paris Hilton, a sztárénekesnő?
Paris Hilton elindult a popzene rögös útján
Paris Hilton elszalasztott lehetősége
Felnőtteknek való, ezért betiltották a Paris Hilton klipet
Kapcsolódó Kiadványok
Paris Hilton: Paris
Kapcsolatok
Paris Hilton

A lány, akinek mindent lehet

A botrányhős, Paris Hilton gondolt egyet, s nagylemezt jelentetett meg – amit akar, azt véghez viszi…

CD-lejátszómban egy felháborító album. Bármennyire is tiltakoztam, egyszerűen parancsba kaptam, hogy hallgassam meg. Szétvet az ideg, pedig a dalokkal nincs gond, tökéletesen szólnak. Mindössze az előadó énektudása hagy kívánnivalót maga után, de alapjában véve mai zenevilágunkban ez nem ok a bosszankodásra. Az „énekesnő” személye az idegesítő.

Ha hirtelen meg kellene mondanom, mi Paris Hilton valójában, gondban lennék. Modell? Színésznő? Tévésztár? Egyik sem, ugyanakkor mindegyik egy kicsit. Bármit kipróbálhat, azt ajtók előtte automatikusan nyílnak. Apuka pénze nyitja őket, Paris az amerikai Hilton szállodalánc tulajdonosának lánya. Azt hiszem, a „főállású milliárdos” megnevezés a legtalálóbb a csajra.

Út a lemezszerződésig

Modellkedett, reklám- és tévéfilmekben szerepelt, népszerűségét azonban egy tévés valóságshow, a The Simple Life alapozta meg, sok nézőt ültetett le a képernyő elé az arkansasi farmon játszódó történet, amelyben Lionel Richie adoptált lányával, Nicole-lal csetlett-botlott. Az internet is nagyban hozzájárult a világhírnevéhez, szexvideójára emberek millió voltak kíváncsiak, később feltörték a mobiltelefonját, és onnan is kerültek fel szexfotói a világhálóra. Ennyi előzmény után elhatározta, énekesnő lesz…

Pénz, amiből nincs hiány

Miután bejelentette, hogy énekesi babérokra pályázik, megijedtem. Korántsem a csalódástól tartottam, sokkal inkább a pozitív meglepetéstől, biztos voltam abban, hogy ebbe sem bukik bele. A jó album ma már nem feltétlenül énekesi adottságok kérdése, minden a pénzen múlik, és a Hilton családnak abból van a legtöbb. Gondolom, apuka előhúzott farzsebéből pár milkót, hogy meglegyen a lányka akarata. S ha már belevágott a zeneiparba, akkor a legnevesebb szerzők dukálnak neki, és ők jöttek is, a pénz vonzotta őket. Scott Scorch producer vagy épp Kara DiGuardi dalszerző nem ad ki rosszat a kezéből, úgyhogy Paris és a família megnyugodhatott, az énekesi karrier is sínre került.

Felháborító nagylemez

Ennek megfelelően jól megírt, friss, profi popfelvételek hallhatók albumán, újhullámos, rockos és elektrós hatásokkal vegyítve. Úgy szól, ahogy 2006-ban szólnia kell. A dalok semmivel sem rosszabbak a kereskedelmi rádiók által játszott átlagénekesnők számaitól. Egy valamivel viszont a profi gárda sem tudott mit kezdeni. Pontosabban valakivel: a főszereplővel. Képtelenek voltak énekesnőt kreálni belőle. Nincs a helyzet magaslatán, sőt, még közepes előadónak sem nevezhető. Ez azonban nem állhat a korong sikerének útjába. Kampánya a nagy piacokon jelentős – még erre is futotta a költségvetésből –, s tudjuk, amit orrba-szája reklámoznak, azt az emberek, elsősorban a zeneileg igénytelen tinik meg is veszik. A lemez bizonyára nem lesz mindent elsöprő siker, de megbukni sem fog. Úgy néz ki, Paris bármibe fog, minden összejön neki…

Puha József (Új Szó)

[2006.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még