2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sztárvendégek és egy kis plusz Kowalskyék lemezbemutatóján
Képgalériák
Kowalskék a szünetben
Kapcsolódó Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Forradalom Rt
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega
Kapcsolódó események
Kowalsky meg a Vega lemezbemutató
[2006. december 16.
szombat 20:00]

Forradalom háttércsapattal

Keményen belehúztak Kowalskyék az új lemezzel. Hogy mennyire, arról beszélgettünk Kowalsky-val, és Szórád “Jimmy” Csabával a Kowalsky meg a Vega oszlopos tagjaival egy kiadói tárgyalás szünetében.

- Hogy vagytok?
- (K) Négykor még játszottunk Debrecenben, aludtunk másfél órát és tizenegykor már itt is voltunk, de ez a levegőváltozás most jót tesz nekünk, mert felébreszt. Tehát jól, nagyon jól.

- Kijött az új lemez. Nem érzitek, hogy rosszkor?
- (K) Vagy inkább rossz címmel ugye? Ez a cím már egy éve megvan. Mindig magyarázatra szorul, ez kétségtelen. Nem tudhattuk előre, hogy ilyesmibe futunk bele. Azt sem tudtuk, hogy most jön ki a lemez. Ez egy véletlen egybeesés, ami nem feltétlenül rossz, de mindenképpen magyarázatra szorul. Semmi köze nincs a napi eseményekhez. Ezzel kapcsolatban azért elmondanám, hogy januárban megjelenik a második könyvem, egy mese felnőtteknek. Bele lesznek építve a lemez szövegei, szervesen kapcsolódni fog a lemezhez. Ebben a könyvben benne lesz a konkrét magyarázata annak, hogy mire utalunk a forradalaommal. Inkább transzcendentális, mint politikai témakört érint a dolog. Lelki forradalomról van szó és egyáltalán nem agresszívről. Bár munkás dologról, de belső változásról, amire ösztönözzük magunkat és a hallgatókat. Amint hallható a lemezen, nem megyünk bele mély filozófiai kérdésekbe, ez egy könnyed, emészthető zene. A cím csak egy utalás arra, amivel mi igen szívesen foglalkozunk.
- (S) Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem változtattuk meg. Mire ez a dolog kirobbant az országban már rég nyomdában voltak az anyagok, és nem lett volna öröm kidobni az egészet és újracsinálni.

- Mekkora anyagot ölel fel a lemez?
- (K) Másfél éve már, hogy gyűjtjük a lemezre a dalokat, és tényleg nem akarok túlzásokba esni, de legalább harminc olyan zenei alap volt, amelyből végül is válogattunk az első körben. Aztán menet közben végre a három év alatt kialakult az a szerzői team, akivel a legjobb formában tudunk együtt dolgozni. Ott a stúdióban születtek ezalatt a másfél év alatt ezek a dalok. Nagyon jó megoldás volt, mert sok időnk volt arra, hogy átdolgozgassuk, visszahallgassuk, kijavítgassuk, olyan irányba vigyük el amit mi szeretünk, a mi stílusunkhoz jobban passzol.

- Közben azért koncerteztetek is. Mennyire befolyásolta a közönség az új lemezt?
- (K) Érdekes kérdés. Szerencsés helyzetben voltunk. Három számot játszunk már nyár eleje óta a koncerteken. A közönség - mondhatom – az első pillanattól kezdve nagyon pozitívan fogadta az új dalokat. Főleg azért érdekes, mert nem is ismerték őket. Az ötödik, hatodik koncert után már voltak akik fújták a szöveget. Ez meg csak úgy történhetett meg, ha koncerten felvették a számot és az alapján tanulták meg a szövegeket. Egyből tetszett nekik. Nem nagyon kellett ilyen konzekvenciákban gondolkoznunk, helyből jóváhagyták és ez nagyon jó dolog.
- (S) A tegnapi koncerten éreztük először, - és a többiek nevében is beszélhetek – hogy, nem tudom, hogy azért mert kijött már az új album, de az új számokat várták már. Amikor az új számokat játszottuk, az sokkal intenzívebb reakciót váltott ki belőlük. Szerintem már készültek erre. Most erre erősítünk. Lemezbemutatóra már készülünk, december 16-án lesz. De a koncertezésre visszatérve egy kicsit. Mi nem koncertezünk aztán stúdióba vonulunk, hanem sokkal inkább párhuzamosan. Amikor a Vegasztár kijött, Kowa már akkor elkezdett dolgozni az új anyagon. Azt lehet mondani, hogy most, hogy kijött ez a lemez, meg vagyok róla győződve, hogy a következő lemeznek már most nekilátunk, mert szerintem akkor kapjuk a leg letisztultabb darabokat.
- (S) Nekem volt már időm rengeteg emberrel beszélni – szakmabeliekkel és rajongókkal – és mindenki azt mondta, hogy ezt érzi a legegységesebb, legérettebb lemeznek. Sokkal komplexebb lestt az egész.
- (K) a mobilomon már három olyan énektéma is van, amik a következő lemez esélyesei.

- Miben különbözik leginkább a Forradalom Rt a legutóbbi lemeztől?
- (K) a legfontosabb, hogy visszatértünk az első lemez produceréhez, hangmesteréhez, abba a stúdióba ahol az első lemez készült. Ez máris meghatározza a hangzást. Nemes Csabáról van egyébként szó, aki nem csak hangmester, de hozzátartozik ahhoz szerzői körhöz is akikről az előbb beszéltem. Mondták már, hogy a Forradalom Rt. sokkal jobban hasonlít az első lemez atmoszférájához aminek nagyon örülök. Félreértés ne essék, a második lemez is szeretett gyermekünk, egy nagyon remek hangmérnökkel dolgoztunk ott is Hári Peti személyében. Egyszerűen csak: az első lemezre is volt vagy két évünk. Együtt dolgoztunk, kialakult egy munkamódszer. Hári Petinél két hónapot töltöttünk el, annyi idő alatt nem lehet modellezni egy ilyen munkamódszert. Visszatértünk a harmadik lemeznél Csabához, és nem is bántam meg. Azzal együtt, hogy azt sem amikor a Hári Petivel dolgoztunk.

[2006.10.09.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még