2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sztárvendégek és egy kis plusz Kowalskyék lemezbemutatóján
Képgalériák
Kowalskék a szünetben
Kapcsolódó Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Forradalom Rt
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega
Kapcsolódó események
Kowalsky meg a Vega lemezbemutató
[2006. december 16.
szombat 20:00]

Forradalom háttércsapattal

- Mi történt a “versenydallal”? Legutóbbi hírem, hogy visszavonultok gondolkozni, és most itt van a lemezen.
- (K) Magán a lemezborítón is szerepel, és most itt hívnám fel a figyelmet, hogy a dal, amelyik végül is a pályázatot megnyerte – néminemű javításokkal ugyan, de ezt persze az eredeti szerzővel megbeszéltük – nem található meg a szövegkönyvben, csak a honlapon. Így szeretnénk a többieket is kompenzálni, hiszen ott az összes szöveg megtalálható, aki erre kíváncsi, az nyugodtan olvasson bele a többibe is. Egyrészt így nem titok, hogy miért ezt választottuk, meg hát a többiek is megérdemlik, hogy olvassák őket. Van jó pár érdekles, van humoros, van amire csak kerekedett a szemünk, hogy ezt komolyan gondolják-e… Nem ez volt az egyetlen ami nekünk nagyon tetszett.

- Mekkora csatában lett ez a dal a nyertes?
- (K) Túl sok időnk nem volt, az az igazság. Valószínűleg ilyen finomításokkal – amikkel hozzányúltunk – sok más dal is könnyedén lehetett volna a nyertes. De a határidő nagyon szoros volt, nagyon gyorsan kellett döntenünk. A döntésben azért nagy segítségünkre volt a szerzői kör.

- Volt-e bármilyen prekoncepciótok a dallal kapcsolatban?
- (K) Egyáltalán nem volt elképzelés. Ez egy hirtelen ötlet volt, hogy hogyan vonhatnánk be a barátainkat, akik olyan lelekesen jönnek a koncertekre. A számok egyébként úgy készülnek, hogy készül egy halandzsa szöveges változat két-három verzióban, és erre nem volt meg a szöveg, ezért feldobtuk. Semmiféle elképzelés nem volt, még csak instrukciókat sem adtunk a pályázóknak. Csak tényleg egy kíváncsiság volt.
- (S) Egyébként jól is sült el amennyire én beszélgettem az emberekkel, meg olvasgattam a hozzászólásokat. Az emberek úgy érezték, hogy foglalkozunk a közönséggel, azt érzik, hogy fontosak nekünk. Ez nagyon is tetszett nekik. Nem is tudom, hogy a magyar zenében volt-e erre példa…

- További tervek? Most mentek haza aludni..
- (S) Innen megyünk be a próbaterembe, mert egy kicsit újjáformálódik a zenekar, gitáros és dobos poszton változás van. Készülünk a lemezbemutatóra. Rengeteg koncertet szervezünk még erre az évre.

- A zenekari fejlődés mely pontjára teszitek magatokat?
- (K) A zenekar tagjai, a régebbiek, és az újak is, lassan már 15, van aki 20 éve ebben a szakmában ténykedik komolyan, nevesebb és kevésbé nevesebb zenekarokban. Tehát semmiképpen nem kezdő. Azt sem mondhatom, hogy top, mert ezt az eredmények határozzák meg. Úgy gondolom, hogy még most is, a harmadik X környékén egy dinamikusan fejlődő zenekarról van szó a Vega esetében.

- Mennyi segítséget kaptok a háttértől, és mennyire igénylitek ezt?
- (K) A korábbi időszakban nem nagyon beszélhettünk erős támogatásról, bár mindenképpen azt meg kell említenem, hogy már az első lemeztől kezdve érdeklődve tekintettek a zenekarra. Az volt a vélemény, hogy ez egy érdekes színfolt a maga műfajában. Már most látjuk, hogy a CLS-nél – ezzel a lemezzel indítunk velük - hathatósan és odafigyelve támogatják a zenekart és mi tudunk a zenére koncentrálni, és ebből a szempontból ez nagyon fontos. Nyilvánvaló, hogy egy zenész arra törekszik, hogy – azon túl, hogy élvezi amit csinál – minél több helyre eljuttassa a zenéjét, ha másért nem, csak azért, hogy inspirálja a másik oldalt. Ehhez pedig nagyon komplex és komoly munka szükségeltetik, meg kapcsolatok. Minden zenekar köré szükséges a team. A CLS-nél erre nagyon biztató jelek vannak, kedves társaság, akik komolyan veszik a dolgot és támogatják a csapatot.
- (S) A zenekar életében ez ismét egy lépcsőfok, hogy ezzel is fejlebb léptünk, beléptünk egy ajtón, hogy ilyen komoly kiadóhoz kerültünk. A zenekar sikerei eddig annak is köszönhetők, hogy rendkívül jó koncertszervezőnk volt. Szerintem ez a két réteg van. Vagy a médián keresztül ismerik meg a zenekart, vagy pedig a jobnál jobb koncertlehetőségeken. Ezt megkaptuk az elmúlt három évben. Ez volt az a szint amit eddig lehetett így csinálni. Ahhoz hogy tovább lépjünk, szükség van egy ilyen gárdára mint a CLS, és szerintem is ez el fog indulni. Hála Istennek.

SirOesh

[2006.10.09.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még