2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Törökországban pihentek a sztárok – exkluzív beszámoló
Táncos lakoma a szultán palotájában - fotós beszámoló
Törökországban is sikert arattak a magyar zenészek
Önként vonult börtönbe a Roxx69 - képek az eseményről
Képgalériák
Képek az utazásról
Kapcsolatok
Roxx69
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
Bartók Krisztián (Bartokk)
Kefir (Kecskés Tibor)
Steiner Kristóf

Magyar zenészek kalandos utazása - képes beszámoló

A Quaestor Sztárrepülő utasai gyönyörű környezetben, a Taurus hegység lábánál fekvő népszerű török üdülővárosban, Kemerben töltöttek tíz napot. A jókedvű társaságban több sztár – Baby Gabi, Kefir, Roxx69, Ricky, Bartók Krisztián és a VIVA műsorvezetője, Kristóf – képviseltette magát. Az úton lapunk munkatársa is jelen volt, aki beszámolónk első részéhez hasonlóan ismét exkluzív sztorikkal jelentkezik.

A Hamam, vagyis a tradicionális törökfürdő hallatán, igencsak felcsillan a legtöbb férfi szeme. Nem volt ezzel másként a Roxx69 zenekar két tagja, Kelemen Tamás és Székelyhídi Balázs sem.

Hastáncosnők helyett meglepetés

– Gondoltuk, hogy sudár hastáncosnők, lenge öltözékben kényeztetnek majd minket, földi paradicsommá változtatva életünket a masszázs idejére. Mikor megérkeztünk mosolyunk fénye kissé megtört, mivel 2 méteres tagbaszakadt férfi masszőrök fogadtak minket. Kiderült, hogy náluk évezredes kultúra a Hamam, ez volt az a hely, ahol a férfiak és nők külön-külön megvitatták a mindennapi gondjaikat, üzletek köttettek, miközben testük a tökéletes tisztulást és felfrissülést élvezte – árulta el a fürdőt követően Kelemen Tamás, a zenekar gitárosa.

– A program a nálunk is ismert szaunával kezdődött, majd miután bőrünk hőmérséklete elérte az 50 fokot, ráfekhettünk a forró lávakőre, ahol a tisztítás következett, speciális szappanhabbal kentek be minket. Ezt követően dörzsiszivacshoz hasonló tárgy segítségével igen keményen eltávolították a bőrünk elhalt felső hámrétegét, amely bár égető, de egyáltalán nem kellemetlen érzés volt. Később felváltva locsoltak minket jéghideg és forró vízzel, ami simán farkasüvöltést eredményezett nálunk. Miután teljesen felfrissültünk forró teával kínáltak minket, és rövid pihenő után következett a normál masszázs. A Hamam végén szabadon választható a vízipipa vagy a török kávé kinek-kinek ízlése szerint.

Kelééknek sietniük kellett így ezt fájó szívvel, de kihagyták, ennek ellenére így is egy örök élménnyel lettek gazdagabbak.

Kristóf és a hegyipásztor

A színes programkínálat mellett Kristóf érdekes módon olyan helyen járt, ahová turisták ritkán keverednek. Kíváncsi volt ugyanis, milyenek valójában a török emberek.
– Ezt olyan helyen láthattuk, ahol nincs idegenforgalom. Ezen apropóból két napra kibéreltünk egy kismotort, amivel fölmentünk a hegyi úton. Utazás közben csak hegyipásztorral és kecskesajtot készítő nénivel találkoztunk. Fantasztikus élmény volt látni a csendes hegyoldalt, s tisztán lehet hallani egy patak csörgedezését. Számomra ez Törökország.

A török pincér zenés ajándéka

Az utazás egyik fénypontja a karaoke est lett, amely ideje alatt magyar slágerektől volt hangos a tengerpart. Jobbnál-jobb hazai dalokat prezentáltak az énekesek, a nótákat hallgatva többen táncra perdültek, miközben a pincérek remek italokat szolgáltak fel. Közülük a mindig jókedvű Recep is szorgalmasan végezte a munkáját, míg egyik alkalomra ő is dalra fakadt és török akcentussal előadta a népszerű Charlie dalt, a Jég dupla whiskyvel című dalt. Produkciójával jogosan érdemelte ki a tapsvihart. A kiemelkedő jelzőt Kristóf Multimilliomos jazzdobos előadása is megérdemelte.

A hangulat olyannyira a tetőfokára hágott, hogy még a mulatós Karaoke Dvd is előkerült, a korongon lévő alapok segítségével a legismertebb mulatós slágerek csendültek fel. Baby Gabi Bangó Margitot meghazudtoló módon adta elő a Kék szeme című nótát, míg Székelyhídi Balázs Aranyesőjét hallgatva az előadó akár Galambos Lajos méltó utódja is lehetne, ehhez csupán néhány kilót kellene felszednie. Az előadások hallatán nem meglepő, hogy az addig üldögélő vendégek is táncra perdültek.

 Képek a vízivetélkedő - klikk a képekre
Kiváló, napsütéses időben nem maradhatunk vízivetélkedő nélkül. A sztárok egy különleges versenyben méretették meg magukat, ami arról szólt, hogy egyszerre hárman egy-egy fánk alakú úszógumival igyekeztek a medence egyik végéből a másikba eljutni. A tíz méteres játékban a távot végül Kefir tette meg, így ő lett a győztes.

A vízes kalandok ezzel nem értek véget, ugyanis Kefir, Bartók Krisztián, Kelemen Tamás, Székelyhídi Balázs és Ricky alkotta ötös néhány óra múlva kipróbálta a Bananas Boatot. A motorcsónak által húzott, banán alakú hajón perceken keresztül sikerült fentmaradniuk a legényeknek, míg nem az utolsó kanyarban mindannyian vízbe borultak. A hajótöröttek néhány perc múlva, rövid úszást követően jutottak a homokos partra.

A népszerű előadó nem csak emiatt marad meg a vendégek emlékezetében, ugyanis vicces haverja közreműködésével többen ruhástól landoltak a medencében. Szerencsére a „bedobóemberek” arra ügyeltek, hogy ezt tűző napsütésben tegyék, így gyors száradást követően már jó poén volt a tettük.

Hogy milyen lehetett a történelemkönyvek szultáni palotájában egy igazi táncos lakoma? Mindez négy részes sorozatunk harmadik fejezetéből – október 9-én jelenik meg – kiderül, amikor a férfi és női hastáncosokat felvonultató török estről közlünk képes beszámolót.

Utazásunk a Quaestor Travel támogatásával jött létre.

- Bíró Zsolt -
Fotó: Ács Edina

[2006.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még