2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Törökországban pihentek a sztárok – exkluzív beszámoló
Mi a hastánc?
Magyar zenészek kalandos utazása - képes beszámoló
Törökországban is sikert arattak a magyar zenészek
Képgalériák
Képek a török estről
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Táncos lakoma a szultán palotájában - fotós beszámoló

Hogy milyen lehetett a történelemkönyvek szultáni palotájában egy igazi táncos lakoma? A Quaestor Sztárrepülő utasai már tudják a választ, hiszen ők részt vettek a férfi és női hastáncosokat felvonultató török esten. Törökországi beszámoló-sorozatunk harmadik fejezetében a közel 4 órás programról közlünk érdekességeket.

A varázslatos este 20 órakor kezdődött. Mialatt a vendégek a vacsorát fogyasztották, Törökország különböző régióiból érkezett hastáncosok, néptáncosok léptek fel. Az estebéd közben a szultán is megjelent, aki nem egyedül, hanem fotós kollegájával érkezett és gyorsan közös képeket készítettek a vendégekkel. A fotókat az est végén kinyomtatott formában meg is lehetett vásárolni.

A bőséges vacsorán többféle finomság közül választhattak az éhesszájúak. A török zöldségleves nagy népszerűségnek örvendett, a második fogásnál a fóliában sült hal burgonyagolyóval és a töltött padlizsán volt a nyerő, míg a desszertekből legtöbben a népszerű mézes-diós édességet, a baklavát kóstolták meg. A finom falatokat sörrel vagy borral öblítették le a vendégek, miközben a színpadon érdekesebbnél-érdekesebb programok vonták el a lakomázók figyelmét, még élvezetesebbé téve ezzel a fejedelmi falatokat.

Akrobatikus hastánc

 Képek az előadásról - klikk a fotóra!
A háttérben a török feelingbe egyáltalán nem illő lufik díszítették a színpadot. Vajon mi volt ezzel a céljuk? Néhány perces nézelődést követően kiderült a turpisság: a rendezők ezen rejtették el az „Üdvözöljük vendégeinket!”  feliratot, ezzel a kedvességgel picit korrigáltak az apró szépséghibát.

Az est kiemelkedő produkcióját egyértelműen a férfi hastáncos nyújtotta. A meglepően sovány testét mesterien használva, hihetetlen mozdulatokat mutatott be. Tánc közben nem rejtette véka alá az egyensúlyozó képességét sem, hiszen sétapálcát és folyadékkal teli poharat egyaránt használt a produkciójában. Nagy sikert aratva ezzel a közönség sorában.

A remek jelző a női hastáncos műsorának is dukált.  Csillogó kövekkel kirakott lepellel eltakarva érkezett a szemrevalóan csinos művésznő, majd ebből előbújva lassú ritmusok közben adta elő csábító táncát.

A fergeteges esten ízelítőt kaptunk a török néptáncokból is, majd a magyar zenészek vették birtokba az estnek otthont adó helyszínt. A közel egy órás fellépésen Baby Gabi, Kefir, Roxx69, Ricky és Bartók Krisztián alkotta csapat magyar slágerekkel kedveskedett az itt megjelent vendégeknek.

Milyen reakciót váltott ki ez a jelenlevőkből? Erről és a magyarok fellépéséről - október 13-án megjelenő - negyedik egyben záró anyagunkban számolunk be.

Utazásunk a Quaestor Travel támogatásával jött létre.

- Bíró Zsolt -
Fotó: Ács Edina

[2006.10.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még