2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Almássy Hall (Almássy téri Szabadidőközpont)
Big Daddy Wilson
Takáts Tamás Blues Band (Takáts Tamás Dirty Blues Band)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Blues Patika Fesztivál
[2006. október 20. - 21. ]

Kétnapos V4-Blues Patika Jamboree az Almássy-n

50 órás jam session, workshopok, galériák, lemezbörze, boogie-woogie és persze blues minden mennyiségben: dióhéjban erről szól majd a kilencedik Blues Patika Fesztivál, ahol ott lesz Big Daddy Wilson, Takáts Tamás, Lord Bishop és Honeyboy Edwards is, október 20-21-én.

Október 20-án és 21-én a blueskedvelőké az Almássy Téri Szabadidőközpont, hiszen a tavaly új életre kelt épület lesz a kilencedszer megrendezésre kerülő Blues Patika Fesztivál helyszíne. A rendezvényt a Blues Patika Közhasznú Alapítvány szervezi, mely 1997 óta igyekszik összetartó, vidám és családias közösségé kovácsolni a hazai blues élet szereplőit.

Az alapítvány által szervezett fesztiválokon, szakmai börzéken, vásárokon és táborokban nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tehetségek felkutatására, és hangszeres képzésére is. Az alapítvány nagy szerepet játszik abban is, hogy az elmúlt években egyre több neves külföldi blues előadó látogatott el hazánkba, s így Magyarország közkedvelt célállomásként került rá a blues nemzetközi térképére.

Az idei Blues Patika Fesztivál fellépőlistáján is bővelkedik nagy nevekben: itt lesz a holland Breeze Gospel kórus, Big Daddy Wilson és a Mississippi Grave Diggers, Lord Bishop, az idén 91 éves Honeyboy Edwards és Michael Frank, és a visegrádi államokból verbuválódott zenészek alkotta harmonika-zenekar, a Visegrad 4 Harps.

Hazai részről a Takáts tamás Dirty Blues Band szerepel majd a koncertteremben, ahol Fürge Ujjak Boogie-Woogie Show-t mutat be Nemes Zoltán, Nagy Szabolcs, Bacsa Gyula és Kovács Erik, megtekinthetjük Mme Kuci élőzenés divatshow-ját a Hoochie-Coochie Girls-zel, és sor kerül egy Ray Charles Emlékműsorra is.

A programok közti szünetekben a Fekete Réz Masír Band vonul fel, míg a kisteremben Pribojszki Mátyás és Peter Radvanyi tart harmonika és dobro gitár workshopot. Az aulában plakát- és életkép-kiállítás, valamint lemezbörze várja látogatókat, miközben szól az utcazene, és a Full Of Mojo Blues Longue.

A fesztiválon adják majd át az idén létrehozott Blues Patika Díjat is, amely a bluesért legtöbbet tett személyek munkájának elismeréseként szeretnénk átadni minden évben, ezzel is hozzá járulva a szakma hivatalos elismertetéséhez.

A kétnapos rendezvény alatt non-stop, 50 órás jam session is lesz, ahol együtt zenél számos magyar zenész, Varga Liviustól a Mystery Gangig. 

 A fesztiválra bérletek már kaphatóak, országszerte a Ticketportal értékesítési pontjain, továbbá online a ticketportal weboldalon.

[2006.10.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még