2021. november 28. | vasárnap | Stefánia nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Nikola Parov: Naplegenda
Kapcsolatok
Hagyományok Háza (Budai Vígadó)
Magyar Állami Népi Együttes(MÁNE)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Naplegenda
[2006. november 23.
csütörtök 20:00]
Naplegenda
[2006. november 24.
péntek 20:00]

Érkezik a Naplegenda

A látványos Naplegenda előadás első alkalommal kerül bemutatásra a Hagyományok Házában.

A Naplegenda című táncos produkcióval az alkotók valami egészen eredeti, eddig nem látott látvány-és hangzásvilágot hoztak a hazai és külföldi táncszínházi előadások palettájára.

A produkció zeneszerzője, a Riverdance szólistájaként világot járt Nikola Parov a kelet-európai népzenei tradíciókból táplálkozva eredeti, új zenei világot alkotott., melyben a szaxofon, a dobok, a rézfúvósok, és a hegedű hangzása tökéletes harmóniát alkot. A dinamikának, a hagyománynak, és a misztikumnak egyvelege ez a népzene és world-music stílusában készült zenemű.

A Naplegenda friss, kreatív, szellemében 21. századi táncszínházi előadás, mely a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát. A korábban kizárólag színházi körülmények között bemutatott mű 2001-től már szabadtéri színpadokon is látható, világszínvonalú látvány-, hangzás-, és fénytechnikai megoldásokkal.

Repülj madár, repülj

Az alkotók közös szándéka, hogy a már eddig is nagy sikerű előadás a jövőben minél szélesebb közönséghez jusson el, hazánkban és külföldön is méltó ismertségre tegyen szert. A Naplegenda zenei anyaga 2006 tavaszán új kiadásban jelent meg: a zeneszámok újrahangszerelt formában hallhatók, és egy új számmal is gazdagodott az eddigi repertoár. A „Repülj madár, repülj” című Nikola Parov szerzeményre Mihály Gábor új koreográfiát alkotott, amely méltó befejezése lett a táncelőadásnak.

Az előadást ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a magyar népzenét és néptáncot egy kicsit szabadabb, frissebb, dinamikusabb szemmel látni, és azoknak is, akik már egyszer látták a táncelőadást, hiszen a megújult előadás minden szempontból tartogat meglepetést a nézők számára.

A Magyar Állami Népi Együttes előadása november 23-án és 24-én este 8 órakor látható majd a Corvin tér 8. szám alatt, a Hagyományok Házában.

- Tom-Tom Records -

[2006.11.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Otthoni játékok

Kecskeméten beteljesedett Erzsébet és a Halál szerelme
Október közepén mutatta be a...

Az élet kabaré, igen... Rád is vár a Kabaré a Vígszínházban
Nincsen színház Kabaré...

beszámolók még