2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
AMB
AMB a Myspace-n
Chi Recordings
CHIWare netlabel
Cord
Fine Cut Bodies
Flack.su
Raster
Kapcsolódó cikkek
Különleges buli a hajón
Minőségi zene pár ezerért
Kapcsolatok
Raster
Chi Recordings
AMB
ChiWare
Ferocious Mullet
Flack.su
Molomekaniske
Cord
Fine Cut Bodies
DJ Naga
Legnépszerűbb csengőhangok

A Chi legyen Veled!!!



Raster

Deutsch Gábor Anorganik néven tűnt fel zenéivel, később azonban előszeretettel öltött további álneveket magára (pl. Gary Blade).

Első száma Sleeper címmel a Future Sound of Budapest 2-n jelent meg, 1998 tavaszán. Ezt követte mindjárt első EP-je is, a Chilly Motive. Ezen a minialbumon szerepelt az a szám is (Sunday Morning) mely később számos nemzetközi válogatáson is helyet kapott. 2000. októberében az Ugarnál jelent meg eddigi egyetlen szerzői albuma, Contrast. A lemezen hallható 13 szám a megjelenés előtti másfél év terméséből válogatott, bemutatván több stílus-beli munkásságát is. Még ebben az évben megalapította barátaival a Subscope Recordings-ot, az első magyar drum and bass kiadót.
Jó néhány válogatáslemezen találkozhattunk a zenéivel és sok remixben is benne volt a keze (Anima, Kispál és a Borz) Élőben is sok helyen hallani Raster&Amb LiveAct-ként legfőképpen breakbeat bulikon bukkan fel.

Fine Cut Bodies

A Fine Cut Bodies név mögött egyetlen személy áll: Kevin. Zenei világa a minimál techno-tól a tánczenéken át az experimentál elektronikáig terjed, beleértve a dub, a headz, a broken beat, house, techno, electro, breakbeat...stb irányvonalakat is. Időnként lemezjátszót ragad ilyenkor nagyrészt középtempós tánczenéket (breakbeat, techHouse, stb.) játszik.

Csinált már remixet a Quimbynek, a Chi-n kívül jelent már meg lemeze a svájci és holland kiadóknál is. Első bakelit-megjelenése (Deep Lack Of Balance) a Muzik magazin breakbeat listájának 6. helyén indított, azóta számait olyan nevek pörgették, mint az Orbital, Chris Carter, DJ Filth, a Breakneck, vagy Adam Freeland. A Chi saját klubestjein kívül a magyarországi Cinetrip rendezvények és fesztiválok állandó vendége, de játszott már a berlini Fusion fesztiválon és Zürichben is.

Cord

A Cord név mögött megbúvó Gál Attila egy zenei általános iskolában 4 évig klarinétozott; ekkor kezdett ismerkedni a hangok természetével. És ahogy az lenni szokott: az elektronikus zenei vizekre evezett. Számítógépen kezdett zenélgetni, főleg finomabb drum'n'bass számokat készített, melyek az internet segítségével kerültek az erre a stílusra fogékony hallgatóság birtokába.

Hamarosan a Subscope címkén meg is jelent egy Chris.su-val közös d'n'b száma a "Mermaid". Hangzásvilágára jellemzőek a kemény basszusok, melyek finom harmóniákkal és delay-ezett dallamok keverednek. Cord a drum and bass mellett nagy figyelmet fordít a lassabb ütemek, így a breakbeat felé is.

Ferocious Mullet

A londoni duó 2001-ben alakult. A Ferocious Mullet Charlie Norton és Gareth Green duója, akik zeneileg és technikailag is igényes, táncolható produkcióval szerettek volna a közönség elé állni. Zenéjükre jellemzi, hogy több műfajból is merítenek: a kísérletezőbb tánczenéktől a funkosabb, vagy akár pszichedeliával telített darabokig bezárólag. Fontosnak tartják, hogy a zene a láb mellett az agyat is mozgassa.

A duó tagjai már több álnév mögé bújva is dolgoztak együtt, mint például "London Sewer Tour", vagy "Electric Melon". Saját vállakozásuk is van: a Color of Sound, ahol TV-, rádió- és filmprodukciókhoz végeznek audio munkálatokat.

[2007.01.22.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még