2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Kecskés Gábor „Richie”

Kecskés Gábor (Richie)

1986. előtt, mint Modern Talking alteregó lépett fel szerte az országban, amivel nagy sikereket ért el. A Dolly Roll is itt figyelt fel a jóképű, tehetséges fiatalemberre. Később egy-egy koncert alkalmával Dolly táncpartnereként is feltűnt.

1987-ben miután két tag kilépett a Dolly Rollból, a zenekar választása rá esett, s bevették az együttesbe, mint dobost és énekest. A tagok emlékeztek rá, hogy a koncertek előtt, mindig beült a dobok mögé és játszott, mellesleg jól is táncolt. Innentől kezdve felpörögnek körülötte az események. Az első dal, amiben hallható volt, az 1-2-3 miénk a nyár című nóta volt. Hivatalos bemutatása a TV híradóban volt. A rajongók is az első perctől kezdve szívükbe zárták a mindig mosolygó, természetes, jó kiállású fiút. Első nagy slágere is ebben az évben született meg, a Játék az élet című albumom. Dala, a Végleg a szívügyem maradtál egy csapásra a közönség kedvence lett.

1989-ben is egy hatalmas sláger fűződik a Dolly Roll dobosának nevéhez, mégpedig a Richie, mutass rám című jókedvű kis dal, amelyet a közönség nagyon megszeretett s minden koncerten követelt.

1990-ben a zenekar egy feldolgozásokat tartalmazó albummal jelentkezik, Richie egy Barry-Kim dalt énekelt el, nagy sikerrel: Sugar, Sugar.
A Rég volt szép voltcímű korongon a Bye-bye szép lányok című dalt énekelte.

1991-ben a zenekar soron következő albumán is jól kiválasztott, neki való dalt kellett elénekelnie, név szerint a Hol az a lány-t.

1992-ben, amikor a Dolly Roll meghívására Wanda Jackson Magyarországra látogatott s egy közös lemezt is készített a zenekarral, Richie ismét egy romantikus nótát énekelt: Kicsi tini lány.

1993-ban a Tipi-Tapi Dinó gyermeklemezen Jamaicáról énekelt, az Íme ez Jamaica című felételben.

1994-ben az ő előadásában hangzott fel a nagy világsláger, az Okay magyar változata, OKÉ címmel, és a Tipi-Tapi Party lemezen ismét egy gyermekdalt adott elő a Pajkos kiscsikó-t.

1995-ben fordulat következett be az életében, ami egy évig tartott. Mivel a Dolly Roll tagjai ( Dolly és Kékes Zoltán (Sziszi) ) a legendás Hungária tagjai voltak, arra az évre, amíg a zenekar újra összeállt, le kellett állniuk minden mással. Richie így egy évig „szabad” volt. Ez alatt az idő alatt az akkor induló TOP TV műsorvezetője lett, s a csatorna egyik legkedveltebb sztárja vált belőle.

1996-ban Angela, az olasz lány történetével ismét megdobogtatta a szerelemre éhes fiatal lányok szívet.

1999-ben, a Dolly Roll Poperett című albumán egy híres dal, a Lányok, a lányok angyalokat énekelte el.

2003-ban Dolly Jubileumi koncértjének vendége, nagy slágerét a Végleg a szívügyem maradtál című dalt adta elő. A Dolly Roll zenekar mellett évek óta operatőrként is dolgozik egy hazai tv csatornánál.

[2007.01.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még