2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nézd meg elsők között a Re-tech angol nyelvű klipjét
Délutáni rádiós produkcióra készül az énekes
Re-tech: ha blog, akkor legyen dupla
Jó dumával nagyon fel lehet dobni a hangulatot
Tagokat cserélt Szamóca és Zsenya
Kapcsolatok
Re-tech zenekar

Már a huszonkettedik kislemeze jelent meg

A Re-tech online elérhetővé tette legújabb kislemezét, ami a „Valaki indul” című dalról kapta nevét. Extravaganciája nem csupán ez: bárki készíthetett a kislemezre remixeket, aki jelentkezett az együttes tavaly októberi felhívására. A második kislemezről és a tervekről Szamival, a zenekar énekesével beszélgettünk.

Úgy döntöttetek, hogy a Valaki indul című digitális formában megjelent kislemezre bárki küldhet be a címadó dalból készített remixeket. Milyen volt a mezőny?
Ha jól számolom, ez életem 22. vagy 23. kislemeze, de soha nem voltam még ennyire elégedett és büszke mind a magunk, mind a közreműködők munkájára. Nehéz volt dönteni, hiszen nem számítottunk ekkora érdeklődésre és ilyen színvonalas munkákra. Voltak nagyon kedves próbálkozások, és volt, aki egyenesen viccet csinált az egészből. Nehéz volt dönteni, hiszen nem számítottunk ekkora érdeklődésre, de a pályázatok közül csak egy fért fel a lemezre, ez pedig Jakab Krisztián Midnight-remixe lett. A www.re-techmusic.com –on fenn van még három verzió, ami nagyon tetszett mindenkinek, imádom azokat is, A Club Gangsters Partyrocker verzió, és a Logosound-féle újragondolás is remekül sikerült, Peet remixe pedig egyenesen zseniális. Egytől-egyig profi munkák, ki sem tudom fejezni a hálámat.
 
Volt kedvenced?
Ha kedvencet kellene választanom, akkor a rádió mixet említeném. Kompromisszum-mentes, gyönyörű dal került ki zenésztársamék, Zsenyáék varázskalapjából. Zsenya egyébként egy rendkívüli tehetség. Nagyon büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhatok. Magyarországon soha nem találkoztam még ekkora tehetséggel, de persze külföldön sem, és ráadásul nagyon jó barátok vagyunk, jó ideje a szomszéd utcába költöztem, hogy még több időt tölthessünk együtt. Olyan zenéket írt a zenekarnak, hogy mindig elállt a szavam. A közös munkánk során soha semmiben nem éreztem kényelmetlenül magam, és ez ennyi év popzene után már hiányzott a lelkemnek.
 
Ez a második Re-Tech kislemez. Melyiket szereted jobban?
Szerettem a maga idejében az Itt állok előtted c. kislemezt is, és a dal ma is a szívem csücske, de mivel az ember törekszik optimális esetben arra hogy mindig jobbat nyújtson, így az újat persze hogy jobban szeretem, hiszen a két kislemez között ég és föld a különbség.
 
Miért csupán webről elérhető kislemezt adtok ki? Fizikai értelemben ez a korong nem is fog megjelenni?
Egy zenésznek, egy előadónak az az elsődleges célja, hogy eljusson a közönséghez, amit csinál. Ha ennek akadályai vannak, mint esetünkben, hogy karcos rockzenét játszunk, meg kell találnunk az utat a fülekbe. Amikor több ezren letöltik a dalainkat a weboldalunkról, bizonyítottá válik előttem, hogy van létjogosultsága annak, amit csinálunk. Ma már sokkal hamarabb meg tudsz valamit hallgatni egy gép előtt, mintha elmennél egy lemezboltba, és rájössz, hogy nincs is magyar lemezpolc. Ettől függetlenül készül fizikailag is kislemez, ami kereskedelmi forgalomba nem kerül, viszont nyerhetnek majd néhány exkluzív darabot a weboldalunk látogatói.
 
Ha már megjelenés. Mikor jelenik meg a régóta várt nagylemez?
Rengeteg bátorítást kapunk, amit köszönünk, és meg fogjuk előbb vagy utóbb mutatni a nagylemezt is, ami már 5. hónapja vár hogy megjelenhessen. Pontos időpontot nem ígérnék, mivel jelenleg is kiadókkal tárgyalunk. Szeretnénk, hogy minél szélesebb körben kapható legyen és ez a mai, nevetséges eladásokat produkáló piacon érdekes kihívás. Nehéz úgy megegyezni bárkivel is, ha az elvárás ma a mulatószene vagy/és a Megasztárok. Mindenképpen szeretnénk tavasz előtt valamilyen formában közzé tenni, hiszen nyárra már új kislemezt tervezünk. A videoklip is kezd körvonalazódni, a szereplők, és a választott dal már fejben megvan. Lesz egy kis meglepetés…
 
Végighallgatva a dalokat örömmel tapasztaltam, hogy a dalszövegeknek van értelme, sőt mély mondanivalója. Ez pedig a mai magyar zenei kínálatot végignézve nem túl gyakori…
Amikor elkezdtük megírni a Re-tech nagylemezt, elsősorban nyugalmat szerettem volna, jól átgondolni minden egyes mondatot, ezért leköltöztünk másfél évre egy Duna-parti kis házba családilag. Nagyon sokan egyszerűen hazudnak a dalszövegeikben, én megpróbáltam azt megírni, amit éppen gondolok, és mivel korábban is nagyon-nagyon sok dalszövegemet megismerhette a közönség, egyfajta felelősségem is volt, hogy tovább meséljem a történeteimet. Azt hiszem ez sikerült is…

 - Nagy M. István -

[2007.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még