15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 22. | péntek | Vince, Artúr nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Együtt a Zenéért Mozgalom
Proart
Kapcsolódó cikkek
ProArt szorosan együtt a rendőrséggel
Nem szál fel többet a B-52
A rádióban is Együtt a zenéért!
Együtt a zenéért, avagy aki nincs velünk, az ellenünk
Kapcsolatok
Szabó Leslie
ProArt

A zenei összefogás himnusza

A hazai előadók és a ProArt által kezdeményezett „Együtt a Zenéért” Mozgalom története újabb mérföldkőhöz érkezett: elkészült ugyanis a hivatalos „induló”. A mozgalom nevével azonos című dalt Szabó Leslie-nek köszönhetjük.

Szabó Leslie saját maga szerezte a zenét és írta a szöveget is, de a felvételnél már volt segítsége: 29 társával együtt énekelték fel az új szerzeményt. Az előadók közül csal párat emelünk ki: Pierrot, Pély Barna, Oláh Ibolya, Bebe, Takáts Tamás, Roy, Varga Feri, Tóth Vera...

A kislemez csak korlátozott számban került kereskedelmi forgalomban, elsősorban a szervezet legfontosabb partnerei és a hazai rádiók szerkesztői kaptak egyet-egyet a maxiból.

Nemrég a Danubius Rádió „Hajrá Magyarok” című műsorában beszélgettek a Mozgalom egyik szervezőjével és a dal szerzőjével. A vendégek szóvá tették, hogy milyen fontos „az alkotók, művészek számára, hogy munkájukat a közönség tisztelje, megadva nekik nem csak az erkölcsi elismerést, de a megérdemelt anyagi ellenszolgáltatást is. Hiszen a művészek abból élnek, hogy szellemi alkotásaikkal a közönséget szórakoztatják (..). Ezt persze csak akkor tehetik, ha erre lehetőségük nyílik, ha idejüket az alkotással tölthetik, s nem kell más tevékenységekkel biztosítani megélhetésüket.

Arra is felhívták a zenebarátok figyelmét, hogy: "ha a zenésznek egy gyorsétteremben kell hamburgereket dobálnia ahhoz, hogy megéljen, nem marad ideje, energiája arra, hogy zenéljen, hogy alkosson, így hamar zene nélkül maradhatunk."

-nagy-

[2007.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még
Otthoni játékok