2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Ákos a SYMA Csarnokban 205 június
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Kapcsolódó események
Ákos koncert
[2005. június 4. 19:30 - 21:30]

Ákos ráadás a Syma Csarnokban

Az utolsó hangos dal ráadás turné 2005 keretében most éppen a Syma adott otthont Ákos koncertjének.

Picit nehéz elkezdeni ezt az irományt, hiszen Ákosról annyi minden emlék és információ jut az ember eszébe, hogy nem is tudom, hol kezdjem a történetet.  Talán a kezdetek kezdetén amikor több mint tizenhat éve megalakult a Bonanza Banzai zenekar, ami abszolút mértékben tudatosan egy meglévő közönségrétegre lett kitalálva ami adott volt –csak azon külföldi zenekarok igen ritkán jártak hazánkban és ezért létrehozták ennek hazai megfelelőjét- és így garantált volt a teltházas bulik létjogosultsága és működött a dolog. A Bonanza Banzai több alkalommal fullra töltöte meg az akkor még létező BS-t és fantasztikus koncerteket nyomtak.

Majd, -Ákosra amúgy is jellemző tudatosság-, történt egy nagy váltás és Ákos önálló produkcióval lépett elő és némiképp változott a stílus, de azért a meglévő közönség izléséhet passzolt a dolog, majd újabb –már önálló- Ákos bulik a BS-ben és ismét fullos teltház és azóta is tart a sikerszéria több tucat lemez és Ákos sokszínűségét tükröző egyéb projectekben is elért sikerek jellemzik. Mint említettem Ákosra mindég is jellemző volt a tudatos „sztárság felépítése”, amit maximálisan jól is csinál és megérdemelt a siker és nem csak egy felfújt léggömb a sztori. A másik erénye –szinte a kezdetektől- a maximalizmus Ő soha nem érte be valami hasonlóval mindég csak a maximum érdekelte, legyen szó zenéről, szövegről, színpadtechnikáról, fénytechnikáról, és hangzásról.

Gyakorlatilag Ákosról az első színpadra lépésének percektől kezdve látható volt, hogy messze magasan túlszárnyalja pályatársait, mint felkészültségéből, tudásából és talán vele született profizmusából adódóan, nem is beszélve a magabiztos és színpatikus személyiségéből adódóan, így a közönség szeretetének elnyerése sem volt számára nehéz feladat.

A ma esti koncert gyakorlatilag tükrözte az előbb felsorolt erényeket, tökéletesen szervezett csapatmunka, abszolút profizmus, csodás fény és hangtechnika, ami tényleg csodásan szólt, és egy jól kitalált forgatókönyv jellemezte a bulit.

Már hét óra táján több ezres tömeg özönlött a stadionkert felé és még többen voltak már a helyszínen várva-várva a kezdést. A koncert negyed kilenckor kezdődött egy közönség sokkoló –jó értelemben véve- függöny leomlással, és a tisztelt publikum elétárult a színpad és Ákos ami valami hihetetlen közönségreakciót vált ki -főleg a hölgyek köréből-, őrült síkoltózás formájában.

A bevezető –intró- után, Ákos megemlékezett a mai nap szomorú eseményéről, hiszen pont ma íródott alá annak idején az Trianoni zárónyilatkozat ami megcsonkította a szép Magyar földet és honfitársaink milliói váltak más országok állampolgáraivá.

E néhány perces emlékezés után belecsapott a húrok közé, és megkezdődött valami csoda koncert az ismert dalokkal, dallamokkal, amit a közönség is együtt éneket Ákossal.  Felvonultatva a külön korszakok dalait a Bonanzás blokkban –több szám is cserélődött a tavalyi koncerthez képest- és itt volt segítsége is az ex Bonanzás Hauber Zsolt és Menczel Gábor, valamint az ex Ákos Band korszakot felidézve Dorozsmai Péter és Madarász Gábor is segítette Ákost a szípadon.  A koncert tényleg fantasztikus volt, aki kilátogatott maximálisan megkapta amit akart és abszolút értékarányos produkciót láthatott a nagyérdemű. Majd egy plakát tanulsága szerint még egy after party is várta a fanatikus rajongókat egy belvárosi klubban. 

A végén kicsit bulvárosan, de gratulálunk nemrég (márciusban) született Kata nevű gyermekéhez és néhány nappal ezelőtti esküvőjéhez is!
Neki már tuti összejött a három gyermek, négy kerék és a …..!

Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!

-BK-












[2005.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még