2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új napra ébredünk
Nem lesznek teljesen meztelenek - Pikáns klip a Club 54-től
Könnyen emészthető dalok a Club 54-től
Good bye Emilio és Fatima
A Back II Blackbe két régi tag is visszatér
A Club 54 nem zenegyár
Aranylemezzel ünnepel a Back II Black
Back II Black a színpadon, buli a küzdőtéren
Képgalériák
Sztár Jam Mária Nostrán
Kapcsolatok
Back II Black (Back to Black)
Mohamed Fatima
Club 54

Börtönben jammeltek a sztárok

Nagy útra indult a zenei világ színe-java. A Star Jam Session, melynek két alapítója Bársony Bálint  (Back II Black) és Némó (Club 54) a Mária Nostra fegyházban jammelt.

Az úgy volt, hogy a Mária Nostra Fegyház kulturális főhadnagya látta a társaságot jammelni és nagyon megtetszett neki. Egy telefon, hogy bevállalnának-e egy ajándékkoncertet az elítélteknek, erre Bársony Bálint körbehívta a barátokat és így ált össze ez a felállás. Azaz: Bársony Bálint - szaxofon (Back II Black), Némo - basszusgitár, ének (Club54), Fatima - ének (Fekete Vonat), Abebe Dániel Bebe - ének (Back II Black), Juhász “Jack” Attila -zongora (Club54, Showder Band), Havas Lajos Chico - ének, harsona (Back II Black), Nagy Laci ének, gitár (Gáspár Laci Band), Glatz Gábor - dob (Back II Black), Delov Jávor - dob (Oláh Ibolya Band), Kósa Rudi - ének, billentyű (szlovákiából a JAM-Session turné felfedezettje).

Őrületes fogadtatás

A fogadtatás őrületes volt... voltak életfogytig benttartózkodó, nagyon megtört, megfáradt, szomorú emberek, akik egy órára megfeledkeztek arról, hogy hol is vannak és önfeledten énekeltek és tapsoltak. Így mindenki legalább elfelejthette pár órára, hogy egy ingerszegény környezetben van, és feltöltötte őket, hogy együtt énekelhették a legnagyobb magyar- és világslágereket a zenészekkel.

A Jam sessiont felvették és Bálint kérte, hogy ha megoldható, akkor az összes elítélt nézze meg. Kora este a zárt láncú televíziós rendszeren levetítették a több mint 600 elítéltnek. Állítólag nagyon nyugodt volt az éjszaka a Mária Nostra falai között…

Még a beszólás is elmaradt

A fellépők először kicsit félek amikor átkellett rakni a terem belsejéből az egész motyót (hangszereket, hangosítást) a bejárathoz, hogy ha valami van, akkor ki tudjanak menekülni, de a zene olyan nyugtató, pozitív hatással volt az elítéltekre, hogy még be sem szóltak…

- Szeretnék olyan helyeken koncertet adni, ahol igazán nagy szükség van rá! Őrületes adomány, hogy a játékunk gyógyítani tud. Az elítéltek ajándékokkal készültek. Kaspókat készítettek nekünk dátummal, MÁRIA NOSTRA logóval. Amikor a kötelező 8 méteres távolságot, ami köztünk és a körülbelül 90 bilincs nélküli rabon volt, átléptem és intettem Bebének, hogy indulunk (ő tartotta az urh-s mikrofont) ahogy a BIIB bulikon szoktam, ki az emberekhez, ők megőrültek: olyan sikoltozás, stenkelődés volt, hgy na. Szívünket-lelkünket odaadtuk Nekik és ezt érezték is – mondta el Bálint a koncert után.

SirOesh

[2007.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még