2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
NAS bio a wikipédián
Kapcsolódó cikkek
Botrány! Elmaradt a világsztár budapesti koncertje
Kapcsolatok
Nas
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
NAS - hip-hop is dead tour
[2007. június 9.
szombat 20:00]

A Music TeleVision Budapesten forgat

A szervezőktől kapott információink alapján nagy felhajtásra számíthat aki kilátogat az Events Hallba szombaton este az amerikai rap-fenegyerek, NAS bulijára.

HIP HOP is Dead Tour 2007
A koncertet ugyanaz a brigád szerverzi, akiknek Redmant és Methodmant is köszönhetjük, remélem ez elég bevezetőnek. Ha csak fele olyan jó lesz, mint az a koncert volt, akkor már nyert ügyünk van. A rapper népes gárdával érkezik hozzánk, hoznak R&B énekesnőt, gitárost, több Mc-t, DJ-ket és jó egy és fél órás fellépésre számíthatunk.

Nasir Jones
Magyarul ’Segítő és Védelmező” (Nasir jelentése arabul) néven anyakönyvezett rapper fél-zenei családban született Brooklynban. Apja dzsessztrombitás, anyja postai alakalmazott volt. Apja elhagyta a családot amikor Nasir még csak 13 éves volt, anyja egyedül nevelte őt és testvérét. Kimaradt a suliból, saját magát képezte. Olvasott az afrikai civilizációkról, a Bilbliát és a Koránt is előszeretettel forgatta. A hiphop alapjait is megtanulta, felvett számokat a helyi rádióállomásokról, azokra gyakorolt. Már fiatalon rapsztár akart lenni. Összeállt az alsó szomszédjával, Willie „ill Will” Grahammel, ekkor vette fel a Nasty NAS nevet. Talákoztak a Queensből származó hiphop producerrel, Large Professorral, aki bemutatta őket a Main Source nevű torontói csapatának. Ezzel a csapattal debütált, de a nagy kiadók visszautasították egyéni próbálkozásait, és nem tudott lemezszerződéshez jutni. Tovább dolgozott Grahammal, egészen addig amíg Grahamet le nem lőtték 1992-ben.

Illmatic, It Was Written és a többi album
Graham halála után összeállt MC Serch-csel, aki összehozott neki egy Columbiás szerződést. Részt vett MC Srech szólóalbumán, közben dolgozott a saját debütálásán. 1994-ben végül kiadta az Illmatic címet viselő albumát, ami minden idők egyik legjobb hiphop albumaként vonult be a zenetörténelembe. Innen töretlen a pályája. Következő 1996-os It Was Written című lemeze előtt már nagyon sok vendégszereplése volt a korszak legnagyobb rappereinek lemezén, akik lassan a soraikba fogadták.

Munkák mindenkivel
Még felsorolni is nehéz lenne, ki mindenkivel dolgozott az elmúlt 11 évben. Akit érdekel részletesen az a wikipédián egy nagyon jó biográfiát talál róla. Utolsó albuma a Hip Hop Is Dead tavaly jelent meg, immár a Def Jam kiadónál. Ezt a lemezt mutatja most be turnéja keretében.

MTV-s forgatás
Az amerikai MTV-n van egy show-juk Kelis-szel -aki nem mellesleg a felesége- és aki szintén szombaton fog fellépni Budapesten. Valószínűleg ez adja az apropóját annak, hogy bejelentkezett az MTV forgatni a helyszínen. Reméljük ez ad még egy lökést a bulinak, ami enélkül se lenne semmi! Találkozunk szombat este!

-Aretuska-

[2007.06.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még