2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jótékony céllal lép fel a Operettszínház teljes társulata
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Bartók Béla Megyei Művelődési Központ
Kapcsolódó események
II. Győri Operett Fesztivál
[2007. június 20. - 23. ]

Tisztelgés Kálmán Imre előtt: kiállítás, operett fesztivál.

A víg özvegy és a Csárdáskirálynő Győrben

Immár második alkalommal rendezik meg a Győri Operett Fesztivált, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Az esemény június 20-a és 23-a között zajlik, amellyel az idei évben – a 125 éve Siófokon született - Kálmán Imre emléke előtt tisztelegnek a szervezők.

Emlékezés és igényes szórakozás

A BBMMK igazgatója, Tóthné Hajmási Izabella elmondta: az operett fesztivál megrendezésével az a céljuk, hogy emléket állítsanak a híres magyar operett-zeneszerzőknek, Kálmán Imrének, Lehár Ferencnek és világhírű műveiknek, mindezeken túl igényes szórakoztatást nyújtsanak Győr-Moson-Sopron megye lakosainak.

A szervezők a rendezvény fővédnökének a megyei közgyűlés alelnökét, Kara Ákost kérték fel, aki ezt örömmel vállalta, hiszen: „az elmúlt évi fesztivál sikere bizonyította, hogy megyénkben igény van e könnyed, nyári, kulturális programra, ahol három estén át a világszerte ismertté lett magyar operetté lesz a főszerep. Gondos előkészítő-szervező munka nyomán a napjainkban is rendkívüli népszerűségnek örvendő műfaj ismert és közkedvelt darabjai, dallamai kerülnek a közönség elé.”

Csárdáskirálynő, A víg özvegy, Operett gála, kiállítás

A három estén át – június 20. szerda, június 22. péntek és június 23. szombat –zajló rendezvénysorozat keretében a Csárdáskirálynő, A víg özvegy története mellett Operett gála is várja az érdeklődőket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat kiemelt támogatásával megvalósuló fesztivál nyitónapján, június 20-án, este fél 7-kor, a BBMMK kiállítótermében Kálmán Imre Emlékkiállítás nyílik, amelynek keretén belül megtekinthetőek lesznek korabeli fotók, dokumentumok illetve operett-plakátok is, amelyek segítségével felelevenedhet a kor, amelyben a híres művész élt. A kiállítást július 4-éig tekinthetik meg az érdeklődök.

Népszerű művek, remek előadók

Ezt követően 19 órakor Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke nyitja meg a II. Győri Operett Fesztivált, s ezzel kezdetét is veszi a három napos fesztivál, amelynek keretén belül mindenki megtalálhatja majd a neki megfelelő szórakozást. A garanciát a remek operettek és a fellépő neves művészek jelenthetik. Talán kedvcsinálónak elég is, ha megemlítjük Zsadon Andreát, Szolnoki Tibort vagy éppen Magasházy Istvánt.

Tehát nem is maradt más hátra, minthogy élvezzük az előadásokat és megtekintsük a kiállítást, ezzel is tisztelegve a nagyszerű Kálmán Imre és Lehár Ferenc előtt.

– Ponty Zita/Havassy Anna Katalin – 

[2007.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még