2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Takáts Tamás első ötven éve
A Karthago ingyen lépett fel
Izgalmas buli lesz az Alcatrazban - a Team Rock Band már készülődik
Képgalériák
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert - Afterparty
Kapcsolatok
Takáts Tamás
Takáts Tamás Blues Band (Takáts Tamás Dirty Blues Band)
Senator
East
Karthago
efZámbó Happy Dead Band
Palermo Boogie Gang
Team Rock Band
Takáts Tamás Free Jazz Band
Frank Zappa Emlékzenekar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Takáts Tamás 50 éves születésnapi koncertje
[2007. június 23.
szombat 16:00]

Takáts Tamás ezrek előtt ünnepelt

Ezt követően egy igazi hard-rock csapat érkezett a Team Rock Band, akik Radics Béla hagyományainak ápolói. Két saját dallal indítottak a Táncol a tűz és a Radics évfordulóra írt Emberi szóval című dalokkal, ez utóbbinak Horváth Attila írta a szövegét. Énekesük Kósa Zsolt nagyon jó rock torok, gyönyörűen énekelt. A harmadik, az ős-Korál Válaszra várva című és a negyedik dalra is bejött az ünnepelt felváltva énekelni Kósa Zsolttal. Utána egy Deep Purple nótát hallhattunk, majd Radics emlékére írt a Zöld, a bíbor és a fekete című P.Box nótával zártak. A következő zenekari váltásig Takáts Tamás behívta Az első 50 év című könyve szerzőit – Hegedűs Istvánt és Czapp Józsefet - a színpadra, akik elmondják, hogy miért és hogyan is készült ez a számvetés.

Élőben teszik

Ezt követően Tamás bemutatta a Free Jazz nevű formációt, melyet elmondása szerint fricskaként azért hozott létre, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy hazánkban kik ma a sztárok. Nagyon jó zenészekkel együtt mutatta be milyen az alternatív jazz, ugyanis ők tudnak zenélni, ezt élőben teszik és nem számítógép segítségével készítik a zenét. Vojnits Attila „the Boss” volt, hogy két furulyát fújt egyszerre, Tamás pedig xilofonon is játszott nekünk.

Következett a színpadon a Frank Zappa Emlékzenekar, természetesen ismét Takáts Tamás énekével kiegészülve, akik a Trouble comin’ everyday című nótával nyitottak, majd az Easy Meat jött, mely alatt a Vojnits-Takács páros többször körbeügette a színpadot. Aztán a Why does it hurt when I pee? és a Whippin’ post című nótákat hallhattuk olyan előadásban, ahogy kell. Nagyon nagyot alakított a háromtagú fúvósszekció, de az Emlékzenekarban játszó összes zenészről el lehet mondani, hogy kiemelkedően teljesítettek.

Műfaji kirándulás

Kis műfaji kirándulásként az idén 24 éves Méta zenekarral lépett színpadra Tamás, akik a magyar folk mozgalom kiemelkedő reprezentánsai. Salamon Beáta énekhangja és hegedűjátéka ámulatba ejtette a közönséget. Tamással felváltva énekelték a Tele van a sötét égbolt, majd az Indulj el egy úton című „elválós” dalokat. Ezt követően bevonták az énekbe a közönséget is, bíztatva mindenkit, hogy énekeljen mivel ezzel szeretnék köszönteni Tamást a születésnapja alkalmából.

A színpad előtt ekkor már egyre sűrűbben álltunk és jött az, amit a jelenlévők közül nagyon sokan vártak, a Takáts Tamás Dirty Blues Band. A szokásos felállást bővítette „a legjobban szájharmonikázó kiváló méhész” Engler Ferenc, illetve még egy gitárral beállt erősíteni a hangzást Sipeki Zoltán, aki Gál Gáborral sokszor felváltva szólózott. A Hozzád című hálaadás dallal nyitottak, majd jöttek az UFO-s dalok sorban egymás után. A jelenlévők kiváló szövegtudással énekeltek végig, egyáltalán nem volt szükség bíztatásra.

A Világvége bluesban (Igyunk ma még) Gál Gábor szinte előrenyomta Sipekit, hogy ő szólózzon. Aztán jött a vonat zakatolva, melyben hatalmasat alakított a két gitáros és a szájharmonikás, akik egymást váltva szólóztak. Meg kell említenem a basszusgitárost, Patyi Sándort, akinek jelenléte végig meghatározó volt, gazdag, eleven és változatos játékával, de fontos szerepet kapott a dobos Mike Zsolt is. Természetesen a kihagyhatatlan Pocsolyába léptem következett, melyben a közönség is komoly énekszerepet kapott. Harmadik ráadásként a Megöl a vágy című dalukkal zártak, de csak azért, mert az idő igencsak elszaladt, pedig a közönség még sokáig kiabált, hogy vissza, de gondolni kellett a további fellépőkre is.

A Senator egy igen rövid ideig létező formáció volt, amelynek három dalát az ünnepelt és Szekeres Tamás adták elő. Hallhattuk egy szál gitárral és énekkel előadva a Ha eljönnek a démonok, a Csak a jók mennek el és a Reménytelen álmodozó című nagyszerű dalokat, melynek utolsó versszakát kétszer is elénekelte nekünk Tamás.

[2007.06.27.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még