2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Takáts Tamás is tiszteleg
Radics Bélára emlékeztünk
Rockzenészek a Rockinformért
Kapcsolatok
Takáts Tamás
Kapcsolódó események
Takáts Tamás 50 éves születésnapi koncertje
[2007. június 23.
szombat 16:00]

Takáts Tamás első ötven éve

Idén is több jeles évfordulónak lehetünk tanúi, ezek közül is kiemelném Takáts Tamás születésnapját, aminek alkalmából a közeljövőben megjelenik egy könyv is „Az első 50 év…”címmel.

„Az első 50 év…" A címből többfajta következtetés is levonható. Elsősorban, hogy valaki elérkezett életének ahhoz a fordulópontjához, amikor érdemes, sőt lehet, hogy „kötelező” egyfajta leltárt készíteni.

Ezúttal a Karthago, a Dirty Blues Band és más sikerbandák énekeséről, frontemberéről, Takáts Tamásról készült a számvetés. A kötetben az említett zenekarok tagjain kívül megszólalnak azok a pályatársak is, akik Tamás eddigi életútját fémjelezték, de örömmel mesélnek a családtagok, barátok, sőt az édesapa egykori sporttársai is az elmúlt időkről. Az első ötvenből több mint harminc a rock and roll - kispolgárinak a legjobb indulattal sem mondható - évek jegyében telt. Pedig a főhőst, családi indíttatása, neveltetése nem biztos, hogy erre az életmódra predesztinálta volna. Vélhetően akad olyan is az olvasók között, aki maga is megtapasztalta ezt az életérzést; nos, az ő számukra, bizonyára visszaköszön egy és más az itt megjelenített élményhalmazból. Akik általában televíziózással, családjuk körében töltik mindennapjaikat, viszont bepillantást nyernek egy olyan világba, ahol bizony nem mindig a polgári társadalom írott és íratlan szabályai szerint alakulnak az események.

Kitart az igényes zene mellett

Kevés olyan rock/blues zenészt ismerek, aki amellett, hogy makacsul kitart a maga választotta, igényes zenei műfaj mellett – a média is a keblére öleli. Takáts Tamás esetében ez minek köszönhető? Mindenekelőtt kedves, kisfiús, kissé bőbeszédű modorának, jellegzetes humorának, nyílt, őszinte habitusának. Az őszinteség tetten érhető azokon az oldalakon, ahol önvallomásából kiderül, hogy milyen értékrendi változásokon ment keresztül az utóbbi pár évben.

Az első 50 év… a cím azt is feltételezi, hogy itt, ezen a jelentős életkori állomáson csak egy kis szusszanás, megpihenés következik; itt igazából még nincs lezárva semmi …a show folytatódik…

A másik jeles esemény egy fantasztikusnak ígérkező koncert lesz a PeCsa színpadán 2007. június 23-án, szombaton, ahol fellépnek azon zenész és pályatársak, akikkel eltelt az első ötven év.

-BK-

[2007.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még