2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről
Újabb érdekességek a Volt nyitónapjáról
Túl vagyunk a Volt legerősebb napján? - képes beszámoló
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Quimby
Emil Rulez
Parov Stelar
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2007
[2007. július 4. - 7. ]

Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján

Valamilyen csoda folytán még mindig nem esett az eső, csak az első napon kaptunk még a kezdés előtt. Ha így maradna a végéig, azzal simán kiegyeznénk. Lassan ki lehet tenni a Lövérekre a megtelt táblát, annyian voltak tegnap.

Bemelegítésnek: egy kis zenei kavalkád már délután
A borozóban egy kb. 30 tagú fúvószenekar játszott, amolyan „jó ebédhez szól a nóta” jelleggel, de persze nem magyar nótákat, hanem sztenderdeket. A Nagyszínpadon belehallgattunk az esti zenekarok beállásában, volt egy kis Ákos-előleg, és a Quimbyt is elkaptuk. Ők a nagy érdeklődésre való tekintettel eljátszották végig az egyik számukat a rajongók legnagyobb örömére. A Vodafone-Samsung Arénában volt egy kis Irie Maffia, azaz magyar hiphop, Sena közreműködésével. Utána egy kis Brains, a magyar drum’n’bass helytartóival.

Nagyszínpad: magyar nap, nagy sikerrel
A csütörtöki programban csak magyar zenekarok voltak a Nagyszínpadon. Itt a Hajós András féle Emil Rulezzel kezdtünk nyolc óra tájban. Pontosabban ezt a koncertet a Soproni VIP részből néztük végig, innen jelentkezik be az MTV Kultúrház című műsora. Mivel szeles volt az idő, el kellett mennünk táncolgatni egy kicsit. Erre remek alkalmat biztosított a Hajósék után következő Quimby. Ekkor már rengetegen voltak a színpad előtti részen. A rendezők folyamatosan figyelmeztették a közönséget, hogy ne csak a színpad bal oldalánál álljanak, mert fel fog borulni a kemping. Meg kell, hogy állapítsuk, hogy a nagyszínpad még mindig elég halk. A Quimby viszont egy nagyon jó hangulatú, pörgős koncertet adott. Meglepő volt, hogy az Ákos rajongók is, milyen lelkesen táncikáltak erre a koncertre is.

Laibach: nem ez lesz a kedvenc zeném
A Quimbynél egy kicsit később kezdett a Vodafone színpadon a szlovén Laibach. Miután kitáncoltuk magunkat gondoltam belenézünk ebbe is. Nekem még mindig a vicc kategóriába taroznak, remélem nem bántok meg senkit. Eleve németül énekelnek, amitől mosolyogtató lesz az egész. A kiállásuk meg… Két vokalista dominával a színpad két oldalán, gitárok nélkül, billentyűs alapokra zúztak a srácok. Érdekességnek elment, két sör között.

Miniszteri vizit az Ákos koncert alatt
Már javában tartott a magyar ikon, Ákos koncertje a nagyszínpadon mire visszaértünk. A renegetegnél is több ember volt ekkor már a színpad előtt. A Soproni VIP-ban összefutottunk Kóka Jánossal, gazdasági miniszterünkkel. Úgy látszik ők is csak emberből vannak, egy kis kikapcsolódás nekik sem árt. Annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy Ákos rajongó sem, elvitathatatlan, hogy a mai popzenében koncertezés terén ő az úr. Három külön kivetítőt építetek még a színpadra, vonósokkal, énekkarral megtámogatva, nagyon jól szólt.

Parov Stelar: egy nagyszerű formáció a szomszédoktól
Ausztria új üdvöskéje nagyon jó kis koncertet varázsolt az egybegyűlteknek. Dzsesszes alapokon, jó énekesnővel – bennünket egy kicsit a Roisin Murphy-re vagy Joss Stone-ra emlékeztetett, mind a megjelenése mind a hangja – pörgős koncertet adtak. Annak ellenére, hogy Parov Stelar zenéje kapcsán a downtempo stílusmegjelölést szokták emlegetni, ez most korántsem egy leültetős koncert volt.

Nekem itt be is fejeződött az este, mert péntekre tartogatom az energiámat. A Daddy G-t még meg kellett volna hallgatnom, de az már nem fért bele. És ma este a nagyszerű Koop fog fellépni !

-Aretuska-

[2007.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még