2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről
Újabb érdekességek a Volt nyitónapjáról
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Túl vagyunk a Volt legerősebb napján? - képes beszámoló
Felnőtt korba lépett a fesztivál: teltház a Prodigyn
Képgalériák
Volt Fesztivál 2007 - Belga
Volt Fesztivál 2007 - Yonderboi
Kapcsolatok
Bëlga
Molnár Ferenc "Caramel"
Yonderboi

Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről

A szerdán útjára indult a 15. Volt Fesztivál. Az idei erős felhozatal mellé sajnos nem társult igazi nyári idő. De eddig maximum az időjárás az, amire panaszkodhatunk.

Miss Caramel

Fél nyolc körül kezdődött el a 2005-ös Megasztár győztesének, Molnár Ferenc Caramelnek a fellépése. A kereskedelmi TV-k tehetségkutató műsorait folyamatosan nyomon követőknek nem okozhatott nagy meglepetést, hogy az említett úriember helyett egy fekete hajú csajszi énekelt angolul a színpadon. Persze a laikus néző egy kis idő után felismerte a helyzetet: egyfajta- először nyom fél órát a barátnőm, aztán majd jövök én és nyomom tovább- koncepció érvényesült. Ezzel nem is lett volna baj, csak a hölgy (Bartók Eszter) elénekelt pár gyorsabb, jazzesebb számot, amit a megasztáros Feri szépen megtört pár lassú, szomorú szerzeménnyel. Talán épp fordítva kellett volna.

Az igazság az, hogy nem volt rossz a zene: emberek énekeltek, táncoltak, a színpadon pedig igazi hangszerek szóltak, igazinak tűnő zenészek kezei között. Az ilyen megás koncerteknél ez már nem is olyan rossz.

Még mindig az időjárásról - Yonderboi


Este 9-re írták ki a Nagyszínpadra Yonderboit és a "Felejtés Királyait". Nem mondhatni, hogy sokat vártam ettől a koncerttől, még decemberben láttam a csapatot és nem gondoltam volna, hogy valamivel is érdekesebb lenne a mostani fellépés. Pedig de! Fogarasiék - a legnagyobb meglepetésemre - nagyon durván jó koncertet adtak. Yonderboi szerzett magának egy almás-laptopot, hozzá midi-kontrollert, ami nagyban megdobta a színpadi produkciót. Ez egyébként látszott is rajta, hiszen folyamatosan ugrált, táncolt, mutogatott. Már sehol sincs az a szerény, mosolygós srác, akit eddig megszokhattunk: helyette egy önfeledten szórakozó (és szórakoztató) emberke lett Yonderboi.

A Yonderboi és a Belga fellépése sajnos nagyjából egy időben volt. A terv szerint a koncert felénél át akartam menni a Belgára, de Fogarasiékat egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ez volt eddig a legpörgősebb koncertjük: Zságer Balázson kívül mindenki élvezte. Balázstól általában megszokott, hogy beindul és akkor nagyon-nagyon ott van a színpadon, de a tegnapi koncert nem ilyen volt: ő volt mindenki közül a legbúsabb.

Szokásos kezdés (All we go to hell) után következtek a már jól ismert dalok: Motor, Soulbitch, Badly Broken Butterflys, Loves Hide, Were You Thinking of Me. Az éneklős számokat a Heaven Street 7 énekese nyomta - halál profin.

Több számot is játszottak az első albumról: a régi, nagy slágerük, a Pabadam kissé felpörgetve, nagyon megmozgatta a közönséget. A hideg ellenére a koncert felénél már lekerült az emberről a pulcsi. A bemelegítés megvolt a Roots fellépése elött. A Yonderboi mára egy igazi fesztivál-produkcióvá vált. Minimum Sziget Nagyszínpad.

"Miénk a legszarabb autópálya" - Belga


A Belgára még átértem, és sajnáltam is, hogy az elejéről lemaradtam. Nem tartozom a Belga fanok közé, egy-egy számuk tetszik, de semmi több. Koncerten viszont kihagyhatatlan. Erről már bizonyították korábban is, amikor a Szigeten a Nagyszínpadon léptek fel. Szóval, akinek nem igazán jönnek be a Belga albumok, annak ajánlatos azért egy fellépésre ellátogatni. Ki tudja, talán lassan én is fan leszek. Egyébként a sátorban teltház előtt léptek fel, a közönség pedig minden számot kívülről vágott. Viccesek, ugrálósak, lazák, a számok meg jól szólnak. Szórakoztató volt a Belga. Nagyon.

-nagymester-

[2007.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még