2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepetésekkel indult a Balaton Sound - képes beszámoló
Végre pörög ezerrel a buli a Balatonon
A legnagyobb sztár még hátravan a Balaton Soundon
Képgalériák
Balaton Sound 2007 - Életképek (2. nap)
Kapcsolatok
Nouvelle Vague
Basement Jaxx
Adam Freeland
Client
Anima Sound System
Kapcsolódó események
Balaton Sound Fesztivál- 2. nap
[2007. július 13.
péntek ]

Érzékek játéka - játék az érzékekkel a Balaton Sound második napján

Régóta nem éreztem magam ennyire jól egy fesztiválon, mint tegnap Zamárdiban. A program mesés volt, a környezet szintén. Megfelelő mennyiségű alvás, evés, pihenés után jöhetett a fesztivál első komoly megpróbáltatása: valahogy ott kellett lenni az összes koncerten, még akkor is, ha ez néha fizikailag lehetetlen volt.

Laza kezdés, brutális folytatás

Délután – kora este hétkor a francia Patrice koncertjébe hallgatunk bele, miközben megtörtént a megfelelő húsmennyiség szervezetünkbe való bevitele. Elég lagymatag reggea-s zenét játszik, a németeknél és otthon igazi szupersztár. Számomra hallgatható volt, de nem leszek szerelmes a zenéjébe. Közben a Cha-Cha-Cha teraszon beleestünk egy kis frestyle-os bemutatóba. Egy raszta Mc srác nyomta egy magyar Mc-vel, teljesen hitelesen. Mondjuk a Csacsiba nem nehéz beleesni ilyen produkcióba, szerintem ők is így maradtak a Volt fesztivál óta… Ezen a helyen, legyen az reggel 8 óra vagy délután 3, valamilyen Dj mindig nyomja, és valaki mindig táncol. Utána a nagyszínpad előtt megpihentünk még egy kis Anima Sound Systemet hallgatva, felkészülve a nagy rohamra.

Franciás könnyedség és elegancia: a Nouvelle Vague érzékeket felkorbácsoló koncertje

Mivel a Client koncert késve kezdődött, ők csak 1 számra voltak nálam hitelesítve. A kék stewardess ruhát felcserélték feketére, de ugyanúgy nyomják, mint pár éve. Majd jött a beteljesedés kezdete: a Nouvelle Vague koncert. Megvan mind a két lemezük, imádom őket. Új hullám – ezt jelenti a nevük. Azért ez a nevük, mert a 80-as évek New Wave és punk zenéit gondolták újra bossa novába egy kis franciás, sanzonos beütéssel. Nagyon vártam, hogy koncerten is halljam őket, nem kellett csalódnom. A hangosítás tökéletes volt, pont arányosan, nem túl hangosan szólt. A zenekar ennivaló.

Az énekesnő, Melanie egy tünemény, a karibi gitáros-énekes Gerald Toto varázslatos figura. Egész koncerten táncolt, folyton a latin, temperamentumos macsót játszotta, udvarolt az énekesnőnek. Mondjuk az egész zenekar azt csinálta. Eljátszották majdnem az összes lemezes számukat, de kaptunk egy kis ízelítőt a következő lemez anyagából is, mégpedig a Sweet Dreamset, bossa-novában. Fantasztikus volt. A This is not a love songot olyan beleéléssel adták elő, hogy borsózott a hátam. A Dead Kennedys féle Too Drunk To Fuckot már az egész közönség – akik egyébként végig nagyon jó partnere volt a zenekarnak – torkaszakadtából ordította. A Love will tear us apart című szám refrénjét énekeltette velünk a zenekar, nagyon megható volt. A ráadásban megkaptuk még a Relax-et (Frankie Goes To Hollywood), egy szál gitárral. Egész éjjel ezeket a számokat dúdolgattam, még reggel is úgy keltem fel, hogy az eső mondatom ez volt: ”Love will tear us apart…

Az orgia folytatódik: Basement Jaxx a Nagyszínpadon

Nouvelle Vague után rohanás – na jó egy laza séta – és azonnal a Basement Jaxx koncerten találtam magam. Elöl a 3. sorban, középen. Ahogy a Nagykönyvben meg van írva. Azt kell a zenekarról tudni – többek között -, hogy koncertjeiken 5, azaz öt énekessel lépnek színpadra. Aki esetleg azt hinné, hogy az elektronikus tánczenét játszó csapat két szintivel áll fel, az nagyon téved. Egy dobos, egy ütős, a két főember - Simon Ratcliff és Felix Buxton, valamint a már említett öt énekes, és egy három tagból álló fúvós szekció, akik szintén elég gyakran váltogatták a ruháikat. Volt, hogy kezeslábasban voltak, volt, hogy jetiként álltak őrt a színpadon ,és volt amikor a Csillagok Háborújából szabadult csillagharcosnak voltak öltözve.

Fenomenális koncerteket adnak. Az énekesek úgy elviszik az egész koncertet a hátukon, hogy a többieknek szinte nem is kell produkálniuk magukat. Szó szerint súlyos egyéniségek a hölgyek, ennek ellenére mindenféle ruhát felvesznek, szemrebbenés nélkül. Minden számra átöltöznek, a ruhatárukban a sztrecs-dresszektől elkezdve a pompomlány-ruhán keresztül a domina felszerelésig minden megtalálható. Mindeközben pedig olyan hangok hagyják el a torkukat, hogy az lehengerlő. Nem tudom, hogy hátrébb hogy szólt a koncert, elöl nagyon jó volt a hangzás. Mindkét dobos tökéletesen szólt, a legkisebb kongát is tökéletesen lehetett hallani. A néha az egyik billentyűt gitárra cserélő Felix is kibontakozott rendesen, mint gitáros. Voltak jó húzós szólói, lírai betétjei szintén. A végén még mennyasszonyi ruhában elénekelve elhangzott a Good Luck, ami az egyik legnagyobb slágerük, majd kitikkadva, szomorúan vettük tudomásul, hogy ennek a koncertnek is vége lett.

Adam Freeland, majd Dj Palotai

Utolsó erőnket összeszedve arrébb támolyogtunk, belehallgatunk Adam Freeland szetjébe, majd egy kis pihenő után, amolyan lecsengésképpen Palotai fellépésén táncoltunk egy kicsit. A Fater még mindig nagyon jó zenéket pakol, élveztük.

Nagyon magasra tette a mércét a tegnapi nap, ismét nagyon sokat kell produkálnia annak, aki ezt túl akarja szárnyalni. Már ki is pihentük magunkat, jöhet a The Brand New Heavies !!!

-Aretuska-

[2007.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még