2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepetésekkel indult a Balaton Sound - képes beszámoló
Képgalériák
Anima a Balaton Soundon - 2007
Balaton Sound életképek - 2.nap
Basement Jaxx a Balaton Soundon
Patrice a Balaton Soundon
Zagar a Balaton Soundon - 2007
Kapcsolatok
Basement Jaxx
Patrice
Anima Sound System
Žagar
Kapcsolódó események
Balaton Sound Fesztivál- 2. nap
[2007. július 13.
péntek ]

Végre pörög ezerrel a buli a Balatonon

Az első nap lazább közönsége után pénteken már jó nagy tömeg fogadta a balatonparti fesztiválra látogatókat. Erősebb is volt a felhozatal, a nap pedig szépen kisütött. A nap meglepetése Patrice volt, aki nagyon jó hangulatú koncerttel örvendeztette meg a jelenlévőket.

Zagar csajok nélkül

Sajnos a Volton nem tudtam elcsípni Zagarékat, pedig kíváncsi voltam a friss szerzeményekre (meg persze a régieket is nagyon szeressük). Csütörtökön Yonderboi-ék pörgős koncertet adtak, Zagar-on is erre számítottam. Talán csak a korai kezdés miatt nem volt akkora a buli, a csapat azért meg-meg táncoltatta a közönséget - a nagynak egyáltalán nem nevezhető - T-Mobil LG-teraszon. Néhány új szerzeményt is nyomtak, de az underground dívákat nem nagyon láttam a színpadon (persze egyszer elmentem sörért, és talán az is megzavart kicsit, hogy 10 perc alatt sikerült elhagynom az összes pénzem).

Az énekes is lazán fogta fel a koncertet: a műsor alatt fényképezkedett és beszélgetett az ismerősökkel, rajongókkal. Ez is egy módja a közönséggel való kapcsolattartásnak, max. egy kicsit furcsa, hogy egy énekes a koncert alatt lényegében a színpad széléről nézi/hallgatja a koncertet és siet fel, amikor ő jön. Aztán amint végzett, máris vissza.

Picit lazább is volt a koncert, mint amilyen szokott: DJ Bootsie is sokat üldögélt hátul, majd néha oda-odament a lemezjátszókhoz. Zságer Balázs viszont hozta a formáját: pörgött, néha még énekelt is. Sőt, még vokóder nélkül is hallhattuk a hangját. Nem volt rossz koncert, de a nyáron biztosan láthatunk majd tőlük jobbat is.

Szeretitek a napot? - Patrice


Patrice azok közé az előadók közé tartozik, akiknek nincs kifejezetten nagy rajongótáboruk kicsi hazánkban. Eddig. Valamiért az az érzésem, hogy hétfőtől a lemezboltok beszerezhetnek pár plussz példányt a Patrice lemezekből. Amit ezek az arcok tegnap műveltek.....

Az énekes már első ránézésre is szimpatikus srácnak tűnt, és ezt a csapat minden tagjáról el lehet mondani. Mármint azt, hogy szimpatikusak. Végig mosolyogtak, élvezték a zenélést és megfelelően foglalkoztak a közönséggel. Ezen egyébként nagyon sok múlik: fontos néha megénekeltetni az embereket, szépeket mondani az országról, meg beszélni a közönséggel (erről még az Anima koncert kapcsán ejtek majd pár szót). Ettől érezni azt, hogy valóban szórakoztatni és bulizni jöttek, és a mostani fellépés nem csak egy a sok helyszín közül.

A zenéjük legfőkébben a reggae-ből táplálkozik, de volt líraibb darab és pörgősebb szerzemény ("jókis ska") is. A műsor közepén Patrice egy kis improvizációval örvendeztette meg a közönséget: pillanatok alatt dalba foglalta miért is szép ez a hely. Ha az első nap meglepetése a Bauchklang volt, akkor a másodiké a Patrice. A csapat tagjait még az Anima koncert alatt is lehetett látni: láthatóan élvezték a koncertet. Meg persze folyamatosan rohanták meg őket a lányok közös fotóért, meg ki tudja még miért..... Köszönjük a király koncertet. Respect!

Anima - most nem annyira

Talán nincs még egy olyan banda, akit annyiszor láttam volna élőben, mint az Anima Sound System. Bárhol akadok beléjük, megnézem őket. Azzal semmit sem lehet veszteni - általában.....

Sajnos egyre érlelődik bennem a megállapítás, miszerint az Anima minél nagyobb helyen játszik, annál "lightosabb" a koncert. A Sziget-es fellépéseken mindig ott szoktam lenni, de igazán emlékezetes bulira nem emlékszem. Pécsen a Jogásznapokon (amikor csak egy sörsátorban léptek fel) hatalmas bulit csináltak. Hát itt, a Balaton Soundon nem akkorát.

Hogy miért nem tetszett? Nemtudom. Talán mert hiányzik Juci (azóta nem is erőltetik a '68-at, ami alapból -10 pont), vagy a magyar szövegek hiányoznak, vagy mert az MC srác nem annyira beszélget a közönséggel, vagy mert nem is szólt túl jól.

A Partice-on sokkal nagyobb tombolás volt, pedig az Anima csöppet pörgősebb zenét produkál. A tömeg is elég gyéren, szétszórtan helyezkedett el, a koncert felénél sokan el is jöttek az első sorokból. Félre ne értsetek, nem volt bukás, csak egyszerűen hiányzott valami. Sokan jól érezték magukat, lehet, hogy a többségnek bejött. Egy biztos: ennél azért tud sokkal jobbat is az Anima!

Basement Jaxx - amitől leesik az áll


A szigetes koncertjükön nem tudtam ott lenni (na jó, nem is voltam túl motivált), de ha már Zamárdiban lépnek fel, azt azért vétek lenne kihagyni. Sokan mondták, hogy a Basement Jaxx-et érdemes megnézni. Megfogadtam a tanácsokat és az első 1-2 számnál már elképedt ábrázattal kerestem az állam a táncoló lábak között. Elkezdődött a zene, mire berobbant (és erre ez a legjobb szó), két nem tipikusan modell alkatú hölgy, akik valami eszméletlen energiával (és mindemellett szép hangjukkal) másokból is kb azt a hatást váltották ki, mint belőlem. Csak néztem és mosolyogtam.

A zene nem kifejezetten az én zeném, de amit a Basement Jaxx művelt, az nagyon-nagyon látványos és profi. Már az is hihetetlen volt számomra, hogy a house zenét hogyan lehet ilyen tökéletesen előadni hangszerekkel. Magávalragadó volt. Legközelebb sem hagynám ki.

-nagymester-

[2007.07.14.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nagyM 2007.08.01. 19:19 • [2]
hi. szerintem nézz körül a you tubo-on, ott vannak ilyen cuccok.
egyébként nagyon jó volt a partice!!!

üdv
Előzmény: Sziklaaa • 2007.07.18. 00:08 • [1] • Előzménykövetés 
Sziklaaa 2007.07.18. 00:08 • [1]
Sziasztok!
Nem rögzítette valaki esetleg Balaton Soundon Patrice-t? Nagy örömet szereznél vele, ha van videod és el tudnád juttatni hozzám!
Köszönettel: Szikla

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még