2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Végre pörög ezerrel a buli a Balatonon
Képgalériák
Balaton Sound 2007 - Bauchklang
Balaton Sound 2007 - Életképek (1. nap)
Balaton Sound 2007 - Kispál és a Borz
Balaton Sound 2007 - Quimby
Kapcsolatok
Quimby
Yonderboi
Kispál és a Borz
Bauchklang
Kapcsolódó események
Balaton Sound Fesztivál- 1. nap
[2007. július 12.
csütörtök ]

Meglepetésekkel indult a Balaton Sound - képes beszámoló

Szerintem, ez a legjobb helyen megrendezett fesztivál, amit manapság itthon szervezni lehet. Zamárdi szabadstrandja ideális helyszín minden szempontból. Könnyen megközelíthető, hatalmas, mégis minden helyszín közel van egymáshoz és a színpadok nem hallatszanak át egymásba.

Emelt színtű szolgáltatások
A fesztivál szolgáltatásai nagyon széleskörűek. A sushi-bártól elkezdve a kenyérlángosig minden kapható. Van bodywash, akinek esetleg a Balaton nem lenne elég. A pultok kialakítása nagyon tetszetős, a kilátás mindenhonnan elképesztően gyönyörű, a Tihanyi félszigetre néz minden színpad. Szombattól, ha jó idő lesz, akár a vízből is meg lehet hallgatni a koncerteket, ami valljuk be, egyedülálló kis hazánkban.

Az igazi pörgés még nem kezdődött el
Csütörtökön a nagyszínpadon még nem voltak koncertek. Az első nap arra pont jó volt, hogy nem volt tömeg, fel lehetett térképezni minden helyszínt. Ennek megfelelően két és fél koncertre korlátozódott az első napi befogadóképességünk.

Quimby: light performensz
A speciális programjukkat úgy kell elképzelni – mint azt Livíusz megosztotta velünk még a délután folyamán-, hogy felmennek a színpadra és majd a Kiss Tibi kitalálja, hogy milyen számokat fognak játszani. Megpróbálták a próbák hangulatát becsempészni a koncertre, ami sikerült is nekik. Az ismert számok közé imprvizációk vegyültek, amire nagyon vevő volt a közönség. A light performensz azt is jelentette, hogy az ütős szekció – Dáviddal, a Quimby örökös roadjával kiegészülve – ülve foglalt helyet, Kiss Tibivel egyetemben. Húzós volt így is a koncert, a színpadról a zene  nagyon jól szól. Pont annyian voltunk, hogy kényelmesen elfértünk. A srácok is élvezték a koncertet, az látszott rajtuk. Szerintem el tudtak volna játszani legalább három-négy órát lazán. A légkör abszolút intim, családias volt. A naplementét élvezni Zamárdiban a Balaton parton, Quimby koncertet hallgatva… Csodálatos volt.

Kispál tokkal-vonóval: mulatós koncert
Ez a koncert a Quimby után volt közvetlenül. Ez volt az a bizonyos fél koncert, amit hallgattam. A Lecsóval (PUF) és két hegedűssel kiegészülve vidám koncertet adtak Lovasiék. Egész mulatós hangulata lett így a koncertnek. A másik fele a koncertnek számunkra kajavadászattal telt.

Bauchklang: zseniális, hihetetlen, elképesztő!!!
Amit ez az öt srác csinál a torkával, az leírhatatlan. Mint mellettem találóan megjegyezték, ennyire jó elektronikus zenét még nem hallottam. Nincsen hangszer, csak a puszta emberi hang. A basszusok olyanok, hogy leviszik a fejemet. Ebben éreztünk egy kis turpisságot, egy kis efekttel meg volt néha támogatva az alja a zenének. Drum’n’bass-t, house-os finomságokat, technos beütésű számokat is játszanak. Némi politikai felhangjai vannak a számok szövegeinek, az énekes az átkötő szövegekbe is sokat politizált. Annyi emóciót kaptunk ezen a koncerten, hogy az egész fesztiválra ki fog tartani.

Kezdésnek nagyon jó volt a csütörtök, ismerkedős, hangulatos estét töltöttünk a Balaton Sound első napján. Várjuk a folytatást!!!

- Aretuska -

[2007.07.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még