2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A kiadó lapja
UBT a myspace-n
UBT a wikipédián
Kapcsolódó Kiadványok
The Unbending Trees: The First Day
Kapcsolatok
The Unbending Trees
Legnépszerűbb csengőhangok

A magyar zenekar elindult angliai hódítóútjára

The Unbending Trees nevű magyar zenekar The First Day című kislemeze 2007. szeptember 24.-én jelenik meg Angliában, Ben Watt kiadójánál, a Srange Feeling Records-nál.

Ben Watt angol zenész, DJ és zenei producer, leginkább az Everything But The Girl duójának tagjaként ismert. Ben Watt felfedezettjeinek EP-je egyelőre limitált dupla 7”-es és digitális formátumban lát napvilágot, a nagylemez, pedig 2008 márciusára várható.  Érdekesség, hogy a „bbc.co.uk” oldalán van egy Ben Watt –tal készült interjú, melyben megkérdezik öt kedvenc dalát, és Ben elsőként az Alfred’s Lovesong címűt említi, az Unbending Trees-től!

S hogy milyen zenét is játszanak? Képzeljük el Leonard Cohen-t egy Anthony Hegarty utáni világban… A The Unbending Trees eszünkbe juttatja a nagy kanadai költő, író, énekes tehetséget, Leonard Cohent, akinek gitárral kísért, maga énekelte dalai az erőszakról, a háborúról, a szerelemről szólnak, és romantikus, melankolikus hangvételű verseit. Vagy a zseniális, 1971-es születésű Anthony Hegarty énekes-dalszövegírót, aki elképesztően csodálatos hangjával egy zongora mellett ülve egyedül képes megrezegtetni akár egy egész várost.


Kategóriába soroltuk


A The Unbending Trees („A hajlíthatatlan fák”) erősen emocionális töltésű muzsikája is meglepően őszinte, és egyszerű, és éppen ezért jó, nem próbál túlcifrázni semmit. Hajós Kristóf dalai egyfajta álmoknak, hallucinációknak tekinthetőek, avagy utaknak, melyek megpróbálnak kivezetni a függőségből és a depresszióból.

Ha mindenképpen kategóriákat keresgélnénk, hogy hova is sorolhatjuk őket, akkor az indie-acoustic-downtempo világába illeszthetjük a budapesti származású triót. Amit tudni lehet a harmincas éveiben járó zenekartagokról: Hajós Kristóf (ének, szöveg) szerzetes volt egy kolostorban, ahonnan aztán eltanácsolták; Havasi Balázs, a Zeneakadémián végzett, és ma már ismert magyar zongorista; Háry Péter (bass, programozás), pedig vidéken él, Kecskeméten, amit szeret többek közt, az a New Wave, az új romantikusok és Gary Numan zenéje.

A The Unbending Trees zenéje indulásnak nagyszerű, kíváncsian várom a folytatást, csak így tovább!  Az első klipjük is elkészült, a ”You are a Lover” című dalhoz, meg lehet tekinteni a zenekar myspace oldalán.

- Adorján Tímea -

[2007.08.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még