2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb világsztár a Sziget Nagyszínpadán
A magyar bandák kiszorulnak a Sziget Nagyszínpadáról?
Minden, ami a "Szigeteléshez" kellhet
Retro feeling a Szigeten: Szűcs Judith, Aradszky és Szandi is fellép!
Egy sör nem sör! - avagy nyelvi felkészítő a Szigetre
Vigyázz! Hamis Szigetjegyek vannak forgalomban
Még nincs irásos szerződése az LGT-nek, de így is fellépnek a Szigeten
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

Mire figyeljünk a Szigeten? - 10 jótanács!

A héten elkezdődik Európa legnagyobb kulturális fesztiválja. Sokan egész hetüket kint töltik a Hajógyári szigeten, a többség azonban csak egy-egy napra látogat ki. Néhány tanács azoknak, akik tovább maradnak.

1. Moss kezet! Ez az egyik legfontosab, hiszen hihetetlen mennyiségű por, baktérium, miegymás kerül az ember kezére és így a szervezetébe is. Ha el akarod kerülni a hasfájást és a folyamatos hasmenést, akkor figyelj a kézmosásra. Nem túl szívderítő a reggelt egy még tisztítatlan toitoi-ban kezdeni. Időnként nem árt főtt kaját is enni, ha már fogytán a pénzed, akkor keresd meg a krisnásokat, ott egy kis sorbanállás után nagyszerű ételeket szerezhetsz! Néha igyál gyümölcslevet és fogyassz tejterméket is, a sör-gyros kombinációt pár nap múlva nehezen fogadja a gyomor.

2. Kábítószert, alkoholt, üveget, szúróeszközt, fegyvert tessék otthon hagyni! Úgy sem engedik bevinni. A Szigeten mindent meg tudsz venni! Ne hozz sok cuccot, az értékeidet pedig hordjad magadnál (biztos helyen) vagy add le valamelyik csomagmegőrzőben. Kalapácsot sem érdemes hozni, alternatív eszközökkel (bakancs, szomszédok becsempészett kalapácsa..stb) is megoldható a sátor felállítása.

3. Használd a tömegközlekedést! Kocsival szinte biztosan nem lehet majd a környéken parkolni. A dugó pedig minden évben hatalmas. Lehet venni kedvezményes bkv-bérletet, amit a rendezvény ideje alatt korlátlanul használhatsz. Mint minden évben, most is megközelíthető hajóval a Hajógyári sziget.

4. Gyógyszereidet ne felejtsd otthon!
A fejfájásra és a hasmenés kordában tartására nem árt vinni valamit. A kontaktlencsések vigyenek több tartókát is, és a folyadékról se feledkezzenek meg. A speciális gyógyszereket meg pláne tedd be a cuccaid közé.

5. Ne vegyél nem hivatalos forrásból jegyet, ha mégis, akkor figyelmesen ellenőrizd (hologram, vízjel, ilyenek)!
A karszalagodat te is fel tudod tenni, de vigyázz, hogy ne legyen túl szoros (kényelmetlen egy hétig, plussz bele is lehet szépen izzadni), se túl laza (letéphetik és akkor keresgélheted a lábak között, utánna meg magyarázkodhatsz a szekusnak). A nulladik napra csak az ottalvós hetijeggyel rendelkezők és külön az LGT-koncertre váltott jeggyel rendelkezők mehetnek csak be, tehát a heti hazamenő nem játszik a nulladik napon.

6. Koncerten vigyázz másokra! Nem csak te vagy ott. Ne mássz fel a fejek fölé mert a szekusok úgyis leszednek (és az akár kellemtelen élmény is lehet), arról nem is beszélve, hogy könnyen megsérülhetsz. És akkor kórház van, meg gipsz és semmi sör meg koncert.

7. Vigyél bankkártyát is, de mindig legyen nálad elég készpénz! Könnyen előfordulhat, hogy rosszak az atm-ek (offline, kikpcsol, nincs benne pénz, csak 20ezrest tud kiadni, kilométeres sor áll előtte... stb).

8. Ne keverd a piát droggal! Mindendent csak mértékkel fogyassz!

9. Nézd meg, hogy hova rakod a sátrad! Lehetőleg az elkerített területen belül verd fel a sátrat, hiszen itt nagyobb biztonságban van. Nem éri meg a WC-k közelében sem sátrat állítani, később komoly gondok is adódhatnak belőle (a szag természetes, de nagy az esélye, hogy a sátor oldala is kapjon ezt-azt).

10. Ne hozz állatot (csibét, patkányt, libát.. stb)! Nekik nem olyan jó ott, mint nekünk embereknek. Kibírnak pár napot a gazdi nélkül.

-nagymester-

[2007.08.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még