2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Váradi Roma Café: Isten hozott a családban!
Váradi Roma Café: Nem felhőtlen az öröműnk
Vendégségben Váradiéknál
Kapcsolatok
Váradi Roma Café
Kapcsolódó események
Váradi Roma Café
[2007. szeptember 9.
vasárnap 20:00]

Tölts el egy kellemes estét a Váradi Roma Caféval!

A latin-jazz-popzenét romás énekdallamokkal ötvöző Váradi Roma Café eddigi legnagyobb koncertjére készül! A Váradi-testvérpáros által alapított zenekar egy nagyszabású önálló koncerten mutatja be közkedvelt muzsikáját szeptember 9-én, vasárnap este 8 órai kezdettel.

A zenekar három albumot jelentetett meg eddig, mindhárom platina, sőt a legutóbbi "Isten hozott a családban!" című lemez duplaplatina lett. E fergeteges sikertörténet méltó összefoglalása a jelenleg az "Umbala-umba" című slágertől hangos zenekar ősz eleji élő koncertje.

Csak egymásra számíthatnak

A Váradi testvérpáros már nagyon korán megtanulta, hogy leginkább egymásra számíthatnak. Még gyerekként kerültek állami gondozásba, ahol néhány évet töltöttek, amíg a családi viszonyaik nem rendeződtek. Persze már itt sem élhettek zene nélkül. Gyuszi volt a citerazenekar vezetője, és Robi is sokat énekelt különböző ünnepségeken. Amikor nekivágtak a világnak, és elindultak Kanadába zenélni, még nem gondolták, hogy sem pénz, sem a siker nem tudja majd feledtetni velük a kínzó honvágyat. Unokatestvérük, Arthur ezalatt komolyzenei tanulmányaival volt elfoglalva, próbák és zongoraversenyek töltötték ki mindennapjait. Miután befejezte tanulmányait, a világ több országában is koncertezett. Épp Japánba hívták koncertturnéra, amikor úgy döntött, inkább hazaköltözik Magyarországra. Botos Tibit biztosan nem kell bemutatnunk azoknak, akik a hazai jazzéletet nyomon követik, hiszen a szakma egyik legjobb gitárosa, több neves jazz formációnak volt tagja.

Mindenből egy csipetnyi

A zenekar-alakítás ötlete Arthur és Gyuszi fejében fogalmazódott meg először. Arthur - miután hazaérkezett Magyarországra - felkereste unokatestvéreit, és saját örömökre kezdtek el közösen zenélni. Egyre több ötletük volt, hogy mit és hogyan szeretnének játszani, és kialakítottak a crossover zenei stíluson belül egy egyedi hangzásvilágot, amelyet Magyarországon - de talán a világon - sem csinál más rajtuk kívül. Összekeverték a zenei stílusokat: a popzenét, a latin dallamvilágot, a híres magyar cigányzenét, a jazzt és a klasszikus zenét, amiből létrejött a Váradi Café sajátos stílusa, amely új színfolt a hazai zenei életben. A zenekar nagy sikerrel lépett fel az ország minden pontján, de ekkor még remélni sem merték, hogy saját lemezük lesz...

Érkezett a lemezszerződés


Ez a keverék olyan jól sikerült, hogy amikor egy szabadtéri fellépésen az egyik kiadó zenei főszerkesztője meghallotta a zenekart, a koncert után azonnal a színpad mögé ment, és megkérte a zenekar énekesét, hogy lemezszerződés ügyében keresse meg őt az irodájában. A zenekar, mikor Robi elmesélte, hogy kivel és milyen ügyben beszélgetett, nem akarta elhinni, hogy ez igaz lehet. Csak mikor aláírták a szerződést, akkor érezték először, hogy ez egy álom, ami itt, Magyarországon valóra vált. Miközben a stúdiómunkák megkezdődtek, Arthur összefutott egy régi ismerősével, Botos Tibivel. A zenekar rövid egyeztetés után úgy határozott, felkérik Tibit, gitározzon a lemezükön, mint vendégzenész. A közös stúdiómunka és a jó hangulatban töltött kreatív munka Gyuszi, Arthur, Robi és Tibi kapcsolatát barátsággá fűzte, és végül úgy határoztak, a zenekar négytagúra bővül.

A fiúk szeptember 9-én, vasárnap este 8 órai kezdettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják meg tudásukat.

- bíró -

[2007.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még