2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A jövő elkezdődött
Ceglédről indul a Hooligans Bohémélet turnéja
Hooligans a szabadban: nem szeretnének elázni
Bohémélet Hooligans módra
Képgalériák
Carnia a Szigeten
Kapcsolatok
Carnia
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

Fiatalok és profik - folytatja a a Carnia

A XV. Sziget Fesztiválon vasárnap a Bahia színpad eseményeit a „modern, változatos rockzenét” játszó öt tagú Carnia nyitotta. Ez a fiatal, - de hangszerükön profi - zenészekből álló formáció egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Láthattuk őket idén a Hooligans turnéján vendégként, illetve ott voltak és lesznek minden nagyobb fesztiválon is. Repertoárjukban döntően saját dalok, de feldolgozások is szerepelnek.

Orsi köszöntötte a sátorban megjelenteket, és azonnal belevágtak idei hét számos szerzői kiadásban megjelent első lemezük címadójába, az Élj vele című dalba. Ahogy néztem a zenészeket, valami furcsát véltem felfedezni a basszusgitároson. Matt egy fekete hosszú egyenes hajú, de felül tépett parókában lépett a színpadra. Ezt a kelléket azonban valószínű, hogy melegnek találta, mert a műsor folyamán levette, engem a ’80-as években oly divatos „hair metal” zenészekre emlékeztetett vele és ezt nem véletlenül említem meg.

A zenekar tagjai egyébként saját bevallásuk szerint vonzódnak a klasszikusnak nevezhető rockzenéhez, ezért is játszanak feldolgozásokat, mert ezt követően egy ’80-as évekbeli blokkot hallhattunk tőlük, melyben Bonny Tyler, ABBA, Laura Branigan egy-egy slágeréből hallhattuk „carniásan” megszólaltatva.

Ahogy egy jó frontembernek kell, az énekesnő folyamatosan kommunikált a szünetekben a közönséggel. A harmadik nótát felkonferálva buzdított mindenkit, - aki esetleg eddig nem volt elég aktív -, hogy Wake up, természetesen angolul énekelt – erre már láthatóan mindenki megmozdult. Ezt követően - a nyárra való tekintettel - jött a Holiday című dal, melyet a lírai kezdésű, de kemény gitáralapokra épített Diamond követett ismét angol nyelven – így a Szigeten nagy számban jelenlévő külföldiek is jobban be tudták fogadni ezeket a dalokat. Mivel a Sziget Fesztiválon idén különösen nagy számú külföldi van jelen, jó választás volt angol nyelvű dalokat is beválogatni a műsorukba.

Tűz legyél

Ezután a Tűz legyél című dal, melynek igazán könnyen megjegyezhető a szövege, fogós az énekdallama, a refrént jó sokszor előjön, így már észrevétlenül bele is mászott a fülünkbe. Egy feldolgozás dal következett a Guano Apes-től a Big in Japan. Műsoron volt még a Menekülj, majd Orsi elköszönt, és az Egy voltál című dallal zárták a fellépésüket. Érdekesség, hogy az Egy voltál című dalra forgattak klipet, melynek most végzik az utómunkálatait. Nem is olyan régen érkezett a zenekar haza Erdélyből, - Marosvásárhelyről - ahol gyönyörű hegyes-sziklás, helyszínen rögzítették a filmet, melyet hamarosan láthatunk. Elmondásuk szerint szeretnék a művet bemutatni az augusztus 26-i biatorbágyi koncertjükön.

Összességében pörgős, jó hangulatú rövid programot - egy kis ízelítőt kaptunk tőlük. Ígéretes a csapat és úgy érzem, hogy ennek a zenekarnak már nem színpadi nyitóbandaként kellene játszania. A karcos és erős hangú énekesnő bájos és meggyőzően tartotta a kontaktust az elől állókkal, időnként kimosolygott, beugrálta, bejárta rendesen a színpadot. Mozgása nagyon dögös, általában nagy terpeszben állva nyomja a rock dalokat, időnként táncol, ugrál, láthatóan a férfiaknak leköti a figyelmét a mozgása, ahogy csípőjével látványosan hozza az ütemet. Egyébként a színpadi megmozdulásokat illetően nem lehet panaszunk a gitárosokra sem. Egész műsor alatt gyakran voltak helycserés, összeállós játékok a három gitárral és a fel-alá rohangálás, illetve az ütemre ugrálás fel a magasba is a látványt és az energikus pörgős koncertet támasztották alá.

Visszahangos zene

Mindkét gitárosról elmondható, hogy eltérő stílusban - ezt jó értelemben értem - de nagyon jól játszanak. Egy szólót játszott Laca, de mivel tulajdonképpen Gery posztja a szólógitár, a többit nagyon ízesen ő pengette nekünk, végig igyekezett ő is tartani a szemkontaktust az elől állókkal. A basszusgitáros feszesen hozza a ritmust. Meg kell még említenem, hogy Máté dobosuk végig kiemelkedőt nyújtott. Mivel a színpad egy sátorban volt felállítva, és elég nagy hangerőt kaptak, valószínű, hogy időnként ezért volt kissé visszhangos a zene, egyébként mondhatni, hogy profin szólaltak meg.

A Carniával legközelebb augusztus 19-én a bőcsi falunapokon találkozhatunk, ahol este hét órától lépnek színpadra, - ismét - a Hooligans vendégeként. Érdemes figyelni a Carnia weboldalát, mert nemcsak a friss koncertdátumokat tudhatjuk meg, hanem a bulikon készült fotókkal is rendszeresen frissítik az oldalt, de találhatók fenn egyéb érdekességek is...

- Hajós Maja -

[2007.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még