2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
3 nap - 3 ország
Zenés Újhelyi focivarázs a médiaválogatottal
A zenészek is (sport)emberek!
Mindenkinek nem tudok megfelelni - Őszinte interjú Balázs Palival
Kapcsolódó Kiadványok
Balázs Pali: Nem sírok érted
Kapcsolatok
Balázs Pali

Tíz év, tíz érzés

Balázs Pali tíz éve van a pályán. Szép jubileum, gratulálunk neki. Az egy évtizedes évfordulót sok zenész egy – a legnépszerűbb dalait tartalmazó - válogatás albummal ünnepli. Ezzel szemben Ő egy új nótákat tartalmazó lemezzel ajándékozta meg magát és a közönséget, aminek „Tíz év, tíz érzés“ a címe.

- Miért az új dalcsokor mellett döntöttél?
- Köszönöm szépen a gratulációt. Egy tíz éves zenei pályafutást valóban sokan válogatáslemezzel tennék emlékezetessé. Bennem is felmerült, hogy az elmúlt egy évtizedben énekelt legsikeresebb dalaimat egy csokorba foglaljam. Mivel azonban az eddig tőlem hallható dalok különböző hanghordozókon közel 500 000 példányban találtak gazdára így nem szerettem volna ismételni önmagam. Régóta foglalkozom dalírással is, de eddig főként a fiókban pihentek a szerzeményeim. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy megmutassam zeneszerzői oldalamat a „Tíz év, tíz érzés” című 10. lemezemen.

- Sokan a "mulatozós" zenészek közé sorolnak.
- Sajnos a közvéleményben kialakult egy „mulatós bélyeg”, amit könnyen ragasztanak bárkire. A pályafutásom elején főként, Máté Péter, Szécsi Pál dalainak feldolgozásait énekeltem, ezek a slágerek a 60-70 évek táncdalfesztiváljain tűntek fel. Nekem a mulatós dalokról az „Elment a Lidi néni a vásárba, Túl a Tiszán faragnak az ácsok” stílusú nóták jutnak az eszembe. A 2000 szeptemberében „Nem adom kölcsön a szívem” című lemezem megjelenésétől számítva, Kaszás Péter új szerzeményeinek köszönhetően, egyre távolabb kerültem a feldolgozásoktól. Örömmel tapasztaltam, hogy a közönségem nagy szeretettel fogadta ezeket a dalokat.

- Kétségtelen, hogy ismertségedet a „Kék szeméhez” hasonló mulatós daloknak köszönheted. Az új lemezeden leváltottad az ismertséget hozó stílust és komolyabb tánczenei stílusú dalokat énekelsz. Miért váltottál?
- Valóban a sikereimet 1996-tól számítva a már közismert dalok éneklésével értem el. Miután jöttek az első látványos sikerek, sokan megpróbáltak országos szinten utánozni több-kevesebb sikerrel. Divat lett a 60-70 évek népszerű dalait feldolgozni és új köntösben lemezre énekelni. A kezdetektől fogva bíztam benne, hogy előbb-utóbb az új dalokat, talán a saját szerzeményeimet is idővel megszereti a közönségem. Nem csak a színpadi repertoárom, hanem magam is folyamatosan változtam, remélem előnyömre. Ezek a változások érlelődtek meg mostanra bennem, amit ezzel a lemezzel szeretnék kifejezni. Elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy tartalmilag és arculatilag egy ilyen albummal ünnepeljek.

- Miben másabb az új "balázspali" stílus?
- A „balázspali” stílusra mindig jellemző volt a vidámság az önfeledt szórakozás és az optimista gondolatvilág, az egymás iránti tisztelet, a szeretet fontossága. Ez megmaradt továbbra is. Mivel a lemezre került dalok kivétel nélkül a saját szerzeményeim, így bátran kijelenthetem, hogy a személyemet, érzéseimet, gondolataimat bemutató lemez készült el.
Az albumra került dalok közül talán a legbüszkébb a kisfiamnak - Dávidnak - írt „Fénylő csillag „címűre vagyok. Születése, folyamatosan fejlődő személyisége nagyon pozitív hatással van rám. Beragyogja hétköznapi életemet, sokat merítek a Tőle kapott energiákból a zenei pályámhoz.
A dalok hangszerelését illetően is történt némi nemű változtatást, populárisabb, aktuálisabb lett a hangzás, több élőhangszer hallható a lemezen, mint korábban. Élőben szól a gitár, a bassgitár, a szaxofon, a zongora.

[2006.04.03.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még