2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Váradi Roma Café: Isten hozott a családban!
Vendégségben Váradiéknál
Péter Szabó Szilvia titokban szólóalbumot készített
Péter Szabó Szilvi különleges születésnapja
Képgalériák
Váradi Roma Café a Margitszigeten
Kapcsolódó Kiadványok
Váradi Roma Café: Isten hozott a családban!
Kapcsolatok
Váradi Roma Café
Szilvia (Péter Szabó Szilvia)
Bangó Margit
Kapcsolódó események
Váradi Roma Café
[2007. szeptember 9.
vasárnap 20:00]

Forró hangulatú koncert a Váradi Roma Caféval, egy hideg koraőszi estén

Bár az idő egy kicsit hűvösre fordult, mégis majdnem teltház fogadta a Váradi testvérek koncertjét szeptember 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Nagyon vártuk ezt a koncertet, reméltem, hogy azt tudják adni élőben is, amit a lemezeiken illetve, amit már különböző felvételeken megcsodálhattunk. Jóval többet kaptunk!

A koncert nagyon jó hangulatban az Isten hozott a családban című dallal kezdődött. Gondolom ezzel a számmal kezdenek mindig, amiben bemutatják a zenekart, improvizálgatnak egy kicsit, fokozzák a hangulatot. A zenészek képzettsége, összhangja vitán felüli. Az énekesek, azaz a Váradi testvérek megjelenése is magával ragadó, vagányan elegánsan néztek ki a fehér öltönyökben. A hangulatot pillanatok alatt felforrósították, annyira, hogy már az elején akadtak néhányan az amúgy ültetett koncerten, akik táncra is perdültek a padsorok között.

Slágerek, amire egy egész ország mulat

Azért is kedveltem meg elég rövid idő alatt a zenéjüket, mert ellentétben az úgynevezett mulatós zenével, a Váradi Roma Café számai, slágerei nem sima pár akkordos nóták, hanem nagyon komolyan hangszerelt, profin tálalt, dzsesszes, latinos szerzemények. Az ország zeneszerető és értő közönsége nagyon gyorsan megszerette őket. Ehhez a koncerten még hozzáadódik az élő előadás varázsa. Aki látta az biztso, hogy ha teheti legközelebb is megnézi, aki nem látta, azt arra tudom bíztatni, hogy nyugodtan menjen el a koncertjükre, nem fog csalódni.

Első sztárvendég Péter Szabó Szilvia

Ha esetleg valakinek nem lett volna elég Váradiék kiváló produkciója, akkor rajtuk kívűl meghallgathatta még a zenekarral két számban fellépő Péter Szabó Szilviát (NOX) is. Először egy lassú számot adtak elő, majd a zenekar a Születésnapodra című számmal kedveskedett a tényleg szülinapját ünneplő énekesnőnek. Azért Szili is hálás volt a zenekarnak és egy egész jól előadott Michael Jackson számmal örvendeztette meg az egybegyűlteket.

A dupla platinalemez átadása

A lemez, amelynek bemutatóját tartották, időközben dupla platina lett. Ezt koncert közben adta át kiadójuk igazgatója a zenekarnak, akiken látszott a meghatottság. Ki is hangsúlyozták, hogy ez nem jöhetett volna létre a rajongók nélkül.

Az est fénypontja: Bangó Margit és a Váradi Roma Café együtt a színpadon

Ahogy a zenekar Bangó Margitot fogadta, az mindent elárult a viszonyukról ,illetve a tiszteletről, amellyel iránta viseltetnek. Nemes egyszerűséggel csak „Királynőnknek” nevezték őt, amikor a színpadra szólították. Jelenléte akkora plussz energiát adott a koncertnek, hogy aki eddig esetleg ülve maradt, annak is azonnal táncolhatnékja támadt. Énekelt közösen a zenekarral, majd egy saját blokkot is kapott, aminben a legismertebb magyarnótákat gyúrta össze, úgy, hogy közben a zeneakr latinos lüktetése mit sem vesztett az értékéből! Felelmelő volt! Énekelt utána egy nótát a zenekarnak is, ami meglepetés volt, nem próbálták előtte, de így is tökéletesre sikerült.

Végjáték

Az utolsó számok alatt a közönség nagy része előrejött a színpad és az első sor közé, táncra perdült mindenki. Mulatott itt a 3-4 év körüli kisgyerektől elkezdve az idősődő nagymamáig, aki csak bírta még szusszal. Két ráadás után sajnos a következő visszatapsolásra már nem jöttek vissza, de így sem maradt egy csepp hiányérzetünk sem.

Jó látni, hogy az igényesen játszott zenére is van itthon kereslet, illetve a kínálati oldal is bizonyított ezzel a koncerttel! Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy nézzék meg őket !

-Aretuska-

[2007.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még