2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Kozma Orsi Hivatalos Honlapja
Kapcsolódó cikkek
Pesszimizmusa ihlette meg Kozma Orsit
Megvan a Cotton Club Singers ex-énekesnőjének igazi szerepe
Kozma Orsi leveti eddig szerepeit (ruháival együtt)
Kozma Orsi Sub Bass Monsterrel dolgozott 
Kozma Orsi  bemutatta igazi szerepét
Szavazz a hét weboldalára!
Kozma Orsi nagy levegőt vett, és belevágott!
Kozma Orsi: Gyere velem a Kultiplexbe - képekben
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Az igazi szerep
Kapcsolatok
Kozma Orsi
Legnépszerűbb csengőhangok

Kozma Orsinak van oka az ünneplésre: szólóban is egyre több helyre hívják

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt október 2-án! - Ezen a napon született a népszerű jazz-énekesnő, Kozma Orsi.

Ma Petra, Berengár, Örs, Tamás, Tomaj napja van.

Kozma Orsinak nincsenek nagy tervei a születésnapját illetően
– hacsak nem lepik meg valamivel titokban a szerettei. Az énekesnő, mint minden évben, most is a barátaival tölti az estét.

"Elmegyünk közösen vacsorázni valahova" – mondta Orsi. "Ezen kívül nem terveztem semmit mára. Viszont 4-én lesz egy koncert a Cökxpôn Ambient Café-ban, ahol az Eat me! zenekarral énekelek és ide több ismerősömet és barátomat meghívtam egy kis ünneplésre" – tette hozzá.

Kozma Orsi gyermekként az MRT Gyermekkórusban énekelt, majd a gimnázium után két évig járt Toldy Mária Musicalstúdiójába. Először a Szűzriadó, illetve a Kimnowak zenekarban énekelt. Éveken keresztül állandó énekesnője volt Tereskova együttesének, majd később a Geszti Péter által alapított Jazz+Az tagjaként folytatta karrierjét. A zenekar azonban két nagylemez, egy remix album, MAHASZ Arany Zsiráf-díj és egy hatalmas turné után 2000. május 19-én a Kisstadionban tartott fergeteges koncert keretében elbúcsúzott a közönségtől.

Évekig énekelt a Cotton Club Singers-ben

Orsi ezután is jazz-t énekelt: 2001-ben Zsédenyi Adriennt váltva az 1995-ben létrehozott Cotton Club Singers dívája lett. Állandó koncerthelyük az Old Man’s Pub, az Articsóka és az IBS volt, de több vidéki klubban is színpadra léptek. Meghívták őket különböző fesztiválokra, valamint több televíziós produkcióban is szerepeltek. 1999-ben eMeRTon díjat kaptak az 1998-as év legjobb Jazz-zenekara kategóriájában, valamint átvehették a Zenész KÖR elismerő díját is.

2001 áprilisában a második lemezbemutató turnéjuk keretében két koncertet is adtak a németországi Gronauban rendezett Jazzfesztiválon. Sinatra című műsorukkal 2002-ben országos turnéra indultak, valamint felléptek a kanadai Johnny Ferreirával és a Swingmashine zenekarral a Budai Parkszínpadon. A következő évben új műsorral, s egyben új, az amerikai New York Voices által képviselt hangzásvilággal állt színpadra az együttes a Budapesti Kongresszusi Központban. 2004-ben Londonban turnéztak, ahol több jazz clubban, többek közt a világhírű Ronnie Scott's-ban is felléptek. Az új Cotton Club Singers show, az ABBA Jazz 2005 októberében két teltházas koncert keretében mutatkozott be a Millenáris Theátrumban – az ABBA együttes dalai swinges feldolgozásban a zenekar eddigi legnagyobb közönségsikerét hozták, az ezt követő Országos ABBA Jazz turné közel 40 helyszínt érintett.

Felfelé ível a szólókarrier

A sikeres szereplések ellenére azonban 2007. január 3-án Kozma Orsi – Szűcs Gabival együtt - elbúcsúzott a Cotton Club Singers-től és amellett, hogy év eleje óta az Eat me! zenekarban énekel, szólókarrierbe kezdett. 2005-ben már megjelent egy önálló albuma Egy szó címmel, melynek Az eskü című dalából videóklip is készült. Második önálló albuma ez év májusában látott napvilágot. Az igazi szerep főként elektronikus popzenei elemeket felvonultató album. Az első kislemez, a Túl szép hamar a rádiók kedvence lett. Kemény ritmusok, dinamikus basszusok, digitális effektek és élő hangszerek keveréke hallható rajta - a dalok közül több az énekesnő szerzeménye.
 
„Nagyon sok fellépésem volt a nyáron” – mesélte Orsi – „és annak ellenére, hogy manapság alig költenek az emberek koncertekre, egyre több helyre hívnak. Júliusban volt egy akusztikus koncertem a Mammut Színház színpadán, ahol a vendégemmel, Váci Eszterrel közösen régi Jazz+Az dalokat is énekeltünk. De a Cotton Club ABBA Jazz projectjéből is felcsendültek slágerek. Nagyon jól sikerült az est. Ezt szeretném megismételni Veszprémben és Zalaegerszegen is."

Orsi szinte az egész nyarat végigdalolta – a közönség nagy örömére még a Sziget Fesztiválon is fellépett. A sok munkának pedig meg is lett az eredménye: a lemezbemutató „mini turné” ugyanis bearanyozta az új albumot. Pihenésről pedig egyelőre hallani sem akar – legalábbis ami az elkövetkezendő két évet illeti.

„Nemsokára megjelenik Az Igazi szerep maxija, rajta öt remix-szel és egy bónusz track-kel a Holnap című dalból” – újságolta lelkesen. „Illetve elkészült a második videóklipem is, melyet Gáspár Sándorral forgattam.”

Az Igazi szerep kisfilmje hamarosan látható lesz a hazai televíziók műsorán. De addig sem kell nélkülöznünk Kozma Orsi hangját, az énekesnő ugyanis folyamatosan koncertezik. Legközelebb október 6-án, szombaton a Morrison's Music Pub 2 színpadán lép fel, novemberben pedig a Millenárison és a Művészetek Palotájában találkozhat vele a közönség.

- Pogonyi Nóra -

Események:


1970 Donovan és Linda Lawrence házasságkötése
1996 Pearl Jam együttes koncertjén tömegverekedés tört ki.

Született:

1950 Mike Rutherford gitáros a Genesis együttes volt tagja.
1951 Gordon Matthew Sumner, azaz Sting brit basszusgitáros, zeneszerző, énekes, a Police együttes vezetője.
1971 Kowalsky Balázs Gyula, énekesnő
1976 Kozma Orsi énekesnő

Elhunyt:

1959
Kresz Géza hegedűművész.
2004 Bruce Palmer kanadai basszusgitáros (Buffalo Springfield/Neil Young's Trans Band)

[2007.10.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még