2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Orsi képek 2005 május
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Egy szó
Kapcsolatok
Kozma Orsi

Pesszimizmusa ihlette meg Kozma Orsit

Kompromisszumot nem ismerve készítette el "Egy szó" című albumát a Cotton Club Singersből ismert énekesnő, Kozma Orsi. A törékeny, mosolygós lány meglepő hangvételű lemezt készített: dalaiból árad a szomorúság. Az önmegvalósításról és a lemez fogadtatásáról kérdeztük.

- Régóta dédelgetett álmod, hogy megvalósítsd önmagad. Most, hogy elkészült saját szóló albumod, feláldozod miatta a többi elfoglaltságodat?
- Én mindig is több lábon álltam, úgy hiszem, a sokszínűségem miatt szükségem van arra, hogy több dologban is kiteljesedhessek. Természetesen a Cotton Clubból nem váltam ki, rendszeresen fellépünk együtt. A szóló lemez rengeteg energiát és időt emészt fel, azonban igyekszem mindenre kellő időt szakítani. Ugyan a családra és a barátokra alig marad, de ők mindenben támogatnak a partvonalról. Édesapám még szponzort is kerített a produkcióhoz, bár a szeretteim nagyon aggódnak, nehogy elbukjam.

- Boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnsz, meglepő hát, hogy az album ilyen borús hangvételűre sikeredett.
- Ez csupán a külcsín. Én nagyon önmarcangoló típus vagyok, nehezen nyílok meg idegeneknek. A rengeteg csalódás miatt összegubóztam, a barátaim sokszor a sünhöz hasonlítanak. Régóta keresem a helyemet az életben, kérdőjelek sokasága tolong a fejemben. Olykor megkérdőjelezem a helyemet a még a zenész szakmában is. Ezek a bonyolult és főként pesszimista érzések tolultak elő bennem az alkotás során. Mivel az első hangtól az utolsóig minden rólam szól, így a lemez sem sikeredhetett vidámra.

- Ez nem egy hétköznapi album, milyenek a visszajelzések, mennyire szeretik a dalaidat?
- Egyre pesszimistábban látom a világot magam körül, ezért is jelent nagy örömöt nekem, hogy nyugodt szívvel kijelenthetem: egy kompromisszumok nélküli albumot készítettünk. Anno ráleltem Szakos Krisztiánra, aki tejesen ráérzett az olykor szelíd, olykor vad énemre, bár a dalok nehezen emészthetőek, de szívből jöttek. A családtól és a zenész kollégáktól pozitív visszajelzéseket kaptam, senkit sem hagyott hidegen. Az album a megjelenés óta alig pár száz darab kelt el, de ez már így is felülmúlja a várakozásaimat. Nem díjakra hajtunk, nem az eladhatóság motivált.

- Remélem ennek ellenére a tévében vagy a rádiókban hallhatóak lesznek a dalok, bár az lenne a legjobb, ha országszerte élő koncerteken ismerhetnénk meg a lemezt.
- Hamarosan készítünk egy klipet, Az eskü című számból, aminek a stílusa hűen tükrözi majd a dalok hangvételét. Kevesebb megnyilatkozást akarok, de azok igényesek és színvonalasak lesznek. Turnéra sajnos nem igazán van anyagi keretünk, hiszen mögöttünk nem áll egy nagy kiadó. A koncertjeink ütősek ugyanakkor emészthetőek lesznek, feszegetünk bizonyos határokat. A közeljövőben fellépünk a VOLT fesztiválon és a Szigeten is, ami komoly kihívást jelent a nyárra.

- Ha lenne egy kívánságod, mely világsztárral énekelnél szívesen egy duettet?
- Ugyan a lemezen van egy Seal és egy Sheryl Crow feldolgozás is, azonban én mégis nagy kedvencemmel, Björkkel lépnék szívesen egy színpadra. Talán egyszer egy fesztiválon ez az álmom is valóra válik…

mori

[2005.05.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még