2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pesszimizmusa ihlette meg Kozma Orsit
Megvan a Cotton Club Singers ex-énekesnőjének igazi szerepe
Kozma Orsi leveti eddig szerepeit (ruháival együtt)
Kozma Orsi Sub Bass Monsterrel dolgozott 
Kozma Orsi  bemutatta igazi szerepét
Kozma Orsi nagy levegőt vett, és belevágott!
Kozma Orsinak van oka az ünneplésre: szólóban is egyre több helyre hívják
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Az igazi szerep
Kapcsolatok
Kozma Orsi
Legnépszerűbb csengőhangok

Bemutatjuk Kozma Orsi dalait: ringató ritmus, csendes lezárás

Nemrég jelent meg Kozma Orsi első szólóalbuma, az Igazi szerep, amelyet most az énekesnő mutat be olvasóinknak.

Gyere velem: Kifejezett szándékunk volt egy ütős slágert írni a lemezre, semmi magvas gondolatot, csak egy tempós, jókedvű dalt akartunk. Mikor elkészült a demója, olyan érzésem támadt, hogy valamivel szeretném mégis megbolondítani. Aztán kitaláltam, hogy lehetne benne valami autentikus hangszer. Találtunk a stúdióban egy régebbi cimbalom-felvételt, más hangnemben, más tempóban, de kipróbáltuk. Kis trükközés után annyira jól állt a nótának, hogy ezzel megkapta a végső formáját egyből.

Túl szép: Az első, illetve inkább nulladik lemezemen(Egy szó) is szerepelt már, igaz, teljesen más formában. Szerettem ezt a dalt, és azt akartam, hogy ne felejtődjön el. A zenekarom basszusgitárosa, Fehérvári Attila feltolta rá a bőgőt, Kékkői Zalán gitársávjait, Váczi Eszter barátnőm vokáljait pedig az eredeti verzióból használtuk. Ebből a nótából forgattunk klipet is, amelyet szerencsére sokat játszott a zenetévé.

Altatócska: Ez saját szerzemény, ami a zenéjét illeti. Volt egy vicces zongoraötletem, a stúdióban felvettük, rádünnyögtem valami halandzsát, mert dalkezdeményem  is volt rá. Nincs refrénje, csak annyi, hogy ta-ttaa. Olyan, mint egy ringató rigmus, emiatt az a címe, ami. Koncerten szétzúzzuk a végét.

Átkozott: Az egyik legnyersebb, legharagosabb szám a lemezen. Elhívtam Sub Bass Monster-t, az volt a vágyam, hogy szerepeljen a hangja valamilyen formában. Viszont, nem akartam, hogy rap legyen, énekeltetni akartam. Nagyon jópofa beszólásai vannak, és egy óriási kórust is produkált.

Nem érdekel: Az album végső fázisában még hiányzott egy nóta. Szakos Krisztián, a szerző-producer-mindenes, rejtegetett még egy dalt. Nem volt kész a szövege. Végül, már masztereltük a lemezt, mikor befejezte, és egy nagyon dögös popnóta kerekedett belőle. Itt is Váczi Eszter a vokál.

Két lehetőség: Az egyetlen pihenő a lemezen, egy csodaszép ballada. Cseke Gábort hívtam zongorázni, úgy gondoltam, nagyon illene a dal hangulatához az ő játéka. Vokál pedig a gyönyörű hangú Harcsa Veronika. Ál-jazz hangulat, szomorkás, de mégis édes.

Igazi szerep: A lemez címadó dala, az egyik elsőként elkészült szám. Innen tudtam, hogy mi az a zenei irány, melyet képviselni szeretnék egy egész albumon át. Pejtsik Péterhez ragaszkodtam, ő az előző lemezemre írt egy dalt. Most is olyat csellózott, hogy beleborzongtam, mikor hallottam először. Az új klip erről forgott.Személyes kedvencem.

Hős: Nagy kedvenc, a zenekar is szereti játszani. Behumi Dóri, a Jazz+az harmadik énekesnője ezúttal egy dögöset fuvolázik . Egy nagyon tempós, erős nótáról van szó.

Technicolor: Ez egy agymenés, a legsötétebb bugyor. Eszenyi Petasz, az egykori Warpigs énekese vendégeskedik, és ő írta a szöveget is. Egy nagyon szigorú, kegyetlen dolgot kell elképzelni, az ő dörmögő narrálása az én sipítozó hangommal ellenpontozva. Őrült tempó, szeretem.

Lélekrabló: Krisz kedvenc dala, sötét tónus, lomha tempó, tapsolás a refrénben. Harcsa Veronika énekli a kísérőszólamot, melyet természetesen ő is írt.

A legnehezebb percek: Ez egy minimál dal, úgymond a lemez ars poeticája is egyben. Egy egyszerű riff az egész, olyan, mint egy rockdal, csak gitár nélkül. Hangos férfivokállal.

Neked szól: Szintén magam komponáltam, szintén zongorán. Keretes a szerkezet, halkan indul, még halkabban zárul, közben pedig megjár mindenféle magasságokat. Kegyetlen basszustéma, élőben is nagyon szeretjük. Úgy gondolom, tökéletesen az a hangulata, amit elképzeltünk. Csendes lezárása a lemezemnek.

- zene.hu -

[2007.10.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még