2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rekordra készül a zenei szerkesztő
Sikerült a világrekord a műsorvezetőnek!
A világrekord után önfeledt bulizás a Sugarhill Gang-gel
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Már több, mint 73 órája van ébren a műsorvezető - jól áll a világrekord kísérlet

Péntek délután. Még közel 24 óra és sikerül JoNeS-nak, a rádiós műsorvezető/szerkesztőnek Szelektív Maraton kísérlete a Petőfi Csarnokban felállított ideiglenes stúdióban. Ahogy már hírt adtunk róla - kedd délután óta tart az Abszolút Rádió által játszott fekete zene népszerűsítésére irányuló világrekord kísérlet, hogy megdöntse a maratoni rádiós műsorvezetés kategóriában a rekordot. Célja 97,3 órán keresztül alvás nélkül adásban lenni.

Már több, mint hetvenhárom órája van élő adásban - és nem egyedül. A Pont FM (Rockrádió) „Médiaribi”-je szintén vele tart az ébrenlétben, sőt Ő már előbb, kedden hajnali öt órától számítja a szolidaritást. „Médiaribi” kísérletet tesz - a Pont FM fekvenciája, 88,1 óra – aktív ébrenlétre. Ezen kívül még a stúdióhoz tartozó stáb is aktívan részt vesz a munkában.

A lényeg, hogy folyamatosan pörögnie kell az élő adásnak és a műsorvezetőnek, 8 óránként van engedélyezve 15 perc pihenő. Viszont amíg a zenék forognak, természetesen mozoghat, tornázgathat, mászkálhat (persze nem messzire), ehet, ihat, beszélgethet, csak egy a lényeg: hogy ne aludjon el.

Jó a kedvük

Ma kinn jártunk a helyszínen és a Petőfi Csarnok körüli hangszórókon keresztül kívülről is hallani lehetett élőben a rádióadást. A stúdióba érkezvén megállapítottuk, hogy a műsorvezetők kedélye jó, dolgoznak, pörög a műsor, nyomják a fekete zenéket. „Érdekesen pörög” a nyelvük, illetve a szemeiken látszik az alváshiány. De ezen nem is kell csodálkozi ennyi idő eltelte után, de kétségtelenül jól tartják magukat. Elmondták, hogy két óránként – később lehet, hogy egy óránként – méri a doktornő a vérnyomásukat, hogy minden rendben van-e. Eddig mindent rendben talált és bíznak benne, hogy ez az elkövetkezendő hosszú órákban is így lesz.

Rádióhallgatók bíztatják


Nagyon sok rádióhallgató megy ki a helyszínre – ottjártunkkor is voltak kinn - és ajándékokkal, étellel, itallal kedveskednek a rádiósoknak. Elárulták a fiúk, hogy hihetetlen jól esik nekik a törődés és az is, hogy a hallgatók buzdítják őket írásban, telefonon vagy a helyszínen szóban, egy mosollyal, egy integetéssel, illetve „rock-os villázással” az ablakon keresztül. Többen persze személyesen mennek be a stúdióba és mindezek sokat segítenek az éberségük megőrzésében.

Érdemes még ma és holnap is kilátogatni és nem csak az élő zenei programok miatt, hanem azért, hogy a jelenlévők személyesen buzdítsák, erőt adjanak a két rádiósnak az ébren maradáshoz. Aki esetleg nem tud kijönni a Petőfi Csarnokba, az a www.radiovan.hu honlapján webkamerákon keresztül élőben figyelemmel kísérheti az eseményeket az ideiglenes stúdióban.

- Hajós Maja -

[2007.10.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még