2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Veresegyházi Asszonykórus
 
Legutóbbi kiadványok
Aranyalbum (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Janicsák István: Búcsúkoncert (DVD) (2009)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Aranyalbum a legendás magyar Asszonykórusnak
Veresegyházi Asszonykórus
     
 
Veresegyházi Asszonykórus
Cím: Veresegyház,
Egyéb kapcsolat: Janicsák István (személy, 1986-2009)
 
     

Török Ádám: Annak a Tabán-korszaknak már sajnos vége

Az idén is megrendezték a nagy múltú, az 1970-es évektől kultikus helyszínné vált Tabán fesztivált. Kollegánk az esemény járt és Török Ádámot faggatta, hiszen Ő az egyik „élő dinoszaurusza” a hetvenes évek nagy Tabán bulijainak. Másrészről a fellépők közül talán az Ő zenekarában történt a legtöbb változás az elmúlt hónapokban.

- Bízhatunk-e abban, hogy jövőre is lesz Tabán buli, folynak tárgyalások a szervezőkkel ez ügyben és van már jó hír evvel kapcsolatban?
- Én remélem, hogy lesz, egyelőre minden évben meg kell újítani a szerződéseket a támogatókkal és a Rózsa Rrecords-szal, de remélem lesz Tabán 2010-ben is.

- Van esetleg olyan koncepció, hogy visszaállna a 70-es évek legendás nagyzenekaros monstre koncertes produkciója?
- Nem, a mostani koncepció az, hogy hat együttes lép fel; régi rock- és blueslegendákat és a fiatalabb együtteseket vonultatunk fel. Olyan már nem lesz, mint régen - egy zenekarra építeni a bulit, ennek a korszaknak már sajnos vége. Így várhatóan sokkal több rajongót, látogatót vonz a szabadtéri, ingyenes koncert.

- Hallhattunk arról, hogy Köves Miklós „Pinyó” más zenekarban folytatja pályáját. Hogyan alakult ki ez a helyzet és mit tudhatunk az új dobosról, aki gyakorlatilag ma debütál először nagyközönség előtt?
- Igen, a Pinyóka átment a Piramispluszba, hosszú idő után változtattunk a dobon is, itt is fiatalítás történt. Most Adamecz Józsi jött dobolni, kiváló, fiatalabb zenész, így most már megfiatalítottam az együttest: vannak új fiatalok, és mi maradtunk ketten „öregek” a Németh Karcsival. Adamecz Józsi kiváló bluesdobos, több bluesbandában is játszott és nagyon fekszik neki, nem utolsósorban nagyon szerény ember.

- A barátság természetesen megmaradt Pinyókával, de lehetetlen volt egyeztetni az időpontokat, hiszen mindkettőnknek nagyon sok bulija van. Így a fellépéseket nem lehet egy teljes szezonban megoldani pótdobossal.

- Milyen terveitek vannak a nyárra?
- Igen, a sörsátor indul május 20-án egy nagy nyitóbulival, mi minden második szerdán fogunk ott játszani. Ugyanezen a napon mutatjuk be a sajtónak és a közönségnek az új lemezünket, az Aphroditét. Tehát egész nyáron ott vagyunk a sörsátorban, a bulik ingyenesek.

- Az őszt is tervezitek már, esetleg november, december környékén lehet szó nagykoncertről az új és megfiatalított csapattal?

- Ősszel indul, illetve folytatódik a Blues Café a Bem Rockparton, és szintén ősszel szeretnénk egy nagy Mini-bulit csinálni, ugyanott a Rockparton, hogy pontosan mikor, azt majd meglátjuk. A nyáron negyven bulink van már lekötve, különböző fesztiválok, önálló koncertek és már szeptemberre is vannak lekötött koncertjeink, tehát működik rendesen a kis csapatunk.

- Év végére nem valószínű a nagy PeCsás buli, hiszen két nagy rendezvényünk is volt ott. Pinyó és a saját születésnapomat is ott tartottuk, de jövőre megpróbálok valamit kitalálni. Erről a két születésnapi koncertről természetesen DVD is készült, a Pinyó koncert CD és DVD-je is már kapható a lemezboltokban, az EMI gondozásában jelentek meg.

- Visszatérve most, hogy változtattunk az együttes felállásán, úgy érzem tudunk valami újat adni a közönségnek. Kicsit színesítettem a hangzáson, így lesz egy csomó új dal, de a régiek is megújulnak. Mindig kell valamit csinálni, három-öt évente újítani kell.

Az idei eseményről készült fotós beszámolónkért klikk IDE.

- BK -

[2009.05.05.]

Kiadványok
válogatás
Veresegyházi Asszonykórus: Aranyalbum (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még