2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fugu
 
Legutóbbi kiadványok
Japán Rulett (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Fugu (press)
Kapcsolódó cikkek
Megható összefogás! Falusi Mariann és Fekete Dávid is segít
"Ez elég kényes téma" - interjú a Fugu frontemberével
Nemzetközi siker előtt a magyar zenekar? Egy belga rádió is játsza a FUGU remekművét
A Fugu közönsége már nem rúgja szét a ház falát
Japán rulett
     
 
Fugu
Megalakulás: 2003.
Web: http://www.fuguinfo.hu
Aktív kapcsolat: Gömör Tamás (előadó/zenész, 2003-), Dzsanda Attila (dobos, 2008-), Tóth "Csimp" Péter (dobos, 2011-), Kácser László (basszusgitáros, 2011-)
Egyéb kapcsolat: Pávolics Péter (dobos, 2003-2008), Csábi Tamás (basszusgitáros, 2003-2008), Bánházi Gábort (dobos, 2009-2010), Hain Réka (basszusgitáros, 2008-2010)
 
     

Fugu

A budapesti fugu trió 2003 óta koncertezik rendszeresen 14 saját dalból álló műsorával, illetve a másfél óránál hosszabb koncerteken néhány feldolgozás is elhangzik. A 4-5 perc hosszúságú magyar nyelvű számokban, a rock zene szinte összes műfaja ötvöződik a grunge-tól kezdve egészen a punk-ig, ezért a fugu zenekar stílusát cross’n’roll – nak keresztelték el a tagok.

A tagok:
Gömör Tamás - ének, gitár
Csáby Tamás - basszusgitár, vokál
Pávolics Péter – dobok

2003-2005 között játszottakk fesztiválokon (Szentgotthárd, Pomáz, Ócsa, Esztergom) a Supernem formáció előzenekaraként (Trafó klub Gödöllő, Kultiplex) és adtak saját koncerteket is (Ráday klub, Fészek klub, Geronimo Bikers Club...)

2006 januárjában készült el debutáló videó klipjük, amelyben a zenekari részeket 8 mm-es filmre forgatták, Tóth Máté (H.S.C) operatőr segítségével. A VIVA TV-n a még lemezzel nem rendelkező zenekarok számára kialakított „H” rotációba került a klip, ami a maximális napi kétszeri megjelenést biztosítja.

Radó Gábor gitáros csatlakozásával négy tagúra bővültek, majd 2007- en megnyerték a Universal Hungary által meghirdetett tehetségkutatót, amelyen 180 zenekar indult. A multinacionális kiadó lemezszerződést ajánlott, de a „Mélyvíz” című anyag, a zenei elképzelések különbözősége miatt, mégis a fiókban maradt…

2008-ban, a stílusváltás következtében, a ritmusszekció (Pávolics Péter/dob, Csábi Tamás/ basszusgitár) távozott a zenekarból. A Fresh Fabrik és a Varga Zsuzsa Band ex basszusgitárosa, Hain Réka, és az AngelEyez dobosa, Dzsanda Attila csatlakozott a quartetthez.

Az új anyag egyik első dala, az „Unhearted Girl” 2009-ben, egy amerikai nemzetközi válogatás lemezen jelent meg (Rock4 Life) majd a Belga RNC (Radio Noise Corporation) hivatalos Indie top 10 listáján a második helyen végzett.

Az új lemez felvételei, a négy különböző stúdióban való rögzítés és a hangszerelési munkálatok miatt, igencsak elhúzódtak. A nagyrészt középtempójú, vokális dalokat, trombita, alt szaxofon, klavinet, hammond orgona, xilofon, vonósok és zongora is kíséri. Az utolsó dalok rögzítésénél újabb tagcserére került sor, így Bánházi Gábort (Óperentzia zenekar) aki a lemez hangmérnöke is volt, kérték fel a dobos poszt ideiglenes betöltésére.

Végül 2010 decemberében látott napvilágot a „Sunset of the ego generation” című lemez, digipack formátumban, a WM Records gondozásában, akik a zenekar nemzetközi disztribúcióját is elvállalták. Időközben, Hain Réka is távozott a zenekarból, így átmenetileg Radó Gábor és az alapító, énekes-gitáros Gömör Tamás újra magukra maradtak. De nem kellett sokáig tétlenkedni, mert az igencsak inspiráló, R33 stúdió- zenei-művészeti műhelyben, eltöltött idő alatt ismerkedtek meg Tóth Péterrel (Csimpi Fon) aki a Balaton zenekar dobosaként örömmel vállalta el a Fuguhoz való csatlakozását. Elindultak a közös próbák, amelyek közben egyértelművé vált, hogy hihetetlen pozitív energiák felszabadulása új lendületet adott a zenekarnak. Mindeközben már le voltak kötve a lemezbemutató koncertek, de még nem volt basszeros.

Egy jó hangulatú próba után, a próbaterem ajtajában várakozó Kácser Laci - aki az egyik legrégebbi grunge zenekar a Memories Garden négyhúrosa - álldogált. Majd öt perc ismertség után megjegyezte, hogy nagyon tetszik neki a zene. A következő próbán már ő is a zenekarral próbált, akik éppen az lemezanyag akusztikus áthangszerelésén dolgoztak.

Az első unplugged buli nagy sikert aratott, a srácok teljesen egymásra találtak. A „Killing Earth” című dalhoz készült videó klip többórányi dokumentumfilmből, több hónapnyi munkával készült el. A Greenpeace magyarországi szervezete is felfigyelt a klip mély mondanivalójára, így került be a zenekar a támogatók közé.

[2006.02.27.]

Kiadványok
stúdió
Fugu: Japán Rulett (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még