2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Japán rulett
Kapcsolódó Kiadványok
Fugu: Japán Rulett
Kapcsolatok
Fugu
Legnépszerűbb csengőhangok
Legnépszerűbb csengőhangok

A Fugu közönsége már nem rúgja szét a ház falát

A zenekar nagy változásokon ment át az elmúlt egy évben, az első (Japán Rulett 2006) című lemezük trió felállásban készült – garage és dirty rock’n’roll stílusban némi grunge – os beütéssel, ironikus szövegvilággal. A változás viszont elkerülhetetlen volt.

A Fugu zenekar körül gyakran forr a levegő, a jó értelembe vett pezsgés jellemző a csapatra. Most sem pihennek, alakítják a formációt és nagy terveket szövögetnek. Gömör Tamással beszélgettünk!

Négy év közös munka, koncertezések után úgy éreztem, valami mást szeretnék csinálni. Olyan zenét, ahol nagyobb hangsúlyt kapnak az ének dallamok, ami kicsit finomabb és halkabb... Radó Gábor gitáros barátommal maradtunk a régi bandából és amikor nagy örömünkre csatlakozott a zenekarhoz Hain Réka basszugitár (ex Varga Zsuzsa, ex Fresh Fabrik) illetve Dzsanda Attila-dob (ex Angeleyez) és már félkész dalokkal mentünk a próbaterembe – kezdte Tamás a történetet.

Na de hogy szólaljanak meg?

Az, hogy egy hazai zenekar angolul vagy magyarul énekeljen, mindig örök kérdés: mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya, de egyértelművé vált, hogy ehhez az új zenei világhoz sokkal jobban passzolnak az angol szövegek.

Kicsit érzelgősen hangzik, de egy hosszú kapcsolatom utáni szerelmi búbánat ihlette meg az Unhearted Girl című dalt. Teljesen akusztikus demo verzióban feltettük a myspace –s oldalunkra, majd 2 héttel később kaptunk egy levelet a washingtoni székhelyű Quickstar lemezkiadótól, hogy amennyiben lemezminőségben tudjuk rögzíteni, megjelentetnék egy nemzetközi válogatás lemezen. Kelemen Tamás segítségével áthangszereltük a dalt: vonósok és zongora is belekerült, majd elküldtük a kiadónak. Szeptemberben jelent meg a Rock4Life című 25 számot tartalmazó album. A kiadó a terjesztésen kívül a promóciót is vállalta az USA –ban, ami a nagyobb rádióállomások és lemezkiadókhoz való eljuttatást jelenti. Mindez számunkra egyértelmű pozitív visszajelzés volt azzal kapcsolatban, hogy jó úton haladunk. – avatta be a zene.hu-t a részletekbe a zenész.

Hogyan tovább Fugu?

Azt hiszem ez a dal tényleg nagyon slágeresre sikeredett, el tudnám képzelni egy romantikus film főcímzenéjének. Azt nem tudom, hogy itthon mi lesz a sorsa de próbáljuk bejuttatni olyan rádiókhoz, ahol nem kizáró ok az angol nyelvű megszólalás.
Most nagy erőkkel dolgozunk a második lemezünk felvételein, szeretnénk igazi stúdióalbumot csinálni, ahol nagyon precízen kitaláltak a gitár soundok, a vokálok és ami nem pont úgy szól, mint ahogy a koncerteken. A mi esetünkben igen nehéz a bekategorizálás, hiszen szinte mindegyik dal más, ezért a legnehezebb feladat megtalálni azokat a klubokat/közönséget akik nyitottak a trend és stílusmentes gitárzenére. Szeretnénk 2010 nyarán még több fesztiválra eljutni, azt tapasztalatunk, hogy akik már túl vannak a „rúgjuk ki a ház oldalát” korszakon, nagyon jól érzik magukat a koncertjeinken.

– havassy –

[2009.12.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még