2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Fugu: Japán Rulett
Kapcsolatok
Fugu
Legnépszerűbb csengőhangok

Japán rulett

A Fugu első albuma került a lemezjátszómba. Könnyed rock’n’rollnak tűnt első hallásra, de néha okozott meglepetéseket…

Mi is az a fugu? – Egy halfajta, melyből, ha nem kellő odafigyeléssel készítik a sushit, akár halálos is lehet. És így már érthető, hogy miért is Japán Rulett… Na de komolyra fordítva a szót a Fugu 2003-ban alakult pesti zenekar. A Supernem nyomdokain haladnak, slágeres, bulizós rock’n’rolljukkal. A banda külön érdekessége, hogy Pávolics Péter a dobosuk, a saját maga által tervezett, Hydra típusú dobon játszik, amit már sok világkiállításon is bemutatott.

Első lemezük Japán rulett címmel jelent meg szerzői kiadásban, 2006 decemberében. A stúdiómunkákat a tavalyi év májusban kezdték, de a mastering csak októberre készült el. A lemez nagyobbik felét Esztergomban vették fel, az élő megszólalás kedvéért a dob, gitár és basszus alapokat egyszerre játszották fel. A lemez másik felét Kecskeméten rögzítették, az Origo stúdióban, ahol az utóbbi két Supernem lemez is készült.

Mit is nyújt számunkra a 13 dalt tartalmazó korong?

Mivel anyagi támogatás nélkül, magánkiadásban jelent meg az anyag, ezért főleg már régebben megírt számok kerültek fel a korongra. De azért félteni sem kell őket, a média támogatását élvezik. Már többször szerepeltek a magyar zenecsatornán, illetve több rádióba is meghívták őket. Leginkább, könnyed ugrálós dalokat gyűjtöttek össze, melyeket már sokan halhattak koncerteken.

Az első számot könnyed basszus futam vezeti fel, majd jönnek a dalamos gitár riffek. Azért a férfi nemi szervet nem kellett volna kisípoltatniuk belőle, ha csak nem rádióba szánták a dalt, illetve, hát akkor a szövegkönyvből is ki kellett volna. Hova menjek? – mondjuk tovább a többi számra. A Board himnusz az igazán a zenei globalizmus: rock, szkrecs, rap, magyar és némi angol ének is négy percbe sűrítve. Rendhagyó, kísérletezős téma. És még találkozhatunk zenei különlegességek! A Húsevő lány keleti dallamokkal indít, majd a finom dallamok, mocskos rock’n’rollba csapnak át, és egy kapcsolatot kezd el boncolgatni. Amúgy még több szám elejére is beraktak ötletes intrókat, amik nagyot dobnak az albumon. Persze a szexes, partys témák mellet, vannak odamondogatós szövegek is, mint a Globális elmebaj vagy a Selejt a rendszerben. Az első a rohanó életmódot és a fogyasztói társadalmat, míg az utóbbi átlag emberi létből valló kitörésről szónokol.

Visszatérve a nyelvekre, két angol szám és még egy kevert szövegű dal is megbújik a lemezen. Gömör Tamás hangja talán jobban is érvényesül, ha angolul énekel. Sokan mondják, hogy az angol a rockzene nyelve, és van aki úgy tartja, hogy magyar közönségnek, magyar szöveget. Hát nem ez az album fog a két tábor között dönteni, inkább a kompromisszumra törekszik.

Varjú Dávid

[2007.04.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még