2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Stone Sour
 
Legutóbbi kiadványok
Through Glass (2006)
Come What(Ever) May (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Amerikai rockfesztivál hangulat volt a Barba Negra Trackben
Jön Budapestre a Stone Sour
Kanadai turnéra indul a Stone Sour
Through Glass - ahogy a rendező látta...
Tarol a Stone Sour új dala
     
 
Stone Sour
Web: http://www.stonesour.com
 
     

Stone Sour

A Stone Sour egyfajta zenei Molotov koktél - egy nagy adag rock zene nem kevés hangulattal vegyítve. „ A Stone Sour egy dallamos hard rock banda, tartalmas szövegekkel és lendülettel” – nyilatkozta a zenekar frontembere, Corey Taylor. „ A Stone Sour lehetőséget ad arra, hogy olyan zenéket is írjak, amit a Slipknotban nincs módom.

A Stone Sourt 1992-ben alapította Corey Taylor énekes és Joel Ekman dobos, akikhez egy gyerekkori barát, Shawn Economaki csatlakozott basszusgitáron. Elsősorban a közös zenélés, klubozás határozta meg az első éveket, akkor még számos gitáros közreműködésével. Az igazi fordulat a zenekar életében 1995-ben következett be, amikor Jim Root gitáros – aki később Corey Taylorral együtt a Slipknot tagjai lettek – csatlakozott a bandához. Ezzel a felállással már egy egységes csapattá váltak. Közel öt éven át a Stone Sour semmilyen megfelelési kényszer vagy műfaji keretek közé zártság nélkül azt az örömzenét játszhatta, amire legesleginkább a zenekari tagok vágytak: igényes hard rock zene, dallammal és érzelmesebb gitárszólókkal. Mindez még a Slipknot-ból megismert maszkok nélkül.

Majd 1997-ben Corey Taylor úgy döntött egy másik bandában folytatja tovább: kilépett a Stone Sour-ból és a Slipknot énekese lett. Joel családot alapított, Jim pedig egy évvel később Corey Taylorhoz hasonlóan a Slipknot-ot választotta, míg Shawn a ’the Knot’ menedzsere lett. Úgy tűnt, hogy örökre véget ért a Stone Sour története.

2000-ben Corey Taylor zenész barátja, Josh Rand gitáros jó pár dallal kereste meg Corey-t. Közel másfél éven át dolgoztak újabb szerzeményeken, ami egy új Stone Sour anyaggá gyúródott össze. Az anyag elkészültével a zenész páros úgy látta, hogy egy ilyen minőségi és a Stone Sour gyökereinek megfelelő zenéből kár lenne kihagyni az eredeti Stone Sour tagokat. Így közel egy évtizeddel a zenekar létrejötte és hat évvel utolsó közös koncertjük után a banda újra összeállt Des Moines-ban. Jó pár ötlet felvetése után a döntés megszületett, a Stone Sour újból létezik.

Ahogy Taylor fogalmazott: „A különbség talán most, hogy már nincs bennünk semmilyen megfelelési kényszer, hogy populáris dolgot hozzunk össze. Azt a zenét játsszuk, amit leginkább szeretünk, függetlenül attól, hogy tetszik-e bárkinek is, mindamellett, hogy meg vagyok győződve, hogy egy kiváló anyagot hoztunk össze.” A populárisabb hangzású „Bother”-től, ami a SpiderMan filmzene albumán is megtalálható, az agresszívebb „Get Inside” –ig egy elég eklektikus albumot készítettek el.

2006. újból egy aktív évnek számít a zenekar szempontjából, hiszen a Slipknot egy rövidebb pihenőidőszakot iktatott be, így lehetősége van a zenekari tagoknak szólóprojectjeik működtetésére. A Stone Sour világkörüli turnéra indul, miközben egy új lemezanyagon dolgoznak, ami a tervek szerint augusztus végén lát napvilágot „Come Whatever May” címmel. Mindeközben a zenekari felállásban némi változás állt be, Joel Ekman gyermeke súlyos betegsége miatt a tavasz folyamán kénytelen volt kilépni a bandából, akit Roy Mayorga, ex- Soulfly, jelenleg Sepultura tag váltott a dobosi pozíción.

Felállás:
Corey Taylor - ének
James Root - gitár
Josh Rand - gitár
Shawn Economaki - basszusgitár
Joel Ekman – dobok-/ Roy Mayorga - dobok

Diszkográfia:
2002 - „Stone Sour”
2003 - „Bother (Single)”
2003 - „Inhale”
2003 - „Stone Sour Special Package” CD+ DVD

-CLS-

[2006.04.24.]

Kiadványok
stúdió
Stone Sour: Come What(Ever) May (2006)Stone Sour: Through Glass (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még