2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Megatánc
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A Megasztár minden idők legnépszerűbb zenés tehetségkutatója
Múzeumban dolgozik az egykoron népszerű műsorvezető
Túri Lajos mesebeli álmaiban csak a tánc szerepel
A Megatánc győztese két lábbal áll a földön
Ismét világsztár a Megatáncban - bemutatjuk a vendéget
     
 
Megatánc
Megalakulás: 2006. szeptember
Aktív kapcsolat: Anda László (közreműködő), Baranya Dávid (közreműködő), Barczi László (közreműködő), Daniela Hernández Faith (közreműködő), Horváth Vanessa (közreműködő), Karsai Zita (közreműködő), Kelemen Katalin (közreműködő), Keveházi Gábor (közreműködő), Kováts Gergely Csanád (közreműködő), Nagy Sarolta (közreműködő), Nagy Tamara (közreműködő), Novák Péter (közreműködő), Olter Wanda (közreműködő), Rákász Dániel (közreműködő), Samai Dóra (közreműködő), Szabó Tamás (közreműködő), Török Ildikó (közreműködő), Túri Lajos (közreműködő), Répás Máté (táncos)
A TV2 táncos műsora
 
     

Az Operaház balett-igazgatója a Megatánc zsűrijében

Ősszel folyatódik a TV2 tehetségkutató sorozata, ezúttal a Megatánc című műsorral. A műsor készítői remélik, hogy a Magyarországon nem túl megbecsült táncos műfaj új lendületre kap, és népszerűbbé válik.

Éppen úgy, ahogyan a Megasztár, a Megatánc is felhívja majd a figyelmet azokra a kicsi és elszigetelt alkotói műhelyekre, tánckarokban dolgozó tehetséges fiatalokra, és a csak ösztönösen jól mozgó, táncoló fiatalokra, akik talán megújíthatják a táncos szakmát és képzést Magyarországon. A műsor zsűritagjai és a táncos szakma képviselői is már várják a sorozat indulását, hiszen csak a válogatásokra több ezren jelentkeztek.

Csényi Kati főszerkesztő a Mokkában elárulta, több ezer jelentkező levelét elolvasták már és hamarosan megkezdődnek a válogatások. A versenyzők között vannak teljesen amatőrök és olyanok is, akik profi táncosok.

„A Megatáncban nem volt az a fajta megkötés, ami a Megasztárban, hogy például érvényes lemezszerződéssel nem lehetett jelentkezni. Itt még egy kicsit fontos is volt, a pici előképzettség, hiszen ez egy nehezebb műfaj minden szempontból. A műsor televíziós közvetítése is egészen más kihívás elé állítja majd a Megatánc stábját.”

A hip-hop-tól kezdve a keringőig minden lesz majd

Biztos helye van a Megatánc zsűrijében Keveházi Gábornak, Magyar Állami Operaház balett-igazgatójának, és egy eddig Magyarországon még ismeretlen, fiatal mexikói lánynak, Daniela Hernández Faith-nek. Keveházi Gábornak fontos szerepe lesz a műsorban,  hiszen ismeri az egész magyar táncszakmát, mindig nagyon sok fiatal dolgozik körülötte, így a tehetség felismeréséhez jó szeme van.

Daniela Hernandez Faith táncos-koreográfus, jelenleg egy előadást koreografál, és táncol Budapesten, a Millenárisban. Úgy véli, a produkció nagy kihívás lesz, de nagyon fontos küldetést fog betölteni.

„A hip-hop-tól kezdve a keringőig minden lesz majd, és nagy izgalmaknak nézünk elébe, hiszen a tánchoz egyébként nehéz hozzáférni, mivel nem annyira nyilvános műfaj. Többnyire csak a színházakban lehet látni. Ez most megváltozhat.” - nyilatkozta a Mokkában Daniela.

- bizso -

[2006.08.01.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még