2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Baranya Dávid
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Júniustól ismét Budapesten báloznak a Vámpírok?
Baranya Dávid: "Nem okoztunk csalódást Németországban"
Csupán kétszáz néző előtt lépett fel az egykori megatáncos
Vámpír fogak helyett líráé a főszerep
Győzelemmel tért vissza a táncparkettre a TV2 egykori sztárja
     
 
Baranya Dávid
Születés dátum: 1986. január 29.
Web: http://www.baranyadavid.hu/
Aktív kapcsolat: Megatánc (közreműködő)
Táncművész
 
     

Baranya Dávid

1986. január 29-én, Szolnokon született.

10 éves korában egy rendezvényen csapta meg a tánc szeretetének a szele, s a kisfiú akkor döntötte el, hogy ezzel a művészeti ággal szeretne foglalkozni.

Miután szülővárosában befejezte általános iskolai tanulmányait, Budapestre költözött, ahol a Talentum Táncművészeti Középiskola diákja lett, amelyet elsősorban azért választott, mert a latin-amerikai tagozatára szeretett volna járni. Itt megismerkedett számos táncmenettel, úgymint a jazztánccal, a balettal, a néptánccal, a standard táncokkal és természetesen a latin táncokkal is. Amikor a harmadik osztályt is elkezdték, akkor ismerkedtek meg modern (kortárs) táncokkal, amelyek a latin táncok mellett szintén a kedvencei lettek a fiatal tehetségnek. Az középiskolás évek alatt hála lelkiismeretes és hozzáértő tanárainak köszönhetően elsajátította a az alapokat, amelynek köszönhetően még azelőtt státuszt kapott a Budapest Balettnél, hogy elvégezte volna az iskolát. Egy éven keresztül volt a társulat tagja. Ez alatt az idő alatt számos külföldi vendégszereplés részese volt, így eljutott Franciaorszégban, Svájcba, Kanadában és Németországba is.

2006-ban jelentkezetett a Megatánc című műsorba. A fiatalembert beválogatták és saját elmondása szerint rengeteget fejdlősött a műsor ideje alatt és neves koreográfusokkal dolgozhatott együtt. A tehetséges táncos az adás végére a férfiak között a harmadik helyezést érte el.

Ezt követően Barta Dóra érdemes művész meghívta, hogy a Bolero/Tabula Rasa produkcióban vegyen részt, amelynél egy előadásra szerződött.

Első táncos főszerepére sem kellett sokat várnia, ugyanis a Vámpírok bálja című musical egyik szerepére is felkérést kapott, s estéről-estére Alfréd vámpírt személyesíti meg a színpadon. Emellett táncosként és tánckarvezetőként is számítanak rá a darabban.

2007. novemberében megtisztelő felkérés érkezett a fiatal táncoshoz. A németországi a Vámpírok Bálja produkció vezetősége azzal a céllal kereste meg, hogy vállaljon szerepet a musicalben. Ajánlatuk meglepte, bár nem érte váratlanul, mivel a 2007. nyarán tartott táncos válogatáson ő is részt vett. Akkor egy főt kerestek, de választásuk nem Dávidra esett. Így hazajött és folytatt a felkészülést a magyarországi Vámpírok Bálja produkcióra. A darab sikeres lett, amely számára is meghozta azt.
2008. januárjától Berlinben játszik a Tanz der Vampire musical tánckarában, majd nyáron ismét a hazai produkcióban lép színpadra, mint Fehér Vámpír. 

[2007.11.24.]

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
vladimir1969 2007.09.27. 11:23 • [3]
Sziasztok! Nem nagyon nyüzsögtök itt :) Na mindegy azért írok, talán azért olvastok! ..hehe :) Hétvégén lesz egy rendezvény, ahol Dávid is fellép. Ezzel kapcsoaltban olvastam egy érdekes cikket. Ajánlom mindenkinek! http://www.netnap.hu/kultura/4675/
vladimir1969 2007.08.16. 12:43 • [2]
Hahó! Aki szeretné látni Dávidot élőben táncolni, az 21-én Százhalombattán lesz rá módja. Fellép a Summerfest keretein belül, 19:00 órakkor! Gyertek!!!! Lesz autogram osztogatás is:) Legalábbis a honlapján ez szerepel (www.baranyadavid.hu)
vladimir1969 2007.04.08. 14:54 • [1]
Sziasztok! Láttátok már Dávidnak a honlapját? Nagyon jó lett!!! Nekem bejön! Rengeteg fotó, videó van már fent, de gondolom lesz még több is! Meglehet azt is tudni, hogy hol fog fellépni legközelebb … de hát mit beszélek itt!!! Itt az cím: www.baranyadavid.hu Nézzétek meg!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még